15 Bin Adet İncir Toprakla Buluşacak

accur

New member
Muğla Vilayet Tarım ve Orman Müdürlüğü, Bakanlık Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü “Tarım Topraklarının kullanmasın Aktifleştirilmesi Projeleri” kapsamında, Muğla’da sofralık ve kurutmalık incir (sarı lop) yetiştiriciliğinin geliştirilmesi için proje hazırlandı. Proje çerçevesinde Muğla vilayet genelinde 15.000 adet incir fidanı toprakla buluşturulacak. Vilayet Tarım ve Orman Müdürlüğü takımları, Çamoluk, Göktepe, Sungur mahalleleri için 4000 adet sarı lop incir fidanı temin ederek toplam 200 dekar alanda incir bahçelerini oluşturmaya başladı.

Muğla’nın Menteşe ilçesi Çamoluk Mahallesinde düzenlenen aktifliğe Muğla Vilayet Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, Bitkisel Üretim ve Bitki Sıhhati Şube Müdürü Süreyya Can, Menteşe İlçe Tarım Müdürü Mehmet Kuray, Aydın Bozdoğan İlçe Tarım Müdürü Soner Altun, Bozdoğan Ziraat Odası Lideri Galip Özel, Çamoluk, Sungur ve Göktepe Mahalle muhtarları ve üreticiler iştirak sağladı.

Yoğun ilginin olduğu programda birinci vakit içinderda muhtarlar kelam aldı. Çamoluk, Sungur ve Göktepe mahalle muhtarları, Vilayet Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Menteşe İlçe Tarım Müdürlüğünün hayata geçirdiği projelerden övgüyle kelam ederek, fide dayanakları ve kırsalda sürdürülen çalışmalar için üreticiler ismine teşekkür etti.

Amacımız Kırsalda Çiftçi Gelirlerini Artırmak…

İl Müdürü Barış Saylak da konuşmasında; pandemi ile birlikte yaşanan besin sorunlarının kırsalda yapılan üretimin artmasıyla bir nebze de olsa giderildiğini tabir etti. Çamoluk, Sungur ve Göktepe’de zeytin tarımının yaygınlaşmasının akabinde artık de sofralık ve kurutmalık incir üretimine başladıklarını belirten Saylak, “Bu mahallelerimizde ziraî gelir daha da artacak ve sürdürdüğümüz Düzgün Tarım Uygulamaları yardımıyla, üreticilerimizin yüzü gülecek” diye konuştu.

Çamoluk Mahallesinde 30 Üreticiye “İyi Tarım Uygulamaları” Sertifikası Verdik.

Tören Çamoluk, Sungur, Göktepe mahallelerinde üretim yapacak olan üreticiler ismine mahalle muhtarlarına fide teslimi ve “Çamoluk’un Zümrüt Yeşili Zeytinleri Yeterli Tarımla Değerlensin” Projesi ile sertifika almaya hak kazanan 30 üretici için düzenlenen sertifika merasimi ile son buldu.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı