2024 Laurentum Ödülü Vespa, Buttafuoco, Botteri ve Fagnani'ye verildi

acidizing

New member
Bruno Vespa, Pietrangelo Buttafuoco, Giovanna Botteri, Francesca Fagnani, Francesco Vezzoli, Pasquale Di Palmo, Nada Skaff, Gabriele Guzzi ve Nicola Laneri, Şiir ve Sanata adanan Laurentum Ödülü'nün XXXVIII Sürümü'nün kazananları arasında yer alıyor. Ödül töreni bugün Palazzo di Montecitorio'daki Temsilciler Meclisi Sala della Regina'da gerçekleşti. Ödülün yöneticisi Roberto Sergio, “Kültürün ve sosyal mesleğin yayılmasına yönelik bağlılık, en yüksek prestije sahip isimlerle ödüllendirildi”, altını çiziyor. “Bu yıl Siae – İtalyan Yazarlar ve Yayıncılar Derneği'nin somut bir şekilde ödüllendirildiğini bir kez daha onurlandırdım. Laurentum Ödülü'nde”, diye ekliyor Sergio.

Clelia Patella ve Giordano Fatali'nin muhteşem ev sahipliğiyle Laurentum Ödülü ödül törenine en prestijli ödüllerin tüm sahipleri katıldı.

Laurentum Yaşam Boyu Başarı Ödülü – 2024 Sürümü, İtalyan tarihinin “olağanüstü bir tanığı – Sergio'nun altını çiziyor – ve televizyon gazeteciliğinin temel direği olan Bruno Vespa'ya verildi. Onlarca yıllık kariyeri boyunca, ülkemizin en önemli olaylarını aydınlatmayı başardı.” Onu alanında usta yapan bir profesyonellikle, adil ve anlayışlı gazeteciliğe olan bağlılığı, kamu hizmetimizin en asil değerlerini yansıtıyor.”

Başkanlığını Gianni Letta'nın üstlendiği ve Angelo Bucarelli, Corrado Calabrò, Luca di Bartolomeo, Simona Izzo, Paolo Lagazzi, Davide Rondoni ve Roberto Sergio'dan oluşan Ödül Jürisi, ardından Laurentum Kültür Ödülü – 2024 Sürümü'nü Pietrangelo Buttafuoco'ya vermeye karar verdi. Roberto Sergio, “Laurentum Kültür Merkezi'nin Pietrangelo Buttafuoco'ya 2024 Laurentum Kültür Ödülü'nü vermesi büyük bir hayranlıktır”, diyor Roberto Sergio. “Bu ödül, onun kültürel mirasımıza yaptığı paha biçilmez katkıya bir övgüyü temsil ediyor. Keskin yazısıyla, incelikli belagati ile Buttafuoco, sosyal ve politik meseleleri gündeme getirme konusundaki kararlılığıyla İtalyan kültür panoramasında önemli ve teşvik edici bir ses olmaya devam ediyor”.

Laurentum Kültür Merkezi Başkanı Giovanni Tarquini, “Laurentum Ödülü”nün aynı zamanda Giovanna Botteri'ye Laurentum Uluslararası Gazetecilikte Mükemmeliyet Ödülü – 2024 Baskısı'nın derin bir saygı ve hayranlıkla verilmesine karar verdiğini belirtiyor. Cesaret ve dürüstlükle karakterize edilen olağanüstü kariyeri, küresel kriz sahnelerini benzersiz bir derinlikle aydınlattı ve onu araştırmacı gazeteciliğin en saygın isimlerinden biri haline getirdi. Bu ödül, onun yorulmak bilmeyen hakikat arayışını ve dünyaya dair anlayışımızı şekillendiren hikayeler anlatmaya olan bağlılığını kutluyor.”

Sergio, “Gazetecilikte Cesaret Ödülü – 2024 Baskısı'nın Francesca Fagnani'ye verilmesinden son derece gurur duyuyorum” diyor. 'Mala Roma Criminale' kitabı aracılığıyla, Başkent'in karmaşık suç ağlarıyla cesurca mücadele ederek olağanüstü derinlikte araştırmacı gazeteciliğin örneğini sergiledi. Onun gizli gerçekleri ortaya çıkarma konusundaki kararlılığı, adaletsizlikleri açığa çıkarma ve bunlara karşı çıkma konusunda gazeteciliğin önemini güçlendiriyor.”

Tarquini şöyle devam ediyor: “Laurentum 'Çağdaş İkon' Ödülünü Francesco Vezzoli'ye vermek ve onu zamanımızın en etkili ve yenilikçi sanatçılarından biri olarak tanımak bizi gururlandırıyor. Yaratıcı dehası, sanat, sinema ve popüler kültür arasındaki sınırları ustalıkla aşan, geleneksel algılara meydan okuyan ve medya gerçekliği ve etkisi üzerine derinlemesine düşünmeye davet eden çalışmalarla ifade ediliyor. Bu ödülle Vezzoli'nin küresel sanat sahnesindeki devrim niteliğindeki etkisini ve görseli çağlar ve kültürler arasında eleştirel bir diyaloğa dönüştürme yeteneğini kutluyoruz.”

XXXVIII Şiir Ödülü, tanınmış şair ve edebiyat eleştirmeni Pasquale Di Palmo'ya verildi ve jürinin tanınmış yazar üyesi Paolo Lagazzi tarafından verildi; Bir diğer ünlü jüri üyesi şair Davide Rondoni'nin fikrinden doğan XIV. Dante Alighieri Ödülü ise uluslararası üne sahip Lübnanlı şair Nada Skaff'ın oldu.

Laurentum-SIAE “Genç Yetenekler” Şiir Ödülü, “metafor, anlamların kısa devre yapması, sergilenmeyen ancak şiirlerin içinde yer alan sesler, kişisel yaşam ve ortak sorunlar üzerinden yaşam deneyimlerini sorgulayan” eseriyle Gabriele Guzzi'ye veriliyor.

“SIAE olarak, zamanımızın duygularını ve zorluklarını kelimelere nasıl tercüme edeceğini bilenleri belirlemek ve kutlamak için 38 kez çalışan Laurentum Ödülü'ne desteğimizi her yıl yeniliyoruz. Yaratıcılığı, bizi hayale yaklaştıran tamamen insani yeteneği asla yeterince ödüllendiremeyiz: İtalyan Yazarlar ve Yayıncılar Derneği, bu güzel mesleğin değerini artırmayı amaçlayan projeleri destekleyerek, bu yaratıcılığı ve bu hayali koruma ve muhafaza etme misyonuna sahiptir. Yazar”, diye ilan etti İtalyan Yazarlar ve Yayıncılar Derneği Başkanı Salvatore Nastasi.

Tören, Laurentum Özel Ödülü “Kültürel Mirası Kurtarmak” 2024 Edisyonunun arkeolog Nicola Laneri'ye takdim edilmesiyle sona erdi. Artcloud Network International'ın Kreatif Direktörü ve ödülün organizatörü Fabrizio Conti, Laurentum Kültür Merkezi ile işbirliği içinde şunları söyledi: “Mevcut olan gibi bir sosyal bağlamda, kültürde sembollerin yıkılması gerektiğini gören savaşlarla birlikte, geçmiş, yeniden doğuşun ve gelişimin bir aracı haline geliyor. Tanınmamız, Kültürü dünyanın motoru olarak yücelten Laurentum'un özünü temsil ediyor. Aslında, uzun süredir destekleme onuruna sahip olduğum Kültür Merkezi'ne teşekkür etmek istiyorum. Geçen yıl teklifimizi coşkuyla karşıladığım için 20 yıl geçti. Kültürel Mirası Kurtarın ödülünü, koruma konusundaki olağanüstü ve aralıksız kararlılığıyla uluslararası alanda öne çıkan İtalyan mükemmel isim Nicola Laneri'ye vermek benim için büyük bir gurur kaynağı. kültürel miras. Prof. Laneri ile birlikte, eski uygarlıkların kökenlerini gün ışığına çıkarabilen, tarihi hafızayı aktarabilen ve özellikle savaşın parçaladığı ülkelerde kültürü bir kalkınma ve yeniden doğuş aracına dönüştürebilen Büyük Arkeolojiyi kutluyoruz”.

Laurentum Ödülü bugüne kadar önemli kurumsal tanınma elde etti: Cumhurbaşkanı Madalyaları, Senato Başkanı ve Temsilciler Meclisi Madalyalarının yanı sıra aşağıdakiler de dahil olmak üzere çok sayıda kurum ve organın himayesi: Bakanlar Kurulu Başkanlığı, Cumhuriyet Senatosu, Temsilciler Meclisi, Dışişleri Bakanlığı, Eğitim, Üniversite ve Araştırma Bakanlığı, Kültürel Miras ve Faaliyetler Bakanlığı, Lazio Bölgesi, Roma Eyaleti, Belediye Roma Kültür Politikaları Departmanı, IX Belediyesi (eski XII), Roma Ticaret Odası, Federlazio, İtalyan Üniversiteleri Rektörleri Konferansı, Accademia della Crusca, Tor Vergata Üniversitesi – Edebiyat Fakültesi, Özgür Üniversite Santissima Assunta (Lumsa) – Edebiyat Fakültesi, Roma Caput Mundi Derneği, Luce ve Zetema Enstitüsü.

Intesa Sanpaolo ödül töreninin oluşturulmasında işbirliği yaparken Adnkronos basın ajansı da medya ortağı oldu.