A Ulusal Erkek Basketbol Grubu başantrenörlüğüne Ergin Ataman getirildi

semaver

New member
Türkiye Basketbol Federasyonu Lideri Hidayet Türkoğlu, Sinan Fazilet Spor Salonu’nda düzenlenen imza merasiminde yaptığı açıklamada, “Federasyon olarak öncelikli hedefimiz basketbolu tüm ülkeye yaymak. Kulüplerimizin yanı sıra ulusal kadromuzla da dünyanın en güzelleri içinde yer almaktır. Hepimizin ortak görüşü, ulusal ekibimizin kutsal bir bedel oluşudur. Bu seyahatte ulusal ekibimize gerek atlet, gerek yönetici ve yönetimci olarak hizmet eden tüm dostlarımıza minnetlerimizi sunmak istiyorum.” diye konuştu.

Ataman’a tam dayanak verdiklerini belirten Türkoğlu, şunları söylemiş oldu:

“Geçtiğimiz periyotta başantrenörümüz olan Orhun Ene’ye teşekkür ediyorum. Ulusal kadromuz haziran ayında dünya kupası elemelerinde değerli maçlara çıkacak. Oluşturacağımız kuvvetli takımla eylül ayındaki Avrupa Şampiyonası’nda madalya kazanmak istiyoruz. Bu kritik süreçte bizi hedeflediğimiz noktaya taşıyacak yeni bir başantrenör ile çalışma sonucu aldık. Sayın Ataman’ı daha evvel de çalıştırdığı ulusal ekibimizin başına geçmesi için davet ettik. O da bizi kırmadı ve argümanlı amaçlarıyla bugün yeniden ortamıza katılıyor. Kendisine ve ekibimize güvendiğimizi, tam takviye verdiğimizi söylemek istiyorum. Muahedemiz Türk basketboluna iyi olsun. İdare olarak, ülke ulusal ekibimizin Avrupa ve dünya şampiyonlarında bulunması gerektiğine inanıyoruz. Yönetici olarak da bunu başarmak için hakikat insanları bir ortaya getirmeye çalışıyoruz. Bu yüzden Ergin hocanın gerçek bir isim olduğuna karar verdik. Hocamıza her türlü takviyesi vereceğiz. İstediğimiz muvaffakiyetleri önümüzdeki süreçte yakalamak istiyoruz.”

Muahedenin 2024 yılının ağustos ayına kadar olduğunu kaydeden Türkoğlu, Anadolu Efes Kulübü Lideri Tuncay Özilhan’a da bu süreçteki âlâ niyeti niçiniyle teşekkür etti. Bugün evlilik yıldönümü olan lider Türkoğlu ayrıyeten, eşinin de yıldönümünü kutladı.

Ataman: Avrupa Şampiyonası’ndaki tek amacımız şampiyonluk

Ulusal kadroda bir daha bakılırsav aldığı için heyecan duyduğunu söyleyen Ergin Ataman, “Orhun Ene’nin ayrılmasının akabinde liderimiz benimle görüştü. Ulusal kadroda birinci aday olarak beni düşündüklerini belirttiler. Koşullarımı sordular. ‘Milli ekipte çalışmanın kuralı olmaz, sizlerin teveccühü, inancı benim için heyecandır’ diye karşılık verdim. İdare heyetine, liderimize, basketbola dayanak olan Bakan Kasapoğlu’na, ulusal kadromuzun, basketbolun Türk halkının gururu olmasını isteyen Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum. Çok onurlu ve gururlu bir misyon. Benim üzere ulusal ekibe dahil olacak oyuncuların da tıpkı heyecan ortasında. Ulusal kadrosu layık olduğu yere Avrupa ve dünya şampiyonalarında, olimpiyatlarda madalya gayesine götürecek coşkuyla burada yer alacağımızı belirtiyorum.” diye konuştu.

Önümüzdeki turnuvalarda argümanlı olduğunu söyleyen Ataman, şunları kaydetti:

“Biz yalnızca düzgün basketbol oynamak değil bayrağımızı koruyan askerlerimizin, kanını akıtan her vatandaşımızın coşkuyla bizi takip edeceği ‘Bu benim kadrom. Bu ekip benim için oynuyor’ diyeceği bir ulusal grup kurmak istiyoruz. Çok hoş bir takımımız olacak. NBA’de Türkiye’yi temsil eden genç ve âlâ oyuncularımız var. Obura Avrupa kupalarında oynayan hayli yeterli oyuncularımız var. Avrupa’da, dünyada Türk basketbolunu hepimiz hayli yeterli temsil ediyoruz ancak ay-yıldız bayrağı temsil etmek; cephedeki askerlerimizi, polislerimizi, halkımızı mutlu etmek bizim için büyük sorumluluk. Savlı ve her kadroda savımı ortaya koyan bir beşerim. Avrupa ve dünya şampiyonalarında, olimpiyatlarda madalya almak için buradayız.”

hiç bir ekipten çekinmediklerini kelamlarına ekleyen Ataman, “Haziran sonunda Beyaz Rusya ve İngiltere ile Dünya Kupası eleme maçları var. Onları kazanıp bir üst çeşide gitmek istiyoruz. Bu kıymetli bir gaye. Temel hazırlığımız 1 Eylül’deki Avrupa Şampiyonası. Ağustos’ta bunun hazırlığını yapacağız. Bu takıma hayli güveniyorum. Çok âlâ oyuncularımız var. Bu kuşağın en üst noktada olduğunu düşünüyorum. hiç bir kadrodan çekinmiyoruz. Sırbistan, İspanya üzere ülkeler de Avrupa Şampiyonası’nda yer alacak lakin bizim Avrupa Şampiyonası’ndaki tek gayemiz şampiyonluk. Bu takım buna layık. Herkesi bu gayeyle çağıracağım takıma. Gaye büyük fakat takım da büyük.” tabirlerini kullandı.

Anadolu Efes’teki bakılırsavini de sürdürecek olan Ataman, Avrupa Ligi ve ulusal maçların çakışması ile ilgili olarak bu durumun atletleri hayli zorladığını ve yetkili kurumların bir tahlil üreteceğini söylemiş oldu. Ataman, “Milli ekip alana her vakit başında antrenörüyle çıkacaktır” dedi.

Ataman ayrıyeten yardımcı antrenörlerinin Hakan Demir ve Seçkin Aslan olacağını söylemiş oldu.