Alberoni ve balıkçı yaka kazak, 68’de öğrencilerin kalbini kazandı.

acidizing

New member
Francesco Alberoni, 1968’deki gençlik protestolarını hem sosyoloji bilgini hem de Trento Üniversitesi rektörü sıfatıyla deneyimledi. “Ayrıca örneklerle de komuta ettim – akademisyen 2000 yılında ‘Panorama’ için yazdığı bir makalede anlattı – hiçbir şeyden asla korkmadığımı göstermeyi ve herkesin konuşma hakkına sahip olduğunu açıkça söylemeyi seçtim; Üniversitede yorgunluk hakkını tanıttım dersler veya seminerler sırasında ilan edilebilir”.

O dönemde profesörler ve rektörler otoriteyi somutlaştırdı ve Alberoni, öğretim kadrosu ile öğrenciler arasındaki mesafeleri azaltan yollar izlemeyi seçti. Alberoni’nin yenilikçi fikirlerinden bir diğeri de kıyafet değişikliği: ceketi elinde tutan sosyoloji profesörü gömleğini ve kravatını bıraktı, yerine balıkçı yaka bir süveter aldı. “Öğrenciler bunu resmi olmayan bir kıyafet olarak görüyor ve bu nedenle takdir ettiler – dedi – Bir keresinde kırmızı bir balıkçı yaka giydim ve meclise gittim, ‘Şu güzel kazağı gördünüz mü?’ ve herkes güldü.” Anlaşmazlığın ardından Alberoni, ceketinin altına her zaman balıkçı yaka giyinmeye devam etti. “Boğaz ağrısından korunmak için boğazlı kazak giymeye başlamıştım…”