Ali Bilir’den TÜRSAB Seçimleriyle İlgili Çarpıcı Açıklamalar

accur

New member
SOSYAL MEDYADAN İLETİLER VEREREK PROBLEMLERİ ÇÖZEMEZSİNİZ

Turizm kesiminin en temelinden en üst noktalarına kadar çeşitli alanlarda nazaranv almasıyla tanınan ve TÜRSAB başkanlığına adaylığını da açıklayan muharrir ve iş insanı Ali Bilir, seçim buluşmaları kapsamında İstanbul Maltepe’de acentelerle bir ortaya geldi. Buluşmada kesimle ve seçim süreciyle ilgili epey çarpıcı açıklamalarda bulunan Ali Bilir, TÜRSAB’ı çekirdek bir idare takımıyla yönetmekten çıkararak en az bin kişilik bir yapıyla yöneteceğini belirtti. Bilir, dalın kanayan yaralarını ise seçimin akabinde 3 ay üzere kısa bir müddetde ortadan kaldıracağını da açıklayarak tüm dikkatleri üzerine topladı.

TÜRSAB Lider adayı Ali Bilir hareketli geçen seçim maratonunu sürdürmeye devam ediyor. İstanbul’daki acenta buluşmasında seçim manifestosunda yer alan başlıkları tek tek yanıtlayan Ali Bilir, kesimin merak ettiği ve uzun vakittir tahlil beklediği konulardaki yol haritasını tüm şeffaflığıyla ortaya koydu.

“HERKESİN KAZANMASI İÇİN TÜM ÇABAMIZ”

Seyahat acentalarının faaliyetlerinde tüm alanlarda hizmet etmiş birisi olmasından dolayı problemlerin tespitini birebir yaşadığını belirten Ali Bilir, “Sektörün en temelinden en üst noktalarına kadar gelerek, bütün bu süreçleri tamamlayarak aday oldum. Tabi bu biçimde olunca da bütün kaygılarınızı bütün sorunlarınızı bütün problemlerinizi sizin üzere yaşayarak bu güne geldim. Artık bunların çözülmesi gerektiğini, artık bunların vaatlerde kalmaması gerektiğini bilen birisi olarak huzurunuza çıktım. Ya daima bir arada kazanacağız ya da bu nizam devam edecek. Bir şeylerin değişmesi için meseleleri çözmek ve hizmet ortaya koyabilmek için her insanın kazanması için tüm uğraşımız.

“BU KÖPRÜDEN EVVEL SON ÇIKIŞIMIZ”

“Derneklerde, vakıflarda, sendikalarda, siyasi partilerde bugün nereye gidersek gidelim herkes bir vaat ile insanların karşısına çıkıyor. Lakin sizler ismine konuşan ben hiç bir vaatte bulunamayacağım, olması gerekenleri sizlere her platformda aktaracağım.” diyen Bilir, “Eşimle birlikte Anadolu’yu vilayet il, acenta acenta dolaşıyoruz. Sıkıntılarımızı ve tahlilleri anlatıyoruz. Anlatmak durumundayız. Zira bu bizim köprüdilk evvel son çıkışımız. Ya acentalar kazanacak ya da daima birlikte susacağız.” açıklamasında bulundu.

“SORUNU ÇÖZMEYİP BEKLEMEYİ TERCİH EDEN BİR TÜRSAB VAR”

Acentaların artık hayatta kalma savaşı verdiğini belirten Ali Bilir, “Gittiğimiz her yerde süratle tahlile ulaştıracağımız ve kesimimizin yarası olan meselelerimizi konuşuyoruz. Vakit harekete geçme periyodudur. Hayal peşinde değiliz. Bizim temel sıkıntılarımız var. Birileri çıkmış ‘Yasa çıkacak her şey düzelecek’ diyor. Fakat biz acentalar olarak nefes almaya muhtaç bekliyoruz. Acentalarımız yaşamaya, hayatta kalmaya çalışıyor. Vergisini, elektriğini, suyunu, kirasını nasıl ödeyeceğini düşünen meslektaşlarımız var.” diyerek sorunu çözmeyip beklemeyi yeğleyen bir TÜRSAB’ın olduğunu ve acentaların ödediği aidatlarla geçinen bir kurum haline geldiğini söylemiş oldu.

“YILLARCA BUNUN ÇABASINI VERDİM”

TÜRSAB’ı üyesinin cebinden geçinen kurum kültüründen daima bir arada kurtaracaklarını belirten Ali Bilir, açıklamasının devamında şu sözleri kullandı:

“Bunları yapacağız. Bunları yapmak epey kolay. senelerca bunun çabasını verdim. Elimden gelen tüm çabayı sarf ettim lakin bir noktadan daha sonra artık inancım kalmadı. Zira sistemin bu türlü gidileceği apaçık gözlerimizin önüne serilmiş durumda.

“SORUNLARIMIZIN YÜZDE 80’İNİ 3 AYDA ÇÖZECEĞİZ”

Kurumlarla arbede anlayışı ortadan kaldırılacak. Bugün acentalarımıza meydanlarda, toplantılarda daima birebir şey deniliyor. ‘Yasamızı hükümet çıkarmıyor. Haydi daima birlikte saldıralım’ bu biçimde bir yaklaşım olabilir mi? Bakan dediğin, devlet dediğin bir kurum. her insanın siyasi görüşü farklıdır. her insanın zevkleri ve renkleri farklı. Devlet söylemiş olduğiniz iktidarı ve muhalefeti ile bir bütündür. 550 tane milletvekili meclisi oluşturur. Biz meclisteki tüm vekillerin dayanağına talibiz. Biz bizimle ilgili çıkacak bir sonucun bir partinin ya da bir bölümün teklifiyle, oyu ile çıksın istemiyoruz. Biz birleştirici bir taraf ile gidecek ve sıkıntılarımız için masaya oturacağız. Meselelerimizin yüzde 80’ini de bakılırsave geldiğimiz birinci 3 ay içerisinde çözeceğiz. Bu bir hayal değil. Kalan yüzde 20’lik kısmı için ise ilgili kurumlarla oturup tahlil yoluna gideceğiz.

“SOSYAL MEDYADAN BİLDİRİLER VEREREK PROBLEMLERİ ÇÖZEMEZSİNİZ”

Biz her adımımızda Kültür ve Turizm Bakanlığımız ile birlikte yürüyeceğiz. Bizim yasamızın uygulayıcısı Kültür ve Turizm Bakanlığı’dır. Siz toplumsal medyadan, gazetelerden iletiler vererek problemleri çözemezsiniz. Bugüne kadar daima bu biçimde oldu. Çok uğraştık. İkna etmeye çalıştık. ‘Siz gitmiyorsanız biz gidelim. Siz görüşmeyecekseniz bakanlıkla biz görüşelim.’ dedik. Bu sistemi daima birlikte ortadan kaldıracağız.

“TÜRSAB’I EN AZ BİN KİŞİLİK BİR TAKIMLA YÖNETECEĞİZ”

Biz TÜRSAB’ı en az bin kişilik bir takımla yöneteceğiz. Her vilayetimizin, her bölgemizin kendi içerisinde kendi yönetimi olacak. Herkes oturduğu vakit bölgesi için kendi sonucunı kendi masasında verecek. ötürüsıyla her bölgenin aidatının yarısı o bölgede kalacak. Bu kaynağın kullanılması için de sizler karar verecek ve bölgenin gereksinimine yönelik çalışmaları daima bir arada gerçekleştireceğiz.

“SEÇİLECEK ADAY ACENTALARIMIZIN GÜCÜ İLE SEÇİLSİN”

Biz insanları mavi, yeşil, kırmızı diyerek renklendirip maksat de göstermiyoruz. Bu iş gönül problemi. Bunları yalnızca bana oy verin diye demiyorum. Ben fotoğrafı ortaya koyuyor, tahlil yolunu sizlere anlatıyorum. her insanın seçime katılması için her fırsatta davette bunuyorum. Zira kim seçilecekse gerisinde acentalarımızın gücü ile seçilsin. 12 bin kişinin iradesiyle kuvvetli seçilsin ki gittiği yerlerde sesi bizler için daha ağır çıksın. O yüzden sandığa gelin ve özgür iradenizle kalbinizden geçtiği üzere oyunuzu kullanın.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı