Almerigo Grilz gazetecilik ödülü, “bilinmeyen elçi” doğdu

acidizing

New member
doğdu gazetecilik ödülü anısına Almerigo Grizz[1945’tenberibirsavaşalanınadüşenilkİtalyanelçisi1987’dehenüz34yaşındaykenMozambik’teRenamogerillalarıileFrelimohükümetiarasındakiçatışmalarıbelgelediğisıradaöldürüldüyılındanezamangrilz 70 yaşına basacaktı, Primo Article çalışma merkezi, muhabirin bir grup arkadaşı ve meslektaşıyla birlikte bir organizasyon düzenledi. gazetecilik ödülü onun anısına.

Gazetecilik alanında yorum yapabilen 40’ın altında muhabire yöneliktir. Almerigo GrizzProfesyonel kalite, maceracı ruh ve cesaretle karakterize edilen ödül, 15 Mayıs Pazartesi günü Milano’da Palazzo delle Stelline’de Senato başkanının huzurunda takdim edildi. Ignatius LaRussaGençlik Cephesi militanı Grilz’in arkadaşı ve belki de bu nedenle, ödülü verecek jüri başkanı Toni Capuozzo’nun (üyeler Maurizio Belpietro, Fausto Biloslavo) sözlerini kullanarak ölümünden sonra “bilinmeyen elçi” oldu. , Giovanna Botteri, Gian Marco Chiocci, Peter Gomez, Mauro Mazza, Gian Micalessin, Gabriele Micalizzi, Gianfranco Peroncini, Gabriella Simoni ve Francesco Semprini).

“Mesleği için canını veren bir gazeteci olmanın yanı sıra, Almerigo Grizz birçok gençlik siyasi savaşını paylaştığım kişisel bir arkadaşımdı” dedi. Rusya“Ona saygı gösterebilmekten onur duyduğunu” söyleyerek ve “ödül töreni bir yıl içinde yapıldığında Senato’da Palazzo Giustiniani’de yapmayı teklif ediyor. Bunu sunmak benim için bir onur olacak” .

nın tanıtım gecesinde gazetecilik ödülü Milano’da (18 Mayıs Perşembe günü Trieste’de de tekrarlanacak) Oda başkanı Lorenzo Fontana da bir mesaj gönderdi. “Mesleki etik Almerigo GrizzHayatının her anına yansıyan bu haberin, savaşa ve araştırmacı gazeteciliğe yaklaşan günümüz gençlerine ilham vermesi gerektiğini söyleyen Fontana, “Bu örgütün kurulması, gazetecilik ödülü onun adını taşıyan, bir yandan bu büyük profesyonelin çalışmalarını onurlandırırken, diğer yandan onun anısını yaşatarak gazeteciliğin kendisine iyi geliyor. Bence Mozambik’teki o uzak ormandan Grilz’in mesleğine olan tutkusunun yankısı hala yüksek ve net bir şekilde duyulabiliyor”.

Kültür Bakanı’ndan video bağlantısıyla bir tebrik de geldi Gennaro Sangiulian
veyaO Almerigo Grizz – bilinmesine izin verdi – “Gençlik Cephesi’nin ikimizin de görev yaptığı bir yaz kampı vesilesiyle onu şahsen tanıma ayrıcalığına sahip oldum”. Ve her ikisinin de daha sonra olduğu gibi gazetecilik mesleğini üstlenme hayalleri vardı. Bunun için “Almerigo Grilz’i kutlamak istiyorum – dedi Sangiuliano – sadece siyasi fikirleri için değil, aynı zamanda büyük bir gazeteci ve büyük bir savaş muhabiri olduğu için: o yıllarda unutulmuş savaşları anlatma cesaretini göstermişti ve ifşa ederek bunu yaptı. kişisel olarak, aşırı fedakarlık noktasına kadar”.