Alper Taşdelen’den Çocuk İstismarına Sert Reaksiyon

accur

New member
Ümitköy’de yeni hizmet binasının açılışını yapan Çankaya Belediye Lideri Alper Taşdelen, kamuoyuna yansıyan çocuk istismarı olayına sert reaksiyon gösterdi. Karanlıktan ve cehaletten lakin bilim ve aklı rehber alarak çıkılabileceğini söyleyen Taşdelen, “Hepimize, herkese misyon düşüyor, bilim ve aklı rehber alan bizler bu karanlığı söküp atmak zorundayız” dedi.

Önceki gün Ümitköy Hizmet Binasının açılışını gerçekleştiren Çankaya Belediye Lideri Alper Taşdelen, açılış merasiminde yaptığı konuşmasında, tarikat mensubu bir babanın 6 yaşındaki çocuğunu evlendirmesi haberlerine ait açıklamada bulundu.

Konuşmasında, kamuoyuna yansıyan çocuk istismarı olayına değinen Lider Alper Taşdelen, “Hepimizin yüreğini dağlayan şu olay; 6 yaşında bir kız çocuğunu tarikat üyesi 29 yaşında bir adamla evlendiriyorlar. Çocuk muhakkak bir yaşa gelince mahkemeye gidip itiraz ediyor. Bu defa sahtecilikle çocuğun kemik yaşının 21 olduğunu söylüyorlar. bu biçimde bir karanlık, bu biçimde bir cehalet, bu biçimde bir sapkınlık bu topraklarda yaşanıyor. Bu istismarlara, bu karanlığa karşı yapacağımız tek şey; bu ülkeyi Ceddimizin yolunda laik, demokratik ve çağdaş eğitim ile demokrasi ve özgürlük yolunda ileriye götürmektir. Burada hepimize, herkese nazaranv düşüyor. Her birimizin yapabileceği epeyce şey var. Her bir yurttaşımıza çağdaş ve laik eğitim vererek kurtarabiliriz. Atatürk ihtilallerine prensiplerine sahip çıkarak hepsinin üstesinden gelebiliriz.

KÖY ENSTİTÜLERİNDE ONURLU İNSAN YARATMA UĞRAŞI VARDI

Ben öğretmen anne babanın evladı, Köy Enstitüsü mezunu dedenin torunuyum. Köy Enstitüsü’nde istismar asla yapılmamıştır. Zira orada aydınlık, çağdaş eğitim vardı. Onurlu insan, kültürlü insan yaratma gayreti vardı. Çağdaş eğitim alan insan hiç bir vakit bu biçimde karanlık bir cehalet içine girmez. Bilim ve aklı rehber alan bizler bu karanlığı söküp atmak zorundayız. Atatürk, büyük bir devlet adamı olarak bunları görmüş ve bu ülkeye çağdaş uygarlığı aşma gayesini koymuştur. Ceddimizin ilçesi Çankaya’da bu amaç için çalışıyoruz. Daha epey kreş açıyor, eğitime daha fazlaca takviye oluyoruz” tabirlerini kullandı.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı