Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne SODEV’den ödül

accur

New member
Üreten Bayanlar Kazanan Yarınlar Projesi en yeterli uygulama seçildi

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin bayanların iktisada ve istihdama katkı sağlaması hedefiyle başlatmış olduğu Üreten Bayanlar, Kazanan Yarınlar Projesi, muvaffakiyetini mükafatla taçlandırdı. Proje, Toplumsal Demokrasi Vakfı (SODEV) tarafınca Bayan Kooperatiflerinin ve Bayan Girişimciliğinin Arttırılmasına Yönelik Sunulan En Düzgün Uygulama seçildi. Antalya Büyükşehir Belediye Lideri Muhittin Böcek, “Kadınlarımızı ve bayan kooperatiflerimizi desteklemeye devam edeceğiz” dedi.

Sosyal Demokrasi Vakfı (SODEV) ve merkezi İsveç’te bulunan Olof Palme International Center işbirliğiyle gerçekleştirilen “Cinsiyet Eşitlikçi Dönüşüm Ödülleri” sahiplerini buldu. Türkiye çapındaki belediyelerin bayanlara yönelik cinsiyet eşitliğini sağlamaya dönük çalışmalarının değerlendirildiği müsabakada Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin “Üreten Bayanlar, Kazanan Yarınlar Projesi” Bayan Kooperatiflerinin ve Bayan Girişimciliğinin Arttırılmasına Yönelik Sunulan En Âlâ Uygulama mükafatına layık görüldü.

389 PROJE MÜRACAAT YAPTI

Türkiye genelinden biroldukça büyükşehir, vilayet ve ilçe belediyesi 13 farklı kategori için 389 uygulama ile proje müracaatında bulundu. Ödül programında kazananları; DİSK Genel Lideri Dr. İstek Çerkezoğlu, Sabancı Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Canan Atılgan, Galatasaray Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Didem Danış, Bağ Etkileşimli Öğrenme Derneği İdare Konseyi Üyesi Dr. Ece Öztan, MEF Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim vazifelisi ve İstanbul Bayan Kuruluşları Birliği Koordinatörü Av. Nazan Moroğlu, İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Pelin Pınar Giritlioğlu ve İstanbul Kent Kurulu Lideri Tülin Haydi belirledi. Ödül kazanan belediyeler ve projeler Küçükçekmece Belediyesi Cennet Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen merasimle mükafatlarını aldı. Merasimde Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin mükafatını Toplumsal Hizmetler Dairesi Lideri İnanç Ulutekin aldı.

KORKOOP’LU BAYANLARA DESTEK

Büyükşehir Belediye Lideri Muhittin Böcek’in hem kooperatifçiliği tıpkı vakitte bayanların üretimini desteklemek hedefiyle hayata geçirdiği ‘Üreten Bayanlar Kazanan Yarınlar’ projesi kapsamında Korkuteli Ziraî Kalkınma Kooperatifi (KORKOOP) üyesi bayanlar, hem üreterek gelir elde ediyor tıpkı vakitte tüketiciyi sağlıklı eserlerle buluşturuyor. Büyükşehir Belediyesi’nin kurduğu atölyelerde üretimlerini sürdüren bayanlar yöresel lezzetleri tüketiciyle buluşturuyor. KORKOOP’lu bayanların elinden çıkan eserler Büyükşehir Belediyesi’nin Halk Et Satış Mağazalarında ve oluşturulan satış noktalarında Antalyalılarla buluşturuluyor. Büyükşehir Belediyesi BAKA dayanaklı Üreten Bayanlar, Kazanan Yarınlar’ projesi kapsamında KORKOOP’lu bayanlara kurduğu tesislerle de takviye veriyor.

BAŞKAN BÖCEK “DESTEĞİMİZ SÜRECEK”

Antalya Büyükşehir Belediye Lideri Muhittin Böcek, “Üreten Bayanlar, Kazanan Yarınlar Projesi”nin 389 uygulama içinde fark yaratarak ödül almasından duyduğu memnunluğu lisana getirdi. Lider Böcek, “Girişimci ve rekabetçi kooperatif anlayışının güçlendirilmesi ve yaygınlaştırılması, kırsal bölgelerdeki bayanları kooperatifçilik vasıtasıyla üretime yönlendirilmesi ve kendilerine kâfi hale gelebilmesi emeliyle başlatmış olduğumız projemiz artarak büyüyecek. Bayanlarımızın ve bayan kooperatiflerimizin her daim yanında yer alarak epeyce daha büyük başarılara imza atacağımıza yürekten inanıyorum” dedi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı