Asıltürkmen, “Bir influencer eğlendirmeli, etkilemeli ve bilgi vermeli”

accur

New member
Ege Üniversitesi (EÜ) İrtibat Fakültesi tarafınca Meslek Söyleşileri programı kapsamında “Sosyal Medyada Var Olmak” temalı söyleşi düzenlendi. Söyleşiye oyuncu ve influencer Akasya Asıltürkmen konuşmacı olarak katıldı. Çevrimiçi olarak gerçekleşen aktifliğin moderatörlüğünü İrtibat Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Sinem Onar’ın yaptığı aktifliğe akademisyenler ve öğrenciler ağır ilgi gösterdi.

Toplumsal medyada içerik üretirken dikkat edilmesi gereken noktalara değinen Asıltürkmen, “En değerli şeylerden bir tanesi içeriğin kendisi. Süreklilik, kitleyi tanımak ve ona uygun içerik üretmek epeyce kıymetli. Yeterli yönetmek yani tarlayı gerektiği vakit sulamak, vitaminini vermek değerli. Bunun için aslında bir bütçeye muhtaçlık yok. Asıl gereken şey akla yatkın fikirler. Çok uğraşılmış içerikler bile kimi vakit güzelimize gitmeyebiliyor. İçten içerik üretmek, imaj ve ses kalitesinin nitelikli olması içeriğin en değerli ögelerinden biridir. Sizden beklenen şey dürüst ve samimi olmak. Bunu hem art planda hem ekran önünde göstermek gerekiyor” dedi.

Toplumsal medyada ünlü olmanın avantaj ve dezavantajlarını anlatan Asıltürkmen, “Birileri için bir şeyler yapmaya başladığında ya da onlar için değerli olduğunu hissettiğinde bir süre daha sonra elin kolun bağlanmaya başlıyor. ‘Acaba ne düşünürler’ diye düşündürüyor. Buna dikkat etmek gerekiyor. Toplumun huzurunu bozmadan kendi üzere yaşayabilmeli beşerler. Hepimizin birtakım sorumlulukları var. Lakin bu bir duruş sorumluluğu değil. Herkes kendi alanında kendisi üzere istediği biçimde yaşamalı. Ünlü olmak her vakit epey dezavantajları olan bir şey. Benim açımdan tanınmış biri olmak hoş lakin ünlü olmak pek beğenilen görünmüyor. Tanınmış olmayı tercih ederim” dedi.

“Sosyal mecralardan içerik üretme daima olacak”

Türkiye’de İnfluencer teriminin geleceği hakkında niyetlerini paylaşan Asıltürkmen, “İnfluencer kavramı faal kişi, kanaat önderi ya da içerik üretici olarak tanımlanıyor. Bu yüzden influence etmenin bir meslek olduğunu düşünmüyorum. Lakin etkileşim gücü olan meslekler doğal ki gelişecek. Biliyoruz ki gelecekte farklı meslek ortaya çıkacak. İnfluencerlık da doğal ki değişecek ve gelişecek. Toplumsal mecralardan içerik üretme daima olacak. Platformlar, üretenler değişecek lakin daima sürecek. Bu mevzuda da tüm dünyada olduğu üzere çabuk tüketim ve değişim olacak. Asıl kıymetli olan devamlılığının gelmesi. Sahnede profesyonel olduğumu yanılgı yaptığımda oraya takılmamayı öğrendiğimde anladım. Başarısızlıklara takılıp tökezlememek lazım” diye konuştu.

Söyleşinin sonunda Akasya Asıltürkmen iştirakçilerin sorularını cevapladı.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı