Balçova’da yeni yıl, emekçiye maaş artırımı ile geldi

accur

New member
Balçova Belediyesi ile Belediye-İş Sendikası içinde, 241 emekçiyi kapsayan Toplu İş Mukavelesi görüşmelerinde emekçilerin yevmiye ve toplumsal haklarına ortalama yüzde 74 artırım yapıldı. Yeni Mukaveleye nazaran Balçova Belediyesi’nde ofiste çalışan emekçiler toplumsal haklarla bir arada ayda 11.850, alanda çalışan emekçiler ise 12.550 TL gelir elde edecek. İki yıllık mukavele ile çalışanlar ayrıyeten kontratın ikinci yılında yaklaşık yüzde 54 artış alacak.

Balçova Belediyesi’nde Kanun Kararında Kararname ile sendikal hak elde eden 241 emekçiyi kapsayan 2023-2024 toplu iş kontrat imza merasimi yeni yıl kutlaması tıpkı anda yapıldı. Balçova Belediye Lideri Fatma Çalkaya ve Belediye-İş Sendikası 4 No’lu Şube Lideri Ayhan Doğan içinde imzalanan kontrat merasimine CHP Balçova İlçe Lideri Murat Aküzüm, Tüm-Yerel-Sen İzmir 2 Nolu Şube Lideri Ömer Ekşi, Belediye Meclis Üyeleri ile Belediye çalışanı katıldı.

Sözleşme ile Balçova Belediyesi’nde nazaranv yapan 241 emekçinin fiyatlarına ortalama yüzde 74 artırım yapıldı. Emekçiler maaş ve toplumsal hak artırımının yanı sıra iki sendika ikramiyesi, dini bayramlarda, yılbaşında, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda ve 1 Mayıs Emekçi Bayramı’nda ikramiye alacak. Kontrata nazaran 8 Mart Dünya İşçi Bayanlar Gününde bayan işçiye 2 yevmiye ayrıyeten ikramiye verilecek. Yapılan mukavele ile Balçova Belediyesinde çalışan en düşük ayık gelir 11.850 TL olacak. Paklık İşleri, Fen İşleri üzere alanda nazaranv yapan çalışanın aylık geliri ise en düşük 12.550 TL olacak. Çocuğu olan işçiye de ek olarak çocuk parası ödenecek.

Törende birinci konuşmayı yapan Tüm-Yerel-Sen İzmir 2 No’lu Şube Lideri Ömer Ekşi çalışanın yeni yılını kutlayarak “Şu anda ülkemizin gündemi iktisat. Türkiye’deki yüksek enflasyon niçiniyle çalışanların büyük çoğunluğunun aldığı fiyatın taban fiyat düzeyine geldi. Bizim anne ve babalarımızın devrinde mahrumluk vardı. Lakin şu anda Türkiye’de yoksulluk var. Bugün benim başıma geldiği üzere artık çocuklarımıza ilaç bulamaz hale geldik. Fakat 2023 yılında yaşadığımız bu karanlığın artık son bulacağına inanıyorum” dedi.

Sözleşmeye imza atan Belediye-İş Sendikası İzmir 4 No’lu Şube Lideri Ayhan Doğan ise “20 yıldır sendikal faaliyetlerin ortasındayım. Aldığımız her toplu kontrat kısa müddet ortasında enflasyona yenik düşüyor. Bunun sebebi ülkeyi yöneten siyasal iktidardır. Ben Fatma Liderime bu kadar zorluğa karşın her ay sistemli maaş ödediği için teşekkür ediyorum. Ayrıyeten tüm imkanlarını zorlayarak verdiği bu fiyat için emekçi arkadaşlarım ismine yeniden teşekkür ediyorum. Yetecek mi? diye sorarsanız olağan olarak yetmeyecek. İktisat idaresi bu türlü olduğu sürece, enflasyon bu türlü olduğu sürece bir daha yetmeyecek. Ancak inanıyorum ki 2023 yılından daha sonra oluşacak yeni siyasi iklim de çalışanlar daha hayli rahat edecek” dedi.

Balçova Belediye Lideri Fatma Çalkaya ise “Biz burada bir aileyiz. O yüzden sendika mukavelesi başladığında arkadaşlarıma ‘Bana personel arkadaşlarıma verebileceğimiz en yeterli fiyatları getirin’ dedim. Arkadaşlarım da epeyce hassas bir biçimde hesap yaparak bugünkü fiyatları hazırladı. 3 yıldır pandemi, zelzele, sel ve en kıymetlisi enflasyon üzere tüm aksiliklere karşın günü gününe maaşlarımızı ödedik. Bu kontratta verilecek fiyatları hesaplarken de sistemli maaş ödeme birebir hassasiyetini gözettik. Bu seçimlerden daha sonra ülkemizin iktisadının düzeleceğine inanıyorum. Eşit ve adil bir idareyle belediyelerin gelirlerinin de artacağına inanıyorum. bu biçimde da biz bu gelirden personelimizin hakkına düşen hissesi artırarak adaletli bir biçimde bölüşeceğiz. İşçi arkadaşlarım her vakit olduğu üzere hem Balçova Halkı’na layıkıyla hizmet verecek birebir vakitte emeğinin karşılığını vaktinde alacak” diye konuştu.

Atılan imzaların akabinde emekçiler ile liderler bir arada halay çekerek sendika kontratını ve yeni yılı kutladı.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı