Balçova’ya Büyük Onur

accur

New member
Balçova Belediyesi ve İnşaat Mühendisleri Odası’na Büyük Onur

Sosyal Demokrasi Vakfı (SODEV) ve İsveç Olof Palme İnternational Vakfı’nın ortaklaşa düzenlediği Cinsiyet Eşitlikçi Dönüşüm Mükafatları yarışında; Balçova Belediyesi ve İnşaat Mühendisleri İzmir Şube Başkanlığı’nın ortaklaşa yürüttüğü Beyaz Baretli Bayanlar Projesi, Fırsat Eşitliği ve Eğitim Alanında Sunulan En Uygun Uygulama kategorisinde birincilik mükafatı kazandı. Proje kapsamında İnşaat Mühendisliği Fakültelerinde eğitim goren genç kızlara olumlu ayrımcılık uygulanıyor.

Emeğe, beşere ve tabiata hürmet anlayışını yaygınlaştırmak, özgürlük, eşitlik, dayanışma, adalet, barış ve dürüstlük üzere bedellerin tüm insanların ortak anlayışı olarak benimsenmesine yardımcı emelini güden Toplumsal Demokrasi Vakfı üye belediyeleri içinde Cinsiyet Eşitlikçi Dönüşüm Projelerini kapsayan müsabaka düzenlendi. Türkiye’nin toplumsal demokrat belediyelerinin kentsel hizmetlerinde toplumsal cinsiyet eşitliği ve özgürlük alakasından hareketle bayanların gereksinimleri ve talepleri doğrultusunda, toplumsal statülerini yükseltmek, korumak, meselelerinin çözülmesine ve muhtaçlıklarının karşılanmasına yardımcı olmak ve bayanların toplumun her alanında güçlenmesine dayanak olmak gayesiyle sunulan en âlâ hizmetler 13 kategoride yarıştı.

Yapılan değerlendirmeler kararında Balçova Belediyesi; Fırsat Eşitliği ve Eğitim Alanında Sunulan En Düzgün Uygulama kategorisinde Birincilik mükafatı kazandı. Balçova Belediyesi’nin ve İnşaat Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanlığı’nın ortaklaşa yürüttüğü Beyaz Baretli Bayanlar Projesi’nin mükafatı alma öne sürülen sebebi; Bayanların ve kız çocuklarının eğitim ve şahsi gelişimlerini destekleyen; cinsiyete dayalı kalıp yargılara meydan okuyan; etnik kökenlerine, lisanına, dinine, mezhebine, cinsiyetlerine bakılmaksızın; marifetlerinin ayrışmaya ve pürüze maruz kalmadan en güzel biçimde geliştirebilmesi ve güçlenmeleri için eğitim imkânı sunan en yeterli uygulama olarak söz edildi.

Balçova Belediyesi’nin mükafatı DİSK Genel Lideri Dilek Çerkezoğlu tarafınca Lider Yardımcısı Seray Zünbülcan, İMO İzmir Şube Başkanı Aksiyon Ulutaş, Meclis Üyeleri İpek Güleryüz Baran ile Yeşim Barş ve Proje Koordinatörü İpek Görür’e verildi. Balçova Belediyesi Lider Yardımcısı Seray Zünbülcan, Balçova’nın bir eşitlik kenti olduğunu tabir ederek “Balçova Bayan gayretinin ve harekatının fazlaca başarılı olduğu bir ilçedir. Liderimiz Fatma Çalkaya öncülüğünde bayanların ekonomik. Siyasal ve toplumsal alanlarda bağımsız ve başarılı olması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi. İMO İzmir Şube Lideri Hareket Ulutaş ise “Beyaz Baretli Bayanlar projemiz, erkek hükümran bir meslek olarak bilinen İnşaat Mühendisliği’nde bayanların bilhassa saha da daha faal ve deneyimli olmasını sağlıyor. Bu onurlu mükafatın mesleğimizdeki bayanları daha epey görünür kılacağını ve daha etkin olarak mesleklerini icra edeceklerine katkı sağlayacağına inanıyorum” diye konuştu.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı