“Bambi'm stereotiplerden kurtulup gerçeği öğrenecek”

acidizing

New member
Hikâyesi hala cevap bekleyen cinsiyet geçişi sorunu etrafında dönen ve yazılı sayfadan filme dönüştürülerek beyaz perdeye ulaşması gereken “son derece güncel” bir karakter. İçinde yer alan hikaye bu
N 'Bambi. Bir metamorfozun hikayesigazeteci ve yazar tarafından imzalanan kitap Emiliano Reali ve Avagliano Editore tarafından yayınlandı.

Kitap açık ve güçlü bir mesaj içeriyor: “Bambi hakkındaki romanı herkesi kalıplardan kurtulmaya ve gerçeği öğrenmeye davet etmek için yazdım. Her roman yazdığımda, sadece sosyal konularda değil, sosyal konularda da vermeye çalıştığım mesaj. Bu LGBT'lerin amacı insanları cehaletten kurtarmaktır, aslında çoğu zaman belirli insan kategorileri, belirli varoluşlar yalnızca klişeler temelinde değerlendirilir” diyor AdnKronos'un röportaj yaptığı Reali: “Şunu göstermek istiyorum: A önyargılardan arınmış sayılabilecek özelliklerden ve ayrıntılardan oluşan bir labirent”.

“Yazarın söylediğine göre aslında Giacomo olarak anılan Bambi, Kuzey İtalya'dan gelen, Luana ile nişanlı olan ve ailesinin beklentilerinden kaçmak için Roma'ya taşınan bir çocuktur.” “Luana'nın kendisi tarafından da uygulanana benzer bir kaçış. Roma'dayken Giacomo, kadın kıyafetlerini geri döndürme yönündeki baskıcı dürtüyü hissediyor”. Bambi'nin kıyafetleri kısaca Roma gecesinde hareket eden baştan çıkarıcı, gizemli ve güzel bir figür. Onunki ikili bir varoluş olacak: Gündüzleri Giacomo rolünü üstleniyor, geceleri ise Bambi rolünü üstleniyor. “Ta ki – diyor Reali – Luana tarafından dramatik bir şekilde keşfedilene kadar. Bambi/Giacomo'nun kılık değiştirip fahişelik yaptığı bir akşam dövülecek. Kime başvuracağını bilmeden Luana'yı arayacak ve o da Luana'nın yalanını ortaya çıkaracak. bir süredir işleniyor ve onu bırakacak”.

Emiliano Reali, kitabın 2009'dan 2017'ye kadar yazdığım bir üçlemenin ideal devamı olduğunu söylüyor. İlk cildi 2009'dan, ikincisi 2015'ten, üçüncüsü ise 2017'de yayımlandı. Kitapta Avagliano'yla birlikte yayımladığımızda bunları tek bir romanda grupladık.” Olay örgüsü “oldukça yoğun, başka birçok karakter var, bir koro romanı. Aile dinamikleri ve ebeveyn-çocuk ilişkileriyle bağlantılı olanlar gibi olay örgüsünü zenginleştiren başka unsurlar da var”.

Reali, kitabın performansının “beklentileri aştı. Üç kez yeniden basıldı” diye altını çiziyor. Başarı aynı zamanda “Ben film uyarlama hakları ve yapım şirketi Happy Productions satıldıFilmin geliştirilmesi için Kültür Bakanlığı'ndan mali destek aldı. Şu anda 2025 yılında yapım aşamasına geçecek filmi geliştiriyoruz. İmzalayacağım senaryoyu yazıyoruz. Filmi üçlemenin ilk bölümünden yola çıkarak yapacağız. Eğer işler yolunda giderse bir film üçlemesi yapılabilir.”

İşlenen konularla ilgili olarak yazar, “cinsiyet kimliği ve cinsel yönelimle ilgili temalardan yola çıkarak toplumumuzun bir freskinin sunulduğunun altını çiziyor. Romanı yazmak için – diye devam ediyor Reali – Günün 24 saati trans kızlarla yaşadım: Ben hikayelerini, aile deneyimlerini, evlerinden atılmış olmalarını ve zorunlu olarak fuhuş yapmak zorunda kalmalarını özümsemişler: “Ailen seni reddedince, kimse sana iş vermezken nasıl yaşıyorsun?” görünüm eşleşmiyor kimliğinde ne yazıyor? Ancak yazar sonuç olarak durumun yıllar içinde değiştiğini kabul ediyor.” (Carlo Roma)