Bayan Dayanışma Komiteleri’nden İstanbul Mukavelesi’nin feshi davalarına davet

accur

New member
Danıştay 10. Dairesi, İstanbul Sözleşmesi’nin feshedilmesine karşı açılan davaları 28 Nisan Perşembe günü temelden görüşecek.

Danıştay’ın sonucu öncesi bir açıklama yapan ve “28 Nisan Perşembe günü 09.30’da Danıştay’da olacağız” diyen Bayan Dayanışma Komiteleri “Bir adım bile geri atmayacağız, kazanımlarımıza sahip çıkacağız; bayanların eşit ve özgür olduğu bir Türkiye’yi kesinlikle kuracağız!” tabirini kullandı.

Bayan Dayanışma Komiteleri’nden yapılan açıklama şöyleki:

Bir Adım Bile Geri Atmayacağız!

Karşı devrimci AKP iktidarının kimilerine özgürlükçü göründüğü, Avrupa Birliği’nden demokrasi beklenen yıllardı. AKP içeride gericiliğin ve bayan düşmanlığının dozunu arttırırken, AİHM tazminatlarından kurtulmak ve Batı’ya sevimli görünmek için İstanbul Sözleşmesi’ni imzaladı.

Fakat imzalandığı andan itibaren kontrat ayaklarına dolandı. Şiddeti önleyici önlemler alma, eşitlikçi siyasetler geliştirme, ayrımcı uygulamaları gidermeyle kim uğraşacaktı? Uğraşmadılar.

Emniyete, yargıya ve yönetime sinen bayan düşmanı gerici zihniyet niçiniyle mukavelenin uygulanması bile elbette bir çaba konusuydu. AKP koalisyonunun kesimi olan tarikatlar, cemaatler ve gericiler kontratın kaldırılması için kampanyalar başlattılar, seminerler verdiler; bir daha “mağdur”u oynadılar. AKP’nin canına minnetti, gericilere verdiği kelamı yerine getirdi ve geçtiğimiz yıl mukaveleyi yürürlükten kaldırdı.

Bizler, AKP Türkiye’sine sığmayacağımızı defaatle gösteren bayanlar olarak bir daha sokaklara döküldük; “Bu karanlığı yırtıp atacağız” dedik.

Artık diyoruz ki; ömür hakları çalınan, arkasında gözü yaşlı çocuklar bırakan, gericilik yüzünden karartılan tüm hayatların hesabını soracağız!

Bir adım bile geri atmayacağız, kazanımlarımıza sahip çıkacağız; bayanların eşit ve özgür olduğu bir Türkiye’yi kesinlikle kuracağız!

Bayan Dayanışma Komiteleri olarak avukatlarımızla bir arada 28 Nisan Perşembe günü 09.30’da Danıştay’da olacağız.

Tüm ilerici ve işçi bayanları hakkımız olanı almak için duruşmaya bekliyoruz!

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı