“Benim hakkımda bir rapor, ustaca inşa edilmiş bir sürü 'kabartmadan' ibaret”

acidizing

New member
“Bu fırsatı, 'Rapor' yayınının kasıtlı olarak yaratılmış bir yanlış anlama olduğu göz önüne alındığında, fütürizm üzerine sergideki rolümü açıklamak için kullanıyorum.” Federico Palmaroli nam-ı diğer 'Osho' Rizzoli tarafından yayınlanan son çalışması 'Düzensizliğe dikkat etmeyin' adlı Roma sunumunun prestijli vitrini olarak seçiliyor. ayakkabıdan birkaç çakıl taşını çıkarmak için indirimsiz bir hiciv yılı. Ve bu, karikatüristin çeşitli muhataplarla fikir alışverişinde bulunduğu bir dizi mesaj ve e-postayı gösteren, 3 Aralık'ta açılacak olan fütürizm sergisindeki rolünü yakın zamanda gündeme getiren 'Rapor' ile başlıyor. Palmaroli, “Ertesi gün iş için sıklıkla kullandığım sosyal ağlarda bakanlık danışmanlığını yapan kişinin ben olmam dışında bunların hepsi saçmalık” diyor.

Palmaroli şöyle açıklıyor: “Ben bir fütürizm uzmanı ve meraklısı olduğumdan, ona yenilikçi bir yön verecek bazı öneriler istendi. Birkaç dokunuş dışında sergiyi canlandıracak hiçbir şey yoktu. Gösterilenler ustaca kurgulanmıştı ama bu anlık gazetecilikti. Üstelik tek bir euro bile kazanmadım, şimdilik yalnızca çaba harcadım, hiçbir görevim yok ve beni harekete geçiren şey gerçekten sadece tutku.” Alberto Sordi Galerisi'ndeki Mondadori galerisinde, kapının önünde dolu bir dinleyici kitlesi (diğerlerinin arasında milletvekili Maria Elena Boschi, bakan Eugenia Roccella, müsteşar Wanda Ferro, Luciano Nobili, Roma'nın eski belediye başkanı Gianni Alemanno, gazeteci Greta Mauro ve diğerleri), 'Tempo'nun yönetmeni Tommaso Cerno ve gazeteci Sara Manfuso ile diyalog içinde olan 'Osho', en ikonik çizgi filmlerden bazılarını eğlendirdi.

'Sağcı'yken hiciv yapmanın ne demek olduğunu şöyle açıklıyor: “Hiciv işinde bile her zaman bir koşullanmanın olduğunu içtenlikle kabul ediyorum – diyor – ama bu Vauro'dan Makkox'a ve Natangelo'ya kadar herkes için geçerli. bölgeden olmak şart olabilir. Sorun, ilahi sağın hicvinin solcu olmasıdır. Sağ muhalefetteyken hoşgörülüyor, iktidara gelince sorun olmaya başlıyor.. Benden tarafsız olmam isteniyor ama solcu karikatüristler öyle değil.” Örnek mi? “Eski bakan Sangiuliano'nun olayı yaşandığında, bazı meslektaşlarım benim yapmadığımı öne sürerek sosyal medyada benimle ilgili şakalar ve karikatürler yaptılar. Sangiulian hakkında şakalar. Hiç bir komedyenin başka bir komedyen hakkında şaka yaptığını gördünüz mü?” diye espri yapıyor. Sonuçta, “İnternette araştırırken bile Schlein veya Sumahoro hakkında solcu bir hiciv bulamadım. Bunu nasıl hicvetmezsin?”

Ve İtalyanlardan uluslararası politikaya, spordan Vatikan'a kadar izleyiciyi gülümsetecek bir şaka yağmuru yağıyor. Amadeus tarafından Sanremo'ya davet edilen Sinner var ve Güney Tirol'e yeni yenik düşen Djokovic ona soruyor: “Şimdi Sanremo'ya gitme sırasının sende olduğunu biliyor musun?”. Sinner, “Bunu bilseydim seni kazanırdım” diye yanıtlıyor. Sergio Mattarella, sprinter Marc Jacobs'la tanışıyor: “Nasıl gidiyor?”. “Eh, her zaman acelen var…”. “Eşcinsellere ve translara açılan” kitabın kapağının da ithaf edildiği Papa kaçınılmaz. Francis, Kutsal Kapının önünde soruyor: “Kim o?”. Kapının arkasından “Trans” diye cevap veriyorlar.

Kendi tarzında Tempo'nun yöneticisi Osho'yu özetlemek gerekirse, Tommaso Cerno: “Osho bir entelektüel ve büyük bir hicivci, ne yazık ki onlar için solcu değil, dolayısıyla onlar için o yok ya da ona karşı çıkılması gerekiyor – diyor ki – Bugün Palmaroli çirkin, kötü ve faşist. Bunun yerine, bugün hiciv özgür. tam da İtalya'da sadece solun olmadığını söylemesine izin veren Osho var olduğu için”.