Birinci Pedalı Kazakistan’da Çevirdi Son Durağı Keçiören Oldu

accur

New member
Kazak Müellif Ahmet Baitursynov’un doğumunun 150’nci yıl dönümü ötürüsıyla 5 Eylül’de Kazakistan’dan bisikletiyle yola çıkan ve son durağı Keçiören olan Kazak Sportmen ve Müellif Yernat Melsoğlu, Keçiören Belediyesi ve Kazakistan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği tarafınca ilçede düzenlenen merasimle karşılandı.

Keçiören Kazak Şair Abay İbrahim Kunanbay Parkı’ndaki karşılama merasimine Keçiören Belediye Lideri Turgut Altınok, Kazakistan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Yerkebulan Sapiyev ve büyükelçilik çalışanları katıldı.

Başkan Altınok merasimde iştirakçilere hitaben taptığı konuşmada, “Kazak Müellif Ahmet Baitursynov’un doğumunun 150’nci yıl dönümünde, Türk külçeşidinin tanıtılması ismine binlerce kilometre pedal çevirerek seyahatini Keçiören’imizde tamamlayan Kazak Sportmen Yernat Melsoğlu’nu tebrik ediyorum. Baitursynov, Kazak Türk niyet hayatında kıymetli bir yere sahiptir. Kazakistan’ın eğitim sisteminin şekillenmesinde nefer olmuş bir muharrir, şair ve fikir insanıdır. Onun doğum yıl dönümünü Türk kültürümüzü yaşatmak ve tanımak için bir vesile olarak gördük. Türkiye’nin hudutları Edirne’den Kars’a kadar değildir. Bizim hudutlarımız İlah Dağları, Altaylar, Sibirya, Batı Avrupa, Ortadoğu, Afrika’ya kadar uzanır. Bizler büyük bir medeniyetin ve ecdadın evlatlarıyız. Bu kıymetlerimize sahip çıkan herkese şükranlarımızı sunuyoruz. Törenimize katılan Büyükelçimize ve tüm iştirakçilere teşekkür ediyoruz.” dedi.

Kazakistan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Yerkebulan Sapiyev de Keçiören Belediye Lideri Turgut Altınok’un Türk külçeşidini yaşatmak ve tanıtmak için büyük çaba gösterdiğini belirterek, “Keçiören, Türk dünyasının bir minyatürü üzeredir. Bu bakımdan törenimizi burada gerçekleştirdik. Atletimize ve tüm konuklarımıza teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Kazakistan’dan pedal çevirmeye başlayan ve Gürcistan Batum üzerinden Rize, Trabzon, Samsun, Çorum ve son olarak Keçiören’e ulaşan Kazak Sportmen Yernat Melsoğlu da kendisini karşılayan herkese teşekkür etti.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı