Büyükakın, ‘Kocaeli hakemliği yeni bir vizyon devrine girdi’

accur

New member
Futbol Hakemleri ve Gözlemcilerinin 2022-2023 dönem açılışına katılan Lider Büyükakın, Büyükşehir Belediyesi olarak hakemlerin daha âlâ kurallarla hazırlanmasına imkan sağlayacaklarını söylemiş oldu

Marmara Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Lideri Doç.Dr Tahir Büyükakın, Türkiye Aktif Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Kocaeli Şube Lideri Özhan Kurt ve idaresi tarafınca düzenlenen 2022-2023 dönem açılış merasimine katıldı. Lider Büyükakın, burada yaptığı konuşmada, yapılan programlar doğrultusunda çalışmaların düzenleneceğini belirterek, ”Buradaki herkes ‘bizim Üstün Lig’de hakemimiz olsun’ diyor. Pahalı MHK temsilcimiz de ortamızda. Bizim hakemlerimizin üst liglere çıkabilmesi için ne istediğiniz var ise seferber etmeye hazırız. Kocaeli hakemliği bunu hak ediyor” dedi.

GÖVDEMİZİ TAŞIN ALTINA KOYARIZ MERAK ETMEYİN

Kocaeli Kongre Merkezi’nde düzenlenen açılışa Lider Büyükakın’ın yanı sıra Merkez Hakem Şurası (MHK) Üyesi Aytekin Durmaz, Gençlik ve Spor Vilayet Müdürü Gökhan Yavaşer, Kocaeli Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Lideri Murat Aydın, Kocaeli Vilayet Hakem Konseyi Lideri Alparslan Dalkılıç ile idareleri, Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) Kocaeli Şube Lideri Remzi Demirer, hakemler ve gözlemciler katıldı. Lider Büyükakın konuşmasında, “Hakemlerimizin karşılaşmalara hazırlanma koşullarını uygunlaştırmak için biz Büyükşehir Belediyesi olarak elimizi değil, gövdemizi taşın altına koyarız merak etmeyin” dedi.

KURT: “YENİ BİR VİZYON PERİYODU BAŞLADI”

Açılış merasiminde konuşan Türkiye Aktif Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Kocaeli Şube Lideri Özhan Kurt, “2022-2023 dönemimizin tüm hakemlerimize ve gözlemcilerimize, bunun yanında tüm spor kamuoyuna iyi uğurlu olmasını diliyorum. Bugün bizleri yalnız bırakmayan, Büyükşehir Belediye Liderimiz başta olmak üzere, MHK Üyemiz Aytekin hocamıza ve bölge sorumlularına, ASKF Liderimiz ve taban birliklerimizin tüm üyelerine, Spor Vilayet Müdürümüz Gökhan Beyefendiye ve grubuna, Vilayet Hakem Şuramız ve üyelerine hayli teşekkür ediyorum. Kocaeli hakemliği ve gözlemciliği, birlik ve birliktelik içerisinde yeni bir vizyon periyodunu başlatmıştır. Hakemlerimiz artık epeyce diğer ve epey daha uygun imkânlarda karşılaşmalara hazırlanabilecekleri bir yatırımı kentimize kazandıracağız” dedi.

“ÇOK ŞÜKÜR BİR HAYALİMİZ GERÇEKLEŞİYOR”

“Hakem ve Gözlemci Meskeni olarak isimlendirdiğimiz bu tesis ki birazdan birtakım birinci proje görsellerini sizlere göstereceğim” diyerek konuşmasını sürdüren Kurt, “Bu projemizi Büyükşehir Belediye Liderimiz Tahir Beyefendiye tabir ettiğimizde, talebimizi bile ikiletmeden çabucak Özhan yapalım dedi. Hakemlerimizin gerek idman gerekse eğitim ve başka hazırlanma imkânlarına yanıt verecek bir tesisin olması gerek amatör gerekse profesyonel maçlar için ehemmiyetine değindi. Yer bulma süreci ve projenin nasıl yapılacağı konusunda süratli bir çalışma periyoduna girildi. Buradan bu projenin yapılması noktasında Gençlik ve Spor Bakanlığımıza, Vilayet Müdürümüze ve emeği olan herkese hayli teşekkür ediyorum. Bakanlığımızın ve Büyükşehir Belediyemizin ortak projesi olacak bu hizmet, bizlerin hayalleriydi. Çok şükür bu hayal gerçekleşiyor. Tahir Liderim, hayallerimizin gerçekleşmesinde ki emeğiniz fazlaca büyük. Sizlere Hakem ve Gözlemci topluluğu olarak fazlaca teşekkür ediyorum. Bir teşekkürü de Gençlik ve Spor Bakanımız Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na yapmak istiyorum” diyerek kelamlarını tamamladı.

DALKILIÇ: “TÜM HAKEM VE GÖZLEMCİLERİMİZİN YANINDAYIZ”

Kocaeli Vilayet Hakem Konseyi Lideri Alparslan Dalkılıç ise, “Yeni futbol dönemin güzel uğurlu olmasını diliyorum. Tüm hakem ve gözlemcilerimizin yanındayız. Heyetimiz ve derneğimiz ile birlikte Kocaeli Hakemliği ve Gözlemciliği için çalışmaya, Türk futbolu başta olmak üzere Kocaeli hakemliğimize hizmet etmeye tüm kararlılığımızla devam ediyoruz. Merkez Hakem Konseyimizin bizlere verdiği talimatlar doğrultusunda hakemlerimizi ve gözlemcilerimizi karşılaşmalara hazırlamaya devam ediyoruz. Bugün açılışımıza katılan MHK üyemiz Aytekin hocamıza ve bölgesel şurası üyelerimize, ASKF Liderimiz Murat beyefendi ve taban birliklerine, bugün bu salonu şereflendiren ve her daim dayanaklarını yakından hissettiğimiz Büyükşehir Belediye Liderimiz Doç.Dr Tahir Büyükakın’a sizlerin huzurlarında bir kere daha fazlaca teşekkür ediyorum.” Formunda konuştu.

DURMAZ: “BİZ TÜRKİYE’YE YAYILMIŞ KOSKOCA BİR AİLEYİZ”

MHK Üyesi Aytekin Durmaz da Merkez Hakem Heyeti olarak yaptıkları çalışmalardan bahsederek, “Sezon ortasında de idmanlarınız ve eğitimleriniz ilgili ünitelerce takip edilecek. Ve bölgesel hakem konseyleri, merkez hakem heyetleri tarafınca da raporlanacaktır. Bedelli hakemlerimiz, sizler Türk futbolunun odağındasınız. Biz de Merkez Hakem Şurası olarak her vakit yanınızdayız” dedi. Şeffaf idare anlayışıyla sıkıntıları çözme ve aldıkları bayrağı daha yükseklere taşıma niyetinde olduklarını vurgulayan Durmaz, şunları kaydetti: “Bunu başarabilmemiz için sizlerin gücünüze, disiplininize özverili çalışmalarınıza ve örnek davranışlarınıza muhtaçlığımız var. İnançla ve inançla yeni döneme hazırlandığımız bu günlerde motivasyonumuzu yüksek tutmak birbirimizi daha uygun anlamak zorundayız. Biz Türkiye’ye yayılmış koskoca bir aileyiz. Her biriniz bizler için başka ayrı değerlersiniz. Buradan bir teşekkürü de Büyükşehir Belediye Liderimiz Tahir Büyükakın’a yapmak istiyorum. Hakem Konutu projesi, Kocaeli hakemliği için fazlaca kıymetli bir hizmet olacak. Projenin hayat bulmasında katkıları olan herkese epey teşekkür ediyorum. 2022- 2023 dönemi tüm hakemlerimize ve gözlemcilerimize iyi uğurlu olmasını diliyorum.”

AYDIN: “BU NOKTAYA GELMİŞ OLMANIN MEMNUNLUĞUNU YAŞIYORUM”

Kocaeli Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Lideri Murat Aydın ise, Kocaeli’nin sporun başşehri olduğunu tabir ederek, “2019 yılında Sayın Büyükşehir Belediye Liderimizle başlayan o süreçte bugün bu noktaya gelmiş olmanın memnunluğunu ve gururunu yaşıyorum. Zira tüm hakemlerimiz bilhassa hakemler derneğimizin, idare heyetimizin teşebbüsleriyle bu işin değerli bir noktaya gelmesinde Sayın Büyükşehir Belediye Liderimize epeyce teşekkür ediyorum. Bugün Kocaeli maç sayısı olarak fazlaca kıymetli bir yerdedir. Hakemlerimizde bu nokta da daha fazlaca dayanak olacağız. Artık Kocaeli hakemliği, daha üst liglerde daha hayli hakemle temsil edilmelidir. Harika ligde gerek hakem gerekse yardımcı hakem olarak nazaranv almalıdır. Bunun için her şey var. Bizlerde bu noktada üstümüze düşen ne görev var ise Büyükşehir Belediye Liderimizin liderliğinde yapmaya hazırız” diye konuştu. Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) Kocaeli Şube Lideri Remzi Demirer ise yeni dönemin hakem ve gözlemcilerine güzel olmasını diledi.

“GELECEĞE DÖNÜK MUVAFFAKİYETLERİNİ YAKINDAN TAKİP EDECEĞİZ”

Açılışta bir konuşan gerçekleştiren Kocaeli Büyükşehir Belediye Lideri Tahir Büyükakın ise, şunları da lisana getirdi; “Anadolu’nun birfazlaca bölgesi ve orantıyla baktığınız vakit epey daha avantajlı bir yerdeyiz. ötürüsıyla burası mümbit bir toprak. Çok sayıda sportmen da yetişir. Hakemlerin klasmanda yükselebilmesi için maç yönetmesi lazım değil mi? Maç yönetmek için evvel ne lazım? Maç oynanması lazım, saha lazım, kulüp lazım. Onların hepsi burada var. Hakemlerimiz açısından da fazlaca avantajlı bir pozisyondayız. İnşallah amatör sporun tüm branşlarını nasıl yakından takip ediyorsak, hakemlerimizin de geleceğe dönük muvaffakiyetlerini yakından takip edeceğiz.”

“KULLANICIDAN GELEN TALEBE KULAK VERİYORUZ”

Bir yere tesis yapmaya karar verdiklerinde evvela alandaki arkadaşlarla görüştüklerini söz eden Lider Büyükakın, şunları söylemiş oldu; “örneğin bilhassa futbolla ilgili konularda Murat Başkan’a diyoruz ki bu biçimde bir talep var. Bizden bu biçimde bir tesis yahut saha yapmamızı istiyorlar. Ne yapalım? Sen ne dersin? diye soruyoruz. kimi vakit haklı bu talep, diyor. kimi vakit diyor ki, buna gerek yok. Aslında şurada gerek var, diyor. kimi vakit hiç bir şey denmeden bize alandan bir şey söylenmeden geliyor, diyor ki burada külfet var, burayı halledelim. Yani biz aslında kullanıcı kimse onun tarafınca gelen talebe kulak veriyoruz. Asıl yaptığımız şey bu. aslına bakarsanız bir yöneticinin yapması gereken en temel mevzulardan biri de bu.”

“BİZİM MİSYONUMUZ LİDERLİK ETMEK, YOL AÇMAK”

Başkan Büyükakın, Kocaeli’de bütün spor tertiplerine konut sahipliği yaptıklarını kaydederek, “Gelin biz her şeyi yaparız diyoruz. Zira şöyleki düşünüyoruz. Biz yönetim olarak, belediye olarak, kamu idaresi olarak şöyleki bakıyoruz, bizim vazifemiz liderlik etmek, yol açmak. Biz öndeki pürüzleri kaldırdığımızda çalışma koşullarını iyileştirdiğimizde insanların önünü açtığımızda bizim insanımız esasen başarılı” diye konuştu.

“HAKEM KONUTU HAKEMLERİMİZE ÇOK YAKIŞACAK”

Konuşmasında yılsonuna kadar ihalesinin yapılacağı Hakem Konutu ve Atletizm Pisti Yeni Tribün Projesi ortasında bir kıymetlendirme yapan Lider Büyükakın, “Spor Bakanlığımızla bir arada Atletizm pistinde yeni tribün çalışması ve çabucak bitişiğinde de bir Hakem Meskeni projesini hayata geçiriyoruz. Çok değerli bir proje olduğunu söz etmek isterim. Hakemlerimizin sağlıklı bir biçimde fizikî başta olmak üzere eğitim üzere alanlarda karşılaşmalara hazırlanmasını sağlayacağız.

Bakanlığımız ve Büyükşehir Belediyesi olarak ortak projemiz kentimizde ki epey kıymetli bir eksikliği ortadan kaldırmış olacak. Buradan bir kere daha kentimize yeni atanan lakin Kocaeli’ne yuvasına Gençlik ve Spor Vilayet Müdürü olarak dönen Gökhan Yavaşer ve tüm grubuna, bir evvel bu projenin hazırlanmasında emeği olan herkese epey teşekkür ediyorum. Hakem Konutu inşallah hakemlerimize epey yakışacak” diyerek kelamlarını tamamladı.

YAVAŞER: “GECEMİZİ GÜNDÜZÜMÜZE KATARAK ÇALIŞIYORUZ”

Türkiye Aktif Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği’nin 2022-2023 dönem açılış merasimine katılarak bir değerlendirmede bulunan Gençlik ve Spor Vilayet Müdürü Gökhan Yavaşer, “Yeni dönemin tüm hakemlerimize ve gözlemcilerimize güzel uğurlu olmasını diliyorum. Gençlik ve Spor vilayet Müdürlüğü olarak bizler hakemlerimiz için her türlü imkânı sunmaya devam edeceğiz. Bizler daima bir arada tüm gençliğimize ve amatör spora hizmet ediyoruz. Gecemizi gündüzümüze katarak Bakanımız Sayın Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun vizyonu ve Büyükşehir Belediye Liderimizin bu kentteki liderliği ile gerek tesis gerekse spora hizmetleri noktasında durmadan çalışmaya devam ediyoruz. Bizler kendimizi gençliğe ve spora adadık. Bunun gereği olarak da proje üretmeye, desteklemeye uğraş gösteriyoruz. Bugün tabir edilen ve görselleri paylaşılan Hakem Konutu ve Atletizm Pisti Yeni Tribün Projesi, spor topluluğumuza iyi uğurlu olsun” diyerek kelamlarını tamamladı.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı