Büyükşehir’den EKPSS’ye ulaşım takviyesi

accur

New member
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, EKPSS imtihanına giren engelli bireylere ulaşım hizmeti verdi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, hafta sonunda gerçekleştirilen Engelli Kamu Çalışanı Seçme İmtihanına (EKPSS) giren engelli vatandaşlara ulaşım hizmeti verdi. “Engelsiz Taksi” ile meskenlerinden alınıp imtihana ulaşımı sağlanan öğrenciler, imtihan daha sonrası konutlarına geri bırakıldı.

HAFTA SONUNDA YAPILDI

İki yılda bir yapılan Engelli Kamu İşçisi Seçme İmtihanı 81 vilayet merkezinde pazar günü gerçekleşti. Saat 10:15’te başlayan imtihan tek oturumda yapıldı. İmtihanda adaylara mahzur kümelerine ve tahsil seviyelerine uygun Genel Yetenek ve Genel Kültür Testleri uygulandı. Testlerde toplam 60 soru bulunup ve imtihan müddeti 60 dakika oldu. Adayların mani kümelerine ve tahsil seviyelerine uygun hazırlanmış testler, adayların mani durumlarına bakılırsa imtihan uygulamaları ile gerçekleştirildi. İmtihan sonuçları 20 Mayıs 2022 tarihinde ÖSYM tarafınca açıklanacak.

‘’ENGELSİZ TAKSİ İMDADIMIZA YETİŞİYOR’’

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Manisiz Taksi hizmetinden faydalanan Emrullah Yalçın, ‘Yaklaşık 1.5 yıldır Manisiz Taksiyi kullanıyorum. Uzak yerlere gitmek için Manisiz Taksi fazlaca uygun. Nitekim hayli mutluyum. İmdadımıza yetişiyorlar. Bugün EKPSS imtihanı için buradayız. Bilgisayar programcılığı okudum. Bu uygulamayı hayata geçirenlerden Allah razı olsun’ dedi. Yanında refakatçi ile bir arada imtihan merkezine ulaşımı sağlanan engelli bireyler, sonrasındasında konutlarına yine problemsiz bir biçimde gdolayıldü. Kocaeli Manisiz Taksi hizmetinden faydalanan Muhammed Eski de, ‘’Bugün Engelli KPSS imtihanına girdim. İmtihanım hoş geçti. Ofis işi istiyorum. Kartepe’deki ikametimden Bahçecik Mesleksel ve Teknik Anadolu Lisesine ulaşımım sağlandı. İmtihan için Manisiz Taksi araçları ile zorlanmadan geldik. Büyükşehir Belediyesine bize bu imkânları verdiği için fazlaca teşekkür ederim’’ tabirini kullandı.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı