Bulgaristan heyeti Fetih Müzesi’ni ziyaret etti

accur

New member
  • Hasan Azis: “Gördüğüm en hoş panoramik müze”
Osmangazi Belediye Lideri Mustafa Dündar, kendisini ziyarete gelen Bulgaristan’ın Kırcaali Belediye Lideri Hasan Azis, Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) Kırcaali Vilayet Lideri Resmi Murat ve HÖH Kırcaali Milletvekili Pavlin Krastev’i Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi’nde ağırladı.

Osmangazi Belediyesi tarafınca yaptırılan dünyanın tam panoramik en büyük müzesi Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi’ni gezen Bulgaristan’ın Kırcaali Belediye Lideri Hasan Azis, Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) Kırcaali Vilayet Lideri Resmi Murat ve HÖH Kırcaali Milletvekili Pavlin Krastev, müze içerisinde adeta tarihi bir seyahate çıktı. Konuklarına birinci vakit içinderda Osmanlı periyodunun kıymetli olaylarının resmedildiği tabloların bulunduğu stant alanını gezdiren Lider Dündar, müzenin sanatsal ve mimari özellikleri hakkında bilgiler verdi. sonrasındasında fetih gününün canlandırıldığı 42 metre açıklığındaki dev kubbe kısmına çıkan ve gördükleri karşısında şaşkınlıklarını gizleyemeyen Bulgaristan heyeti, Bursa’nın fethini adeta bir daha hayatış üzere hissettiklerini söylemiş oldu.

Kırcaali Belediye Lideri Hasan Azis, Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi’ni birinci sefer ziyaret ettiğini ve epey etkilendiğini tabir etti. Osmangazi Belediyesi ve Kırcaali Belediyesi’nin fazlaca uzun vakittir kardeş belediye olduğunu belirten Hasan Azis, “Bu eser için dünyada gördüğüm en hoş ve en gerçekçi ögeleri bünyesinde barındıran müze diyebilirim. Bursa’da yaşayan Bulgaristan göçmeni vatandaşlarımızdan Fetih Müzesi’nin epey hoş olduğunu duyuyordum. Bu yapıtla ilgili gurur duyuyorlar. Mustafa Dündar Liderimizi bu biçimde değerli bir yapıtı Bursa’ya kazandırdığı için tebrik ediyorum. Bizler de Bulgaristan’da epey büyük bir cami projesini hayata geçirdik. Balkanların en hoş mescitlerinden bir tanesi oldu. Bu caminin üretiminde Bursa’dan fazlaca büyük dayanak aldık. Mustafa Dündar Liderimiz ile birlikte emeği geçen tüm Bursalılara teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı