Burak Yılmaz: Kimse hırsımızdan kuşku duymasın

semaver

New member
Türkiye A Ulusal Futbol Grubu, 2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri play-off tipi yarı finalinde perşembe günü Porto’daki Dragao Stadı’nda Portekiz ile karşı karşıya gelecek. Bu kuvvetli uğraş öncesinde Türkiye A Ulusal Futbol Ekibi’nin golcüsü Burak Yılmaz, Portekiz gazetesi Record’a özel açıklamalarda bulundu.

Record’a konuşan Burak Yılmaz, “Porto’da Portekiz’e karşı oynamak bizim için fazlaca sıkıntı lakin bizim gayelerimiz ve hayallerimiz var. Bizim en büyük gücümüz Türk olmak. Asla pes etmiyoruz ya da teslim olmuyoruz. Bunlar bizim en güzel özelliklerimiz” dedi.

Burak Yılmaz ayrıyeten, “bu biçimde kıymetli bir maçta kalbimizle oynamamız ve aklımızı kullanmamız gerekiyor. Hocamız yeni, biz gelişen bir ekibiz. Oyuncularımız formda ve düzgün bir ekip olduğumuza inanıyorum” kelamlarını kullandı.

“ŞAKA BİLE YAPMADIK”

Portekiz Ulusal Grubu hakkında nasıl bir tahlil yapıyorsunuz?” sorusunu yanıtlayan Burak Yılmaz, “Portekiz’de dünyanın en âlâ gruplarında oynayan ve Avrupa şampiyonluğu goren oyuncular var. Bence dünyanın en düzgün oyuncusuna sahipler. Portekiz favori fakat kimse kazanma hırsımız ve kararlılığımızdan kuşku duymasın” sözlerini kullandı.

Lille’den Portekizli oyuncularla bilhassa Jose Fonte, Tiago Djalo ve Renato Sanches ile konuştun mu?” sorusu üzerine Burak Yılmaz, “Ekip arkadaşlarımı epeyce seviyorum, birlikte değerli işler başardık. Portekiz’i elersek arkadaşlarıma hürmetimden dolayı büyük kutlama yapmayacağım. Onlarla maç hakkında konuşmadım zira hepimiz bu maçın fazlaca kritik olduğunu biliyoruz. Yalnızca birbirimize düzgün bahtlar diledik. Seyahat planlarımızı konuştuk. Birbirimize latife bile yapmadık” dedi.