Bursa’da duvara tırmanıp, kanserli çocuklara 23 Nisan armağanı verildi

Zakariya

New member
Bursa Uludağ Üniversitesi Mağara Araştırmaları ve Spor Topluluğu ile Uludağ Elektrik Dağıtım Şirketi (UEDAŞ), 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 102’nci yılında kutlamalara katılamayacak çocuklar için özel aktiflik düzenledi.

Sabahattin Gazioğlu Çocuk Hematoloji ve Onkoloji Hastanesi’nde tedavi bakılırsan ve odalarından dışarıya çıkmalarına müsaade verilmeyen çocuklar için armağanlar hazırlandı.

Duvardan tırmanıp, camdan armağan verdiler

Süper kahraman kıyafeti giyip güvenlik ekipmanlarıyla iplerle çocukların kaldığı odalara tırmanan öğrenciler, armağanları çocuklara verdi. Pencerede ellerinde ikram olan muhteşem kahramanları nazarann çocuklar memnunluk yaşadı.

Projeye konut sahipliği yapan Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, “Bildiğiniz üzere üniversitenin değerli vazifelerinden birisi de topluma hizmettir. Bu manada toplumun her bölümü ile iş birliği yapıyoruz. Uludağ Elektrik ile bu yıl 23 Nisan’ı hastanemizde geçirecek olan yavrularımızı sevindirmek ismine armağan dağıtımı yaptık. Bu hassaslığa dahil olan herkese teşekkür ederiz” dedi.

“Yüzlerinde oluşan tebessüm bize güç oldu”

Hizmet verdikleri bölgede her bir bireyin onların için farklı ayrı kıymetli olduğunu belirten UEDAŞ Genel Müdürü Gökay Fatih Danacı, “Bugün burada hastanede yatan çocuklarımıza ve ailelerine az da olsa moral olabilmek istedik. Bugün Uludağ Üniversitesi Rektörlüğü ve Mağaracılık Topluluğu öğrencileri öncülüğünde 23 Nisan coşkusunu hastane camından hasta çocukların odalarına getirdik. Yaşadıkları güçlü periyotlarda yüzlerinde oluşan ufacık tebessüm bizim için ayrıyeten bir güç kaynağı oldu” tabirlerini kullandı.

“Beni görür görmez abla düşüyor dedi”

Tıp Fakültesi 2’nci sınıf öğrencisi Işık Korkmaz, kendisini pencerede nazarann çocukların büyük şaşkınlık yaşadığını belirterek, “Mustafa Kemal Atatürk’ün bize armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda da hastanede yatan çocukların bayramını kutlamak için armağanlarını verdik. bu biçimde özel günlerde hastaniçin çıkamayacak durumda olan çocuklara ulaştığımızda ve onların gözlerindeki memnunluk o kadar hissediliyor ki, bu epeyce hoş bir his tanım edemeyeceğim kadar hoş bir his. Beni pencerede gördüğünde “Abla düşüyor” diye reaksiyon gösterdi. Hediyeyi verdiğimde de direk çıkartıp boyamaya başladı” tabirlerini kullandı.

“Çok keyifli oldum”

Hasta odasının penceresinde kendilerine armağan getiren öğrencileri görür görmez şaşırdığını söyleyen Mehmet Mustafa Erdoğan (13), “3 gündür hastanedeyim. Odamda oturuyordum bir abi pencereye tırmandı ve bana armağan verdi. Çok keyifli oldum” dedi.