Bursa’da yaşıtlarından genç görünen adam araştırma konusu oldu

Zakariya

New member
Bursa’da birebir yaşlarındaki iki esnafın yan yana geldiğinde ortaya çıkan imaj, bakılırsanlerin dikkatini çekti. Kapalıçarşı’da esnaflık yapan 63 yaşındaki Enver Koç’un, 15-20 yaş daha genç gösterdiği görüldü.

40’lı yaşlarında sıhhat meseleleri yaşayınca sigarayı bırakan Koç, spor yapmaya başladı. Atletizme merak salan Koç, ulusal ve milletlerarası maratonlara katılmanın yanı sıra her gün işinden meskenine koşarak gidip gelmeye başladı.

İşine giderken araç kullanmak yerine, 20 kilometreyi koşmayı tercih etti. Bu sayede sıhhatine kavuşan Koç, yaşıtlarından da 15-20 genç göstermeye başladı.

Organlarının yaşı da genç

Şu an 63 yaşında olan Koç yaşıtlarıyla yan yana geldiğinde genç görünümü ile dikkat çeken Koç, Uludağ Üniversitesi Spor Hekimliği Kısmı’nda araştırma konusu oldu. Yapılan testlerde organlarının da yaşına göre genç olduğu tespit edildi.

“Bizi baba oğul sanıyorlar”

İHA’nın haberine bakılırsa; genç görünmeyi spor yapmaya borçlu olduğunu tabir eden Enver Koç, “40’lı yaşlarında sıhhat meseleleri yaşayınca spor yapmaya başladım. Her gün iş yerimden 20 kilometre uzaklıktaki konutuma koşarak gitmeye başladım. Yaptığım sporlar yardımıyla sıhhatime kavuşup genç bir görünüme kavuştum. Spor yapmayan yaşıtlarımla yan yana geldiğimiz de kimse tıpkı yaşta olduğumuza inanmıyor. Bizi baba oğul sanıyorlar. Spor yaparak genç ve sağlıklı kalmak mümkün.” dedi.