Canik Yeni Hanım Konağı’na Kavuşuyor

accur

New member
Canik’te eğitim ve kültür faaliyeti gösteren Hanım Konaklarına bir yenisi daha ekleniyor

Canik Belediyesi tarafınca ilçedeki bayan ve çocuklara yönelik eğitim ve kültür hizmeti vermek üzere faaliyet gösteren Hanım Konakları’na bir yenisi daha ekleniyor. Canik’teki Mekke Caddesi’nde imali devam etmekte olan Tenzile Hanım Konağı’nın temeli Canik Belediye Lideri İbrahim Sandıkçı tarafınca atıldı.

Hanım konakları ağır ilgi görüyor

Hanım Konakları’nın ilçe halkı tarafınca ağır ilgi gördüğünü söyleyen Lider İbrahim Sandıkçı, “İlçemizde ağır ilgi goren hanım konaklarımıza bir yenisini daha ekliyoruz. Mekke Caddesi’nde inşa edilecek Tenzile Hanım Konağı’mızın imali devam ediyor. bu biçimdece kısa mühlet içerisinde halkımızın talebini karşılamak üzere yeni konağımızı da ilçemize kazandırmış olacağız. İlçe halkımızın eğitim, kültür ve toplumsal ömrüne büyük katkı sağlayacak bu kıymetli yatırımın şimdiden iyi olmasını diliyorum” dedi.

Hanım Konakları ilçenin kültür ve eğitim seviyesini yükseltiyor

Kadın ve çocukların eğitimine yönelik faaliyetlerde bulunmak üzere Canik Belediyesi tarafınca hizmet veren Hanım Konakları, İlçe Halk Eğitimi Müdürlüğü ve İlçe Müftülüğü iş birliğiyle açılan kurslarla faaliyetlerini sürdürüyor. Canik Belediyesi’ne ilişkin Hanım Konakları’nda ve Aile Okulu ve Eğitim Merkezi’nde açılan kurslarda Moda Tasarım, Dekoratif Mesken Eserleri, Aşçılık-Pastacılık, İğne Oyaları, El Nakışları, Kağıt Rölyef, Sepet Örücülüğü, Halı Kilim Dokumacılığı, Kuaförlük-Cilt Bakım, Takı Tasarım, İşaret Lisanı, Ana Lisanda İrtibat, Kur’an-ı Kerim, Tefsir Okumaları, Kitap Analizleri, 4-6 Yaş Kur’an Eğitimi, Birinci Yardım Eğitimleri, Aile Okulu Eğitimleri, Sıhhat Seminerleri alanında eğitim programları düzenleniyor. Derslerin sabah ve öğlen kümesi olmak üzere hafta içi her gün saat 09.00 ve 17.00 içinde görüldüğü kurslarda eğitim dönemi sonunda iştirakçilere Ulusal Eğitim onaylı sertifika veriliyor.

Hanımlar mesleksel marifet kazanıyor

Hanım Konakları’nda verilen kurslar yardımıyla ilçedeki bayanların bir hayli alanda eğitim aldığını tabir eden Canik Belediye Lideri İbrahim Sandıkçı, bu eğitimler sonunda kursiyerlerin mesleksel manada bir fazlaca kazanımlar elde ettiğini vurguladı. Bu kurslar yardımıyla ilçenin eğitiminde büyük bir muhtaçlığın karşılandığını lisana getiren Lider İbrahim Sandıkçı, “Bu kurslarla tüm bayanlarımızın kabiliyetleri ölçüsünde mesleksel alanda eğitim alarak üretim yapabilecek duruma gelebilmelerini amaçlıyoruz” dedi.

Başkan Sandıkçı, çocukların eğitimine değindi

Canik Belediye Lideri İbrahim Sandıkçı, Hanım Konakları’nda devam etmekte olan Sıbyan Mekteplerinde 4-6 yaş ortası çocuklara okul öncesi eğitimle bir arada manevi kıymetler eğitimin de verildiğini söylemiş oldu. Lider İbrahim Sandıkçı, “Burada 4-6 yaş ortası çocuklara anaokulu eğitiminin yanı sıra manevi pahalar eğitimi de veriliyor. Öğretmenlerimiz, çocukların şahsi maharetlerini geliştirmek, özgüvenlerini artırmak, onlara vakti hoş kullanma mahareti kazandırma, paylaşmayı öğretme gayreti arasındaler. Çocuklarımızın ailelerinden kâfi düzeyde alamadıkları eğitimler Sıbyan Mekteplerimizde uzmanlar tarafınca eksiksiz biçimde veriliyor” diye konuştu.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı