Çankırı Tanıtım Günlerine Damgasını Vuran İlçe: Ilgaz

accur

New member
20-23 Ekim 2022 tarihileri içinde düzenlenen Çankırı Tanıtım Günleri’nde Ilgaz Belediyesi kurduğu stantla fark yarattı. Alışılmışın haricinde bir konsept oluşturan belediye, standı ziyaret edenlere Ilgaz’ı gereği üzere anlatmayı başardı.

Kurduğu stantla belediye Ilgaz’ın külçeşidini ve yöreye mahsus lezzetlerini İstanbul’a taşıdı. Göz kamaştıran stantta kentin yaban hayatına ilişkin hayvanların tahnitlerinin yanı sıra kentin siluetini anlatan tablolar ve bilgilendirici içerikler ile kültürel basılı yayınlar da mevcut.

Tablolarda sergilenen Ilgaz’ın turizmi, yöresel özellikleri, ziraî aktiflikleri, spor imkanları ziyaretçiler tarafınca çok ilgi görüyor.

DEĞİŞMEYEN AĞIZ TADI “KEŞKEK”

Ilgaz Belediyesi tarafınca açılan stantta Anadolu’da büyük bir üne sahip, bulgur ve etle hazırlanan, özel toprak kaplarda pişirilen Ilgaz Keşkeği de ziyaretçilere ikram ediliyor.

Belediye bakılırsavlileri, keşkek ikramının yanı sıra standı ziyaret edenlerle dostça, güler yüzlü ve alçak istekli sohbetler ederek Ilgaz’ı tanıtıyor. Ayrıyeten ziyaretçilere; kenti tanıtan çeşitli ikramlar de veriliyor.

TÜRKİYE’NİN ŞEKER ORANI EN DÜŞÜK PİRİNCİ “SARI KILÇIK”

Devrez Vadisi kenarında kısıtlı bir alanda yetişen ve Türkiye’de şeker oranı en düşük pirinç olan Ilgaz Sarıkılçık pirincinden yapılan pilav da ziyaretçilere ikram edildi.

BASILI YAYIN ORGANLARIYLA İLÇEMİZİN TANITIMINI SÜRDÜRÜYORUZ

Yıldıztepe Turizm Merkezimiz başta olmak üzere tanıtım faaliyetlerimize daima devam ediyoruz. Burada gerçekleştirdiğimiz Milletlerarası Fotoğraf Çalıştayı kataloğunu, Muharrir Halil Gökkaya’nın Şiirlerle Sultanlar isimli kitabını, Değişen ve gelişen Ilgaz’ı anlattığımız Belediye Çalışmalarımızı içeren bir arada Birçok Hizmetlere kitabımızı iştirakçilere sergiledik.

BELEDİYE LİDERİ MEHMED ÖZTÜRK: ILGAZ’IN TANITIMINA EHEMMİYET VERİYORUZ

İstanbul Maltepe Kıyı Aktiflik Alanında düzenlenen tanıtım günleriyle ilgili fikirlerini lisana getiren Ilgaz Belediye Lideri Mehmed Öztürk: “Ilgaz’ımızı ulusal ve milletlerarası tüm platformlarda tanıtmaya ve bilinirliğini arttırmaya devam ediyoruz. Hoş ilçemizi anlatan kıymetli tabloları İstanbul’a taşıdık. Ayrıyeten standımızda kentimizin gözdesi yöresel lezzetlerimiz keşkeğimizi ve sarıkılçık pirincimizle yaptığımız pilavı ziyaretçilerimize ikram ettik. Kentimizin simgesi Yıldıztepe Turizm Merkezi’mizi de burada sergiledik.

Geçmişten günümüze Ilgaz’ı her istikametiyle anlatmaya ve tanıtmaya ehemmiyet veriyoruz. Standımız adeta butik bir açık hava tahnit müzesi niteliğinde ve ziyaretçilerimizin iliği odağı oldu. İstanbul Maltepe Kıyı Aktiflik Alanında düzenlenen tanıtım günlerimizi güzeliyle tamamladık. Standımızı görüp, burada memleket havası soluyup hasret gideren tüm hemşerilerimize gösterdikleri ağır ilgi için teşekkür ediyorum. Ilgaz’ımızı tanıtmaya, her istikametiyle bilinirliğini artırmaya devam ediyoruz.” dedi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı