“Çıkar çatışması yasasını ihlal etmedim”

acidizing

New member
“Yasa, (çıkar çatışmasının) bir hükümet eylemini benimseyen veya gerekli bir eylemi ihmal edenlerin bu seçimi kendi mali alanları üzerinde belirli bir etki içerdiği için yaptıklarında ortaya çıktığını söylüyor. bunların hiçbirini yapmadım“. Müsteşar Vittorio Sgarbi bu akşam La7’de Corrado Formigli’nin ev sahipliği yaptığı ‘PiazzaPulita’ programında konuşuyor. Sgarbi, ‘Il Fatto Quotidiano’nun faaliyetlerini hedef tahtasına koymasının ardından çıkan davaya geri döndü. Bu nedenle yanıtı net çıktı. kurumsal görev süresi boyunca aldığı danışmanlık ve ‘harici’ tazminatla bağlantılıdır.

“Kendimi savunmama gerek yok çünkü argümanlar, hayatım boyunca yaptıklarımın ve herhangi bir yazarın, herhangi bir öğretim görevlisinin, herhangi bir bilim insanının yaptıklarının telafisi olan bir çeşit açgözlülüğü teşvik edecek şekilde sunuldu. tiyatro bunu yapar, yani ben sanatın hikâyesini anlatırım.” “Kırk yılı aşkın süredir Sgarbi’yim, sanat tarihçisi olarak faaliyetime başladığımdan beri müsteşar değilim çünkü biri beni davet etti, hiçbir parti beni davet etmedi. Müsteşarım çünkü Sgarbi’yim, dolayısıyla çağrıldım çünkü ben Sgarbi Müsteşarın görevlerine gelince, bunlar, anıtların ve İtalyan topraklarının güvenliğini ilgilendiren kesin delegasyonlarla böyledir”, diye belirtiyor Sgarbi, kendisinin “geçen gün bakan tarafından Garisenda’nın durumunu görmek üzere gönderildiğini” hatırlatıyor. Bologna’daki Kule”.

Sgarbi, kendi görev alanıyla ilgili delegasyonlar arasında “çağdaş mimariyle ve Bienalin faaliyetleriyle ve müze heyetiyle ilgili olanlarla” bağlantılı olanları sıralıyor. Belirttiğiniz her şey – müsteşar, konunun programda yer aldığı giriş bölümüne atıfta bulunarak iddia ediyor onu eleştirilerin hedefi haline getiren şeyin Confindustria, bir grup öğrenci ve sergi girişimleri ile ilgili olduğu söylendi. Başkanı olduğum Rovereto’daki Mart’ta veya başkanı olduğum Ferrara Arte’de bunu söylemeyi unuttunuz mu? Canova Vakfı’nın başkanı olduğum Possagno’da, başkanı olduğum Riva’da işimi tamamen ücretsiz olarak ödünç veriyorum. Bunların hepsi sözde Antitröst tarafından meşru kabul edildi”.

“Ancak, diye devam ediyor Sgarbi, bana sordukları tek nokta, Kahire’nin ‘Panorama’, ‘Il Giornale’, ‘Corriere della Sera’sı için gazeteci olarak çalışmaya devam edip etmeyeceğim, ‘sanat gibi sanat’ köşe yazıları yazıp yazmayacağım. 40 yıldır da yaptığım gibi, gazetedeki bir yazının kitap gibi olduğu, gazetedeki bir yazının konferans gibi, tiyatro gösterisi gibi olduğu açık.’ Sgarbi, “Yarın ertesi gün Magliano’ya gidip ücretsiz konferans vereceğim, bugün Bassano’dan geliyorum, yeni müzeyi ücretsiz olarak tanıttım” diye hatırlatarak, “seçeneklerin var” olduğunun altını çizdi. Röportajda bahsedilen sözleşmeleri Sgarbi açıklıyor ” Doğrudur. Formigli’nin sorguladığı ‘Il Fatto Quotidiano’dan Peter Gomez’e göre, “tüm tazminatlar aynı değildir ve duruma göre değerlendirilmelidir”.

Sangiuliano ve Meloni

“Sangiuliano’yla konuşmadım mı? Onunla konuşmadım çünkü röportajı okuduktan sonra tekrarlamadığı şeyler onun hakkında bildiklerime tamamen yabancı geldi” diyor Sgarbi. Meloni? İkisi de mahkemenin kararını bekliyor Antitröst buna dayanarak benden değerlendirme yapmamı isteyecekler.”

Bayan İtalya

Sgarbi ayrıca Patrizia Mirigliani’nin şunu duyurmasından da bahsetti “Sgarbi jüri başkanı olmayacak“. “Gitmek istiyorum, Miss Italia’nın kültürel mirasla ne ilgisi olduğunu bana açıklamaları gerekiyor”, diye yanıtladı müsteşar.