“Çoluğumuz, çocuğumuz, namusumuz tehdit altında”

accur

New member
Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Lideri Hüseyin Baş’tan sığınmacı tepkisi…

Türkiye’de giderek büyüyen sığınmacı problemine ait Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Lideri Hüseyin Baş’tan dikkat cazip bir kıymetlendirme geldi.

Sığınmacılardan duydukları rahatsızlığı lisana getirenlere ırkçı, dış güçlerin adamı üzere suçlamalar yöneltilmesine reaksiyon gösteren Baş, “Ülkenin hudutlarını kevgire çevirdiler” dedi.

BTP başkanının toplumsal medya hesabından yaptığı paylaşım şöyle, “Ülkenin sonlarını kevgire çevirdiler, olur olmadık tipleri sokağa saldılar, çoluğumuz çocuğumuz, namusumuz tehdit altında. “Bu yanlış!” deyince de ırkçı ve dış güçlerin maşası oluyoruz. Sensin maşa.”

“Sorunu çözmek için Esad ile masaya oturmak gerek”

BTP Genel Lideri Hüseyin Baş katıldığı bir programda ise Suriyeli probleminin Esad ile konuşularak çözülebileceğini söz etti.

“Ben Esad ile görüşerek bu sorunu çözerim. Bunu diyebilecek bir siyaset var mı Türkiye’de? Esad benim komşu devletimin devlet lideri. Sen kabul etsen de bu biçimde etmesen de bu biçimde. BM’de toplantı oluyor buraya Suriye ismine Esad’ın bir temsilcisi katılıyor. Burası bir devlet ve bu devletin bir yöneticisi var. ötürüsıyla bu devletin yöneticisi ile kendi ülkende mülteci olarak yahut sığınmacı olarak yaşayan o ülkenin insanlarıyla ilgili bir sorun yaşıyorsan ki bugün yaşıyoruz bunu bu devletin yönetici ile bunu oturur çözersin. Ben bunu yaparım diyen bir irade var mı? Ben Hüseyin Baş olarak bunu yaparım ve emin olun bu işi 3 gün ortasında sonuç alırım” sözlerini kullandı.

“Katil mi, hırsız mı bakmadan sokağa saldılar”

“Suriye ya da Afganistan’dan adam gelmiş. Bu katil mi, hırsız mı? Bunun hukuksal ve toplumsal durumu nedir? Ben bunu bilmeden alıp sokağa saldım, her yerde yaşayabiliyor, birçoğumuzdan da lüks ve rahat hayat yaşıyor” diyen BTP başkanı, “Esad geri dönün dediği biçimde gitmeyenler var? bu biçimde ne yapacaksınız?” sorusuna ise şu dikkat cazibeli karşılığı verdi; “Gidecekler, beni Ümit Özdağ’a bağlatma… O gidecek, o denli bir şey yok. Bu ülkede hukuk diye bir gerçeklik var. örneğin Türkiye’den vize istemeyen ülkeler var. Bu ülkelerde 90 gün kalabilirsin fakat 91. gün tekmeyi basar sana. Bunlara vatandaşlık verilmiş, neyin vatandaşlığını veriyorsun, neye göre veriyorsun. Ben bu ülkenin vatandaşı olabilmek için dedemi kaybettim, babam 40 yıl bu ülkenin geleceği için çaba etti. Benimle o adam tıpkı statüde, olmaz. Bunu kabul etmiyorum lakin öncelikli olarak bu sorunu çözmemiz lazım.”

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı