Daha iyi bir geleceğe olan bağlılıklarından dolayı 9 kadına 'Arte Sostantivo Femminile 2024' Ödülü

acidizing

New member
Olay, Sala delle Colonne'da gerçekleşti. Ulusal Modern ve Çağdaş Sanat Galerisiödül töreni 16. Ödül 'Sanat: Dişil İsim'. Tarafından oluşturulan tanımaA3M Derneği – Valle Giulia'daki Modern Sanat Dostları, Ulusal Galeri'nin patronları – yöneten Maddalena Santeroni2024 baskısı için ödüllendirildi geleneksel sekiz yerine dokuz ödülUlusal ve uluslararası sanatsal, kültürel ve girişimcilik panoramasında özellikle öne çıkan isimlere.

“Sanat, çeşitlilik kavramını çeşitli şekillerde kutlamak ve ifade etmek gibi eşsiz bir güce sahiptir” yorumunu yaptı başkanıA3M Maddalena Santeroni Derneği – formların ve anlatıların sonsuz olasılıkları aracılığıyla. Her yıl benzersizliği sayesinde farklı sektörlerde öne çıkan kadınlara, tam da sanat adına ödül vermek, bizim için sadece onların yeteneklerini ve bağlılıklarını ödüllendirmek değil, aynı zamanda sanata katkıda bulunmak anlamına da geliyor. çeşitlilik ve katılım değerlerini savunun giderek daha fazla homologe olmamızı isteyen bir toplumda”.

Gazeteci Roberta Petronio'nun ev sahipliği yaptığı ödül töreninde, 'Sanatın Hanımı' 2024tarafınıza teslim edildi Luciano Tancrediyazı işleri müdürü Sae Grupthe karikatürist ve illüstratör Bianca Bagnarelli: “Sözcüklerin yanı sıra görsellerle de çalışırken, konuşma yaparken kendimi biraz garip hissediyorum. Bu yüzden bana bu ödülü vermek isteyenlere, bugüne kadar yapılan çalışmalara değer veren ve beni daha fazlasını yapmaya teşvik edenlere teşekkür edeceğim. Belki de tanınmayı hak ettiğimi daha iyi hissetmek için. Yıllar boyunca çalışmalarımı derinden etkileyen tüm illüstratörleri ve karikatüristleri anıyor ve onlara da teşekkür ediyorum.”

Simonetta Matone bunun yerine ödüllendirdi Monica BiagiottiGenel Müdür Yardımcısı, Küresel Tüketici Pazarlama ve Sponsorluklar Mastercard tarafından: “Paha biçilmez, insanlar için hiçbir şeyin tutkularından daha değerli olmadığı inancından doğdu. Bu nedenle, insanların kendilerini tam olarak dahil hissedebilecekleri benzersiz, özgün deneyimler yarattık. Bu deneyimlerin çoğu harika sanat mekanlarında geçiyor, çünkü büyük sanat, tükenmez bir duygu kaynağıdır. Priceless sayesinde çok geniş bir izleyici kitlesi, İtalyan ve uluslararası sanat mirasının en önemli eserlerini ve mekanlarını şaşırtıcı bir şekilde 'deneyimleme' olanağına sahip oldu. Bu nedenle, çok gururlu ve minnettarım. Benim şehrim Roma'da 'Sanat: Kadın İsim' gibi prestijli bir ödülü toplayacağım ve kültür dünyasında sanatın önemine ve desteklenmesine tutkuyla katkıda bulunan tüm yetenekli kadınlara özel bir teşekkür etmek istiyorum.”

Ayrıca ödüllendirildi soprano Uluslararası üne sahip Eleonora Buratto: “Arte Sostantivo Femminile 2024 ödülünü, takdir ettiğim ve kendi alanlarında iddialı olan diğer hanımlarla birlikte almaktan onur duyuyorum. Geçtiğimiz yıllarda olağanüstü müzisyen dostları ödüllendiren bu takdirin kökenini seviyorum, modern sanat dünyası. Bu, hep birlikte kültürel, cinsiyet ve sosyal engelleri yıkmamız için sanat patronlarının sivil topluma gönderdiği güçlü bir sinyaldir. Beni kabul ettikleri için Roma'daki Ulusal Modern Sanat Galerisi Dostları derneğine teşekkür ederim. prestijli onur listesinde aranıyordu”. Ona Opera Tiyatrosu şefi Francesco Giambrone'un ödülünü siz takdim ettiniz.

Ancak öyleydi Rai1 Sport'un direktör yardımcısı Marco Franzelliödüllendirmek Mısır Müzesi Başkanı Evelina Christillinİtalya'nın ilk kadın spor menajeri Olimpiyatlara özel heyet: “Ödül almak, yarattığı gurur ve her zaman daha iyisini yapma isteğinin yanı sıra her zaman bir memnuniyettir; bir kadın olarak ve kadın kültürü hareketinin çok küçük bir parçası olarak bu ödülü almak her şeyin değerini iki katına çıkarır. Çok teşekkür ederim.”

Flavia MazzarellaBaşkanı Bper Bankasıödülünü takdim etti yazar ve senarist Teresa Ciabatti: “Kadına değer veren bu ödülü almaktan onur duydum. Sözde önde, uygulamada gerideyiz. Sanat Ödülü: Kadın İsim, kadınların sanatsal çalışmalarını destekleyerek aradaki farkı kapatmayı amaçlıyor”. 2024'ün 'Sanat Hanımı' aynı zamanda mimar ve girişimci Carlotta de Bevilacqua, Artemide grubunun başkanı ve CEO'su: “Kadınların duyarlılığı, nasıl birleşeceğini bilmekte, meslekte olduğu gibi hayatta da bir araya gelmekte, alanları paylaşmakta, araştırma, düşünce ve yaratıcılık. Özen göstermek kadınsı bir davranıştır. Bu her şeyden önce bir vizyonun yeniden onaylanması anlamına gelir. Kadınlar her şeyden önce uzun vadeli, yarın için çalışır.” Ödül kendisine Corriere della Sera'nın Roma baskısının yazı işleri müdürü ve yazarı Giuseppe Di Piazza tarafından takdim edildi.

Yazar tarafından ödüllendirildi Ludina Barzinibunun yerine Valeria Della Valle, dilbilimci ve Treccani sözlüğünü yöneten ilk kadın: “Sanat, isim, dişil: hayatım boyunca ilgi alanlarımın ve araştırmalarımın merkezinde yer alan, sanat tarihi, İtalyan dili tarihi, dişil dili tarihi arasında bölünmüş üç kelime. Bir gün bunu yapabileceğimi hiç hayal etmezdim. ismi tutkularımı ve sevgilerimi birleştiren bir ödül almak ve onu her şeyin başladığı yer olan Ulusal Modern Sanat Galerisi'nde almak. Daha ne isteyebilirim ki? Bir anda 'teşekkür ederim' diyebilmek. Uygun yol “.

Bensanatçı Marianna Masciolini2012'de zaten “Sanat Hanımı” olarak ödüllendirilmiş, bunun yerine sanatçının sanatsal yeteneği ödüllendirilmişti. Francesca Leone: “Bir sanatçı olarak, her zaman sanata olan tutkumu, geri dönüştürülmüş malzemelerin kullanımı yoluyla çevreye olan bağlılığımla birleştirmeye çalıştım. Sanat, sürdürülebilirlik ve çevresel yeniden kalkınma mesajı konusunda farkındalık yaratmada güçlü bir ses olabilir. Bu ödülü almak bu benim için çok güzel bir an çünkü bunu hedeflerine ulaşmaya kararlı tüm kadınlara bir saygı duruşu olarak görüyorum. Sanat Ödülü: Kadın İsim komisyonuna çalışmalarımı takdir ettiği için ve sanatsal yolculuğumu destekleyen herkese teşekkür ederim. ”

Besteci ve orkestra şefi Francesco Antonioni sonunda takdirini sundu dansçı ve koreograf Francesca Penninikurucusu ve sanat yönetmeni Kinetik Kolektif: “Sahip olduğu değer, taşıdığı damga ve topladığı olağanüstü kadınların isimleri nedeniyle bu ödül beni derinden etkiledi ve onurlandırdı. Bu ödülün performans ve deneysel dans sanatına gelmesinden dolayı mutluyum çünkü Bedenlerin ve onların içinde atan düşüncelerin özgürleşmesi için şiirsel, politik ve yaratıcı bir araç olacağına derinden inanıyorum. Teşekkür ederim”. 'Sanat: Kadın İsim' Ödülü'nün 16.'sı düzenlendi desteği sayesinde oluşturuldu Bper Bankası ve cömert işbirliğine Güç ve gülümseme Onlus ve Enrico Coveri.