“Farklı cephelerde ilerliyoruz, bölgeye yatırım yapıyoruz”. Bu, Paestum ve Velia Arkeoloji Parkı müdürü Tiziana D’Angelo tarafından, tarih ve yenilik arasındaki güneydeki enerjiler olan “SUDeFUTURI” beşinci baskısının üçüncü ve son gününde konuşan tarafından açıklandı. Kaynaklar, engeller ve fırsatlar”. Magna Grecia Vakfı tarafından ilk olarak on dokuzuncu yüzyılda Santa Maria di Castellabate’deki Villa Matarazzo’da, ardından Paestum arkeolojik parkında düzenlenen uluslararası toplantı, Güney İtalya’nın olası geleceğine ilişkin önemli bir tartışma anını temsil ediyor ve katılımı bir toplantı olarak görüyor. Pubbliemme–Diemmecom grubu –LaC Network–ViaCondotti21’in medya ortaklığı, AdnKronos ve Pio Alferano Vakfı’nın işbirliği, Castellabate, Capaccio Paestum ve Cilento Ulusal Parkı Belediyelerinin himayesi.
“Bölgede bir yatırıma doğru ilerliyoruz – diye devam ediyor D’Angelo – bu nedenle bölgemizdeki işletmelerle ve kültürel derneklerle sürekli çalışıyoruz. Kullanım teklifimizi giderek genişletmeye çalışıyoruz, 2 Ekim Pazartesi günü açılışını yapacağız. Paestum Arkeoloji Müzesi’nin yeni alanında, bu bölgenin geçmişiyle bağlantılı olan ve yeni bir kültür merkezine dönüştüreceğimiz eski Cirio domates fabrikasını yeniden geliştirmek için çalışıyoruz ve aynı zamanda eski bir demiryolu tünelinin yeniden geliştirilmesi üzerinde çalışıyoruz. Paestum’a 40 km mesafede erişilebilir bir depoya dönüştürülecek. Tüm bunlar hem kendi aramızda hem de tüm bölge genelinde hem bölgesel, hem ulusal hem de uluslararası bir ağ kurmamıza olanak sağlıyor.”
“Bölgede bir yatırıma doğru ilerliyoruz – diye devam ediyor D’Angelo – bu nedenle bölgemizdeki işletmelerle ve kültürel derneklerle sürekli çalışıyoruz. Kullanım teklifimizi giderek genişletmeye çalışıyoruz, 2 Ekim Pazartesi günü açılışını yapacağız. Paestum Arkeoloji Müzesi’nin yeni alanında, bu bölgenin geçmişiyle bağlantılı olan ve yeni bir kültür merkezine dönüştüreceğimiz eski Cirio domates fabrikasını yeniden geliştirmek için çalışıyoruz ve aynı zamanda eski bir demiryolu tünelinin yeniden geliştirilmesi üzerinde çalışıyoruz. Paestum’a 40 km mesafede erişilebilir bir depoya dönüştürülecek. Tüm bunlar hem kendi aramızda hem de tüm bölge genelinde hem bölgesel, hem ulusal hem de uluslararası bir ağ kurmamıza olanak sağlıyor.”