'Dans eden kraliçe' Leydi Diana, bir kitapta öğretmeninin anılarını anıyor

acidizing

New member
“Galler Prensesi dans etmeyi seviyordu. Yıllardır sakladığı bir sırdı. Mahkemenin emrine göre kimsenin bilmemesi gerekiyordu, hiçbir şeyin sızmaması gerekiyordu. Leydi Diana bir gün kraliçe olacaktı ve dans dersleri aldığını biliyordu. ona geleceğin 'kraliçesini' verecekti, budalaca bir havailik imajıdır”. London City Ballet'in eski dansçısı Anne Allan'ın 'Diana ile Dans Etmek' başlıklı 'anıları' İngiltere'de yayınlandı. Allan, sekiz yıl boyunca haftada bir saat, Birleşik Krallık'ın gelecekteki kralının annesini terpsikor eğitiminde takip etti.

Fransız haftalık 'Point de Vue' dergisine verdiği bir röportajda yazar, Lady D'de kendisini asıl etkileyen şeyin “utangaçlığı, kendini kesinlikle rahat hissetmemesi, ancak içinde korkularının üstesinden gelme iradesinin bulunması” olduğunu söylüyor. Başlangıçta kolay değildi, daha katı bir protokol düşünüyordum ama Galler Prensesi temelde diğerleri gibi bir öğrenciydi. Konuştuk, birlikte güldük, kendisi nasıl gülümseyeceğini bilen genç bir kadındı”. Özel bir bağ, onlarınki, sessizliklerden ve küçük sırlardan oluşan olağanüstü bir anlayış. Anne Allan, “İlk çocuğu Prens William'ı beklediğini ilk öğrenenlerden biriydim” diye anımsıyor. Benden bu haberi açıklamamamı istedi. Birbirimize söylediğimiz her şey dans salonunda kilitli kaldı. Belki de bu nedenle. İlişkimiz çok özeldi.”

Galler Prensesi'nin bazı dans adımlarını gösteren bir genç olarak tasvir edildiği çok sayıda fotoğraf (aynı zamanda bazı eski filmler). Unutulmaz vals, 9 Kasım 1985'te Prens Charles ile Beyaz Saray'a resmi bir ziyarette bulunan John Travolta ile dans etti, 1985'te Royal Albert Hall'da düzenlenen bir yardım galasında büyük İngiliz dansçı Wayne Sleep ile pas de deux. bu da heyecan ve merak uyandırdı. Lady D daha sonra Terpsichore'u perde arkasında bile takip etmeyi seviyordu; gösterilerden sonra sıklıkla sanatçılarla veya okul ve akademilerden genç öğrencilerle vakit geçiriyordu.

Ve Anne Allan anılarına devam ediyor. “Galler Prensesi derslerimizde sık sık kendine güveniyordu – tekrar anlatıyor – Basının baskısına daha fazla dayanamıyordu. Kendisine olan ilginin ve merakın ne olabileceğini anlayamıyordu. O sırada henüz 20 yaşındaydı. O zamanlar mesleği Galler Prensesi rolünü üstlenmekti ve bunu mümkün olan en iyi şekilde, hata yapmadan yapmak istiyordu. Belki de ona göre basının onun için büyük bir tutkusu vardı. devam ediyor Londra Şehir Balesi'nin eski dansçısı – Bir gün Kensington Sarayı'nın koridorlarında 'gösteri yapmayı' sevdiğini ve Prens Charles'ın Terpsichore'a olan aşkını anlayamadığını, bunun nafile, yararsız bir şey olduğunu düşündüğünü itiraf ettim.”

Galler Prensesi ile tahtın varisi arasında mutlu sonla bitmeyen bir evlilik. “Leydi D, Prens Charles'a çok aşıktı – 'Diana ile Dans Etmek' kitabının yazarı 'Point de Vue'ye yanıt veriyor – Onun seviyesinde olmak, onu mutlu etmek ve kendisiyle gurur duymak istiyordu, her zaman yapabileceğimizi düşündü Daha iyisini yap. Ve her şeyden önce evliliğin yürüyeceğine, bazı şeylerin değişeceğine ikna olmuştu ama öyle olmadı. Bir gün Prenses Diana bana şöyle itiraf etti: 'Charles'ın her birimizin kendi hayatlarımızı yaşamamızı istediği izlenimine kapılıyorum. Camilla. Otantik, cömert, karizmatik bir kadın, diye bitiriyor: Dans etmeyi seviyordu, bu doğru, ama onun kalbinde sadece küçük prensler William ve Harry'ye yer vardı.”