“Davet edilmediğim için gurur duyuyorum”

acidizing

New member
“Frankfurt fuarına davet edilmediğim için gurur duyuyorumİtalyan tarihinin en cahil hükümeti olduğunu düşünüyorum ve bu dışlamaların ne kadar etkisiz olduğu beni gülümsetiyor. Ne kadar sansürler ve engellerlerse, kültürel ve sivil toplum da sesini o kadar duyurur.” Roberto SavianoInstagram'daki bir gönderide, Frankfurt Kitap Fuarı Buchmesse'de İtalyan delegasyonunun bir parçası olmak için davet alınmamasına geri dönüyor.

Sandro Veronesi ve Paolo Giordano çekildi

yazar Sandro Veronesi ise Frankfurt'taki bir sonraki Buchmesse'de İtalyan delegasyonunun bir parçası olmaktan vazgeçti.İtalya'nın onur konuğu olacağı yer. Strega Ödülü'nü iki kez kazanan oyuncunun kararı, Saviano'nun delegasyondan çıkarılmasının ardından geldi.

“Komisyon Üyesi Mauro Mazza'nın Roberto Saviano'nun hariç tutulmasını haklı çıkardığı aptalca ve gülünç nedenler – Veronesi bir notta belirtti – aldığım daveti kabul etmeme izin vermiyor. Başbakan ve onun en güvendiği işbirlikçilerinin bu müdahale uygulaması, Siyasi mantığa uymaması gereken kararlara 'Putin'in ikiyüzlülüğü' eşlik ediyor. İşim açısından gerekli olursa Frankfurt'a özel olarak gideceğim.”

“#buchmesse2024 davetini aldıktan sonra yaptığım ilk şey @robertosaviano'ya davet edilip edilmediğini sormak oldu: hayır. Ben de alternatif bir taahhütte bulundum (Judo'm var)“. Bunu yazar X'e yazıyor Paolo Giordano.

“Maalesef Roberto – diye yazıyor Giordano başka bir gönderide – belirli siyasi dahil etme ve dışlama kriterleri açısından bir turnusol testi haline geldi. Kültürde kabul edilemez. Buchmesse'ye konuk olmak yazarlar için önemli bir olaydır, orada olmamanın veya vazgeçmenin bir bedeli vardır” . Ve yine: “Bu sadece siyasi bir soru değil, sıradan bir çıkar meselesi: Roberto'nun aramızdan İsveç Akademisi'nde konuşan tek kişi olduğuna inanıyorum. Onu bir İtalyan delegasyonuna davet etmemek nasıl düşünülebilir? Ne kadar dar görüşlülük? Hatta sadece stratejik mi?” O sorar.

“Giordano'nun iddiasına göre Antonio Scurati olayı davetlerden önce olsaydı, aynısı onun başına da gelirdi. Bütün bunların kabul edilemez bir açıklığa ulaştığına inanıyorum. Bu çok yazık. #buchmesse, kendisi için büyük bir fırsattı. Herkes ve hepimiz için” diye bitiriyor.

Marcello Veneziani: “Entelektüellerin partisi sinir bozucu”

“Bir şekilde müdahale eden, karar veren, yaptırım uygulayan, ilahi hakla iktidar olduğunu iddia eden aydınlar partisinin varlığını rahatsız edici buluyorum.” Böyle konuşan yazar Marcello Veneziani AdnKronos'la birlikte Saviano'nun Buchmesse'de bulunmaması ve Sandro Veronesi'nin bunun sonucunda Frankfurt Fuarı'ndaki İtalyan delegasyonunun bir parçası olmayı reddetmesi hakkında yorum yapan kişi. “Saviano ve Veronesi'nin tepkisine davetiye çıkarmama seçeneğini baltayla yargılayamam. Ancak genel olarak fark ettiğim tek şey, bazılarını içeren ve diğerlerini dışlayan entelektüeller partisinin ufukta beliren varlığıdır. Özellikle,” diye bitiriyor sözlerini. – evet, popülerlik ve kötü şöhret faktörü göz önüne alındığında, hakkında pek iyi bir fikrimin olmadığı Saviano'yu da davet edebilirdi”, diye bitiriyor.

Stefano Zecchi: “Saviano için sansürden bahsetmek tuhaf, yayıncılara sorun”

“Bence bunlar oldukça tuhaf şeyler. Eğer bana Saviano'nun sansürlendiğini söylersen, onun televizyonda ne kadar zaman geçirdiğini ve benim orada ne kadar zaman geçirdiğimi görmek isterim. Filozof Adnkronos'a şöyle diyor: “Ondan çok daha aşağı bir figür. Kesinlikle aşağılık ama çok da değil. İkincisi, gerçekte Saviano'nun yayınevleri tarafından davet edilmesi gerektiğidir.” Stefano Zecchi.

Zecchi şöyle açıklıyor: “Buchmesse'nin üç referansı var; biri Novelli, biri Tamaro ve biri de benim. Ayrıca, Mazza'nın deyimiyle, Magris ve Maraini'nin 1988'e davet edilen bazı 'Assolo'ları da var. Baricco da çok doğru bir seçim gibi görünüyor.” Üstelik “seyahat masrafları da kendilerine ödendiği için yetkili yayınevleri tarafından getirilen yazarlar var. O zaman masadaki kartları değiştirmenin faydası yok. Saviano kendisini davet etmeyen yayınevlerine yönelmeli.” ve Buchmesse'nin yönetimine değil”, diye bitiriyor filozof.

IEA notu

Bir notta “İtalyan Yayıncılar Birliği, dün başkan Innocenzo Cipolletta'nın açıkladığı gibi, Frankfurt'taki konuk yazarların seçiminin, bireysel İtalyan yayıncılar ve edebiyat temsilcileriyle verimli bir diyalog ve tartışmadan oluşan bir prosedürün sonucu olduğunu hatırlatıyor. onların tekliflerinden başlayarak”. “Programın temelini oluşturan öneriler arasında, en azından bugüne kadar Roberto Saviano da dahil olmak üzere pek çok yazarın eksik olduğu açıkça görülüyor. IEA, yayıncıların iradesine saygı gösterilerek dış müdahaleye asla izin vermezdi ve asla izin vermeyecektir. “.

Ayrıca okuyun