Derbideki Larin’in penaltı durumuna hakemler ne dedi?

semaver

New member
Beşiktaşlı futbolcu Cyle Larin, derbinin son anlarında yaşanan konuma isyan ederek VAR uygulamasının niye devreye girmediğini eleştirmişti.

Hakem yorumcuları Lale Orta, Bülent Yıldırım ve Deniz Çoban, Spor Toto Muhteşem Lig’in yayıncı kuruluşu beIN Sports 1’de yayımlanan beIN Trio programında, Galatasaray ile Beşiktaş içinde oynanan müsabakadaki konumu yorumladı.

Larin’in penaltı beklediği durumda devam sonucu yanlışsız mu?

Lale Orta:
“Net bir penaltı verilmesi gerekirdi.”

Deniz Çoban: “Nelsson anlık tutup bırakıyor. Beşiktaşlı oyuncunun hareketini kısıtlamıyor. İstikrarını kaybettiği için düşüyor. Penaltı verilmemesi daha yanlışsız.”

Bülent Yıldırım: “İki atak var. Topla oynamak isteyen kim? Larin. Evvel Nelsson yoklama yapıyor. bir daha de Larin topu denetim ediyor. daha sonra bir de geriden formayı çekiyor. vakit içindeması kısa olsa da düzeltip vurma atağını engelliyor. Topa hakikat ivmeyi engelleyen bir atılım. Bu fair mi? Hayır. Adil uğraş var mı? Hayır. Bu konum hayli net penaltı.”

Ahmet Çakar: “Aferin MHK. Genç hakemler dediniz. Deneyimli hakemleri elediniz. Beşiktaş’ın son dakikadaki penaltısını yediniz!”

Erman Toroğlu: “Çok net bir penaltı konumu. VAR niye çağırmadı bilmiyorum.”

Gökhan Keskin: “Penaltı verilmeliydi.”

Reha Kapsal: “Bana nazaran penaltı değil.”

Levent Tüzemen: “Verilse ucuz bir penaltı olurdu.”

Larin’in penaltı beklediği konumda VAR müdahale edebilir mi?

Lale Orta:
“VAR bu durumda karışamaz. Mevcut protokol çerçevesinde müdahale edemez.”

Deniz Çoban: “VAR ile bu durumun bir alakası yok. Çekme daha güçlü olsa tahminen VAR çağırabilirdi.”

Bülent Yıldırım: “Burada penaltıyı hakem verebilir. VAR müdahale edemez.”