Destanın 40. sayısı olan çizgi roman “Asteriks ve Beyaz İris” yayınlandı

acidizing

New member
Asterix 40 yaşına giriyor: Galyalı çizgi roman kahramanının hayal gücünden doğan destanının kırkıncı sayısı. Goscinny ve Uderzobaşlığa göre ‘Asteriks ve Beyaz İris’tarafından yayınlandı Panini Çizgi Romanları. “Kitabın konusunu özetlemek için sıklıkla fiziksel bir nesneye veya bir karaktere başvuran Goscinny ve Uderzo’nun ruhuna uygun bir başlık arıyordum: kazan, falcı, büyük hendek, kalkan, altın orak… Bu durumda iris çiçeklenmeyi ve yardımseverliği simgelemektedir”, diye açıklıyor yazar Fabcaro.

Son çalışmanın olay örgüsünde Beyaz İris, geçmişten gelen yeni bir pozitif düşünce ekolünün adıdır. RomaBüyük şehirlerde yayılmaya başlayan ve Lutezia’ya kadar uzanan bir tür. Roma birliklerinin motivasyonu bozuldu ve Sezar bu yöntemin özellikle ünlü Galya köyünün çevresinde bulunan kamplar üzerinde faydalı bir etkisi olabileceğine karar verir. Ancak okulun kuralları, yollarına çıkan köy sakinleri üzerinde de etkili oluyor: Kapağı geliştiren, kapağın ana karakteri, Sezar’ın ordularının doktoru, bu maceranın ‘kötü adamı’ydı. durumda aslında beyaz bir iris var.

Didier Conrad cildin kapağının fikrini şöyle açıklıyor: “Yeni ana karakteri merkezde ve ön planda vurgulamak istedim. Onu arka arkaya temsil ettim. Asteriks Sanki kandırılacak bir tip olmadığını söylermiş gibi ona alaycı bir bakış attı. Arka planda, Beyaz İris yönteminin köyün karakterlerinde uyandırdığı farklı tepkileri gösterdim: Bir yanda kendilerini bu yönteme kaptıranlar, diğer yanda güvensizliğini ve eleştirel ruhunu ifade edenler var.”

(İle ilgili Enzo Bonaiuto)