Dünyanın en büyük yarışı Edremit’te

accur

New member
Edremit’te “Kanarya Hoşluk Yarışması” yapıldı

Edremit ilçesinde düzenlenen tertipte, Türkiye’nin dört bir yanından getirilen yaklaşık 2 bin Yorkshire ırkı kanarya, ses, renk ve duruş bakımından yarıştı.

Edremit Belediyesinin konut sahipliğinde, Edremit Yorkshire Kanarya Kulübü tarafınca Güre Atatürk Spor Salonu’nda bu yıl 6. defa organize edilen müsabakanın heyet üyeliklerini, kanarya konusunda dünyada otorite olarak kabul edilen İrlandalı, İtalyan ve Belçikalı 4 hakem yaptı. 1950 kanaryanın yarıştırıldığı, en yeterli 7 kuşun “Best Seven” seçildiği ve 2 gün süren müsabakaya, kanarya meraklıları büyük ilgi gösterdi. Dünya çapında rekor iştirakle en büyük tertip olma argümanını sürdüren tertipte derece yapan 149 kuş yer aldı.

25 yıllık kanarya yetiştiricisi Edremit Belediyesi İnsan Kaynakları Müdürü Tamer Acar, Edremit’te düzenlenen 6. yarış olduğunu belirterek: “Artık klâsik bir yarış haline geldi Türkiye’nin her yerinden bütün Yorkshire severler buluştuğu dünyanın en büyük Yorkshire kanarya yarışı. Dünya kayıtlarına geçmiş en büyük müsabaka. Bunu dünya söylüyor. aslına bakarsan yarışımıza gelen hakemler birisi Belçikalı, birisi İrlandalı, 2’si ise İtalya’dan geliyor. Hepsi milletlerarası hakemler. Değerlendirmeler objektif bir biçimde yapılıyor. her insanın bir yıllık emeği var. Çok büyük emekler fazlaca büyük vakit harcanan bir hobi bu. Olağan kanarya sever de Yorkshire ırkını sever de Türkiye’de inanılmaz fazla son 10 yılda daha da arttı artarak da devam ediyor.”dedi.

Edremit’te Yorkshire ırkının üretim işinin son 5 yıl da inanılmaz derece arttığını söz eden Acar, Türkiye’de İstanbul’da, İzmir’de ve Edremit’te olmak üzere 3 tane resmi kulüp olduğunu lisana getirdi.

En âlâ 7 kuşun yetiştiricilerine “Best Seven” mükafatlarını Edremit Belediye Lideri Selman Hasan Arslan takdim etti. Lider Arslan, “Edremit Belediyesi olarak Dünya genelinde ilgiyle takip edilen ve dünyanın dört bir yanından gelen Kanarya severleri buluşturan müsabakaya mesken sahipliği yapmanın memnunluğunu yaşadık. İlçemizin memleketler arası mecralarda tanıtımı açısından kıymetli bir avantaj olan buluşmayı İlçemizde düzenleyen derneklerimize, emeği geçenlere, yürekten teşekkür ediyor, dereceye girenleri tebrik ediyorum.” Dedi. Belediye Lideri Arslan’a her yıl olduğu üzere bu yıl da verdiği katkılardan dolayı plaket takdim edildi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı