Ebubekir Şahin’den özel ihtiyaçlı çocuklar için yayın kelamı

Zakariya

New member
Radyo ve Televizyon Üst Konseyi (RTÜK) Lideri Ebubekir Şahin, Kapadokya Engelli Yetenekler Derneği (KEYDER) bünyesindeki Küçük Prens Akademi’de düzenlenen merasime katıldı.

Sivil toplum kuruluşu temsilcileri, kimi sanatkarlar, özel çocuklar ve ailelerinin katıldığı merasimde KEYDER İdare Heyeti Lideri Hasan Kalcı, dernek ve eğitim atölyeleri hakkında bilgi verdi.

Kalcı, derneği 2007 yılında down sendromlu dünyaya gelen oğlu Kağan için eğitim merkezi arayışının akabinde kurduklarını, misal sorun yaşayan ailelere de fiyatsız hizmet sunduklarını belirtti.

“Hayata tutunmaları için meziyetlerini arayacağız”

Kalcı, “Bildiğiniz üzere özel çocuk sahibi ailelerin sorduğu bir soru var. ‘Bizden daha sonra ne olacaklar, hayata nasıl tutunacaklar?’ KEYDER bu sorunun yanıtı için var. Onlara özgürlükçü yaklaşacağız, komutsal yaklaşıp şunu yap demeyeceğiz. Onların kendi iradelerine bırakacağız ve bu usulle hayata tutunmaları için meziyetlerini arayacağız ve bulacağız. Burada annelere epey iş düşüyor. Annelerin KEYDER’i keşfetmelerini istiyorum. Tasa duyduğumuz soru aklımızdan çıkmış olacak.” tabirlerini kullandı.

RTÜK Lideri Şahin de burada iştirakçilere hitap etti.

“yaşamını nasıl kolaylaştırabilirize yönelik elimizden geleni yapalım”

Şahin gazetecilere, KEYDER’in yaptığı hizmetlerle özel çocuklara ve ailelerine derman olduğunu tabir etti.

KEYDER’in çalışmalarını yakinen takip ettiğini ve dayanak verdiğini lisana getiren Şahin, “Burada 16 branşta eğitilen çocuklarımızın hayata iştiraklerinde başarılı sonuçların alınması bizleri keyifli ediyor.” dedi.

Şahin, bir gazetecinin, “Televizyon kanallarında öncelikli yayın diliminde özel ihtiyaçlı bireylere katkı emeliyle neler yapılabilir?” sorusu üzerine, “Aslında fazlaca da hoş olur. Hem öncelikli yayınlarımız tıpkı vakitte kamu spotlarımızda derneklerden manzara alabiliyoruz. Biz bugün Hasan Kalcı ağabeyimizden kelam alalım. Buradaki sanatçı dostlarımızla birlikte hoş bir kamu spotu hazırlasınlar, öncelikli yayınlar ve kamu spotu kısmında bu kardeşlerimizin ömrünü nasıl kolaylaştırabilirize yönelik elimizden geleni yapalım.” biçiminde konuştu.

Akademide eğitim alan çocuklarca hazırlanan aksesuar standını ziyaret eden Şahin, alışveriş yaparak kursiyer öğrencilere takviye oldu.