Edirne’deki Tunca Irmağı’nda ot ve sazlık öbekleri oluştu

Zakariya

New member
Yağışların az olması sebebi ile su yatağı adeta ot ve sazlıklarla kaplandı.

Edirne’de buluna Tunca Irmağı’ndaki kirlilik ve kuraklık manzarası bölge halkını derinden üzdü.

Nehir kenarına ve civarına gelerek vakit geçiren vatandaşlar bu duruma reaksiyon göstererek ırmağın temizlenmesi için yetkililere seslendi.

Saniyede 4 metreküp gerilemeye başladı

Öte yandan yapılan ölçümde, ırmağın debisinin saniyede 4 metreküpe kadar gerilediği belirlendi.

İHA’nın transferine bakılırsa; ırmakta ot ve sazlık öbeklerinin oluşmasıyla ortaya bataklık kokusu çıkmaya başladı.

“Buranın bir an evvel temizlenmesi gerekiyor”

Tunca Irmağı’nın o vakit olmasından dolayı hayli üzüldüğünü söyleyen Fatma Yurt, “Gerçekten bu manzara içler acısı, burası tarihi bir alan. Buranın bir an evvel temizlenmesi gerekiyor. Bataklık niçiniyle etrafta fazlaca ağır bir koku da hakim. Yetkililer bir an evvel gereğini yapmalı” dedi.

“Köprüyü nazaranne kadar orman zannettim”

Üniversite öğrencisi Yusuf Eren Keskin, “Bu civara geldiğimde köprüyü bakılırsane kadar orman zannettim. Köprüyü görür görmez de bataklık olduğunu fark ettim. Yetkililerin burayı görmesini istiyorum. Duruma el atmaları lazım” dedi.

“Acilen bir şeyler yapılmalı”

Son senelerda bölgede bir kuraklık olduğunu ve ırmağın debisi fikir otların ortaya çıktığını söyleyen Yiğit Karagöz, “Burası turistik bir bölge ve bu kirlilik buraya yakışmıyor. Hemen bir şeylerin yapılması gerektiğini düşünüyorum. Ayrıyeten berbat koku da var” dedi.