Edith Bruck, ‘Geçmişi asla unutma’

acidizing

New member
“Daha iyi bir gelecek inşa etmek istiyorsak geçmişi asla unutmamalıyız. 60 yıldır gençlere deneyimlerimi anlatmak için İtalya’yı dolaşıyorum ve gençler, harcadığım büyük emeğe rağmen bana mektuplarıyla karşılık veriyorlar.” , onların dikkati, düşüncesi ve anlayışıyla”. Bu, Auschwitz, Dachau ve Bergen-Belsen’deki Nazi toplama kamplarına sürgünden sağ kurtulan 92 yaşındaki Macar asıllı Yahudi yazar Edith Bruck tarafından bu öğleden sonra Floransa’da onuruna düzenlenen bir konferans vesilesiyle gazetecilere konuşurken ifade edildi. Fahri İbranice profesörü Ida Zatelli tarafından koordine edilen ve Üniversitenin Eğitim, Diller, Kültürlerarası, Edebiyat ve Psikoloji Bölümü ve Il Fiore Vakfı tarafından organize edilen Üniversite.

“Devam etmeliyiz, her zaman İkinci Dünya Savaşı’nın trajik yıllarında yaşananları anlatmalıyız,” diye ekledi Bruck, tarihin yanıltılması tehlikesiyle de mücadele etmek için. Yeni nesiller tarihi bilmeli ve bunun ne olduğu konusunda uyarılmalı faşizm ve Nazizm ve ardından bugün bile var olmaya devam eden ırkçılığın tehlikeleri üzerine”.

Edith Bruck, “Artık var olmayanlar için bile Shoah’ın ne olduğuna tanıklık ediyor. Benim bağlılığım artık var olmayanlara karşı ahlaki bir görevdir. Kişinin yaşadıklarından kurtulmak mümkün değildir ve belki de yapmayız. ‘Kendimizi özgürleştirmeye bile ihtiyacımız var ama birlikte yaşamak, yaşananları tekerrür etmesin diye anlatmak ve tanıklık etmek’.

“Edith Bruck için. Shoah’ın Tanığı ve Yazar” başlıklı konferans, 1950’lerde İtalya’ya taşınan Macar yazarın eserlerini bir bütün olarak inceleyerek, bazı eserlerine ve daha genel olarak profiline vurgu yaptı. sivil bağlılığı ve hatırlama görevini faaliyetinin merkezine koyan bir kişilik.

Toplantıya diğerlerinin yanı sıra müdür Alessandra Petrucci, Departman Vanna Boffo müdürü, bölge meclis üyesi Alessandra Nardini, Hafıza politikaları bölge danışmanı Ugo Caffaz, Yahudi Cemaati başkanı Enrico Fink katıldı.

Toskana Bölgesi, Floransa Yahudi Cemaati ve Floransa Yahudi-Hıristiyan Dostluğu’nun sponsorluğunda gerçekleştirilen girişimde rektör Petrucci, Bruck’a heykeltıraş Sauro Cavallini tarafından Üniversite için özel olarak yapılmış bir madalya takdim etti.

Edith Bruck, üniversiteye gitmeden önce Palazzo Vecchio’da belediye başkanı Dario Nardella tarafından kabul edildi. Nardella, sosyal ağlarında Holokost’tan sağ kurtulanla birlikte bir fotoğraf yayınlayarak “Nefrete karşı savaşarak dünyayı kucaklamak: Bu, büyük bir yazar ve Shoah’ın dehşetine yorulmak bilmez bir tanık olan Edith Bruck’ın yaşam tarzıdır” diye yazdı.