Egeli akademisyen ve memleketler arası hakem Mehmet İnce’ye FIG’den ‘Altın Diploma’ mükafatı

accur

New member
Rektör Prof. Dr. Budak, Memleketler arası Hakem Mehmet İnce’yi tebrik etti

Dünya Cimnastik Federasyonu (FIG) tarafınca EÜ Spor Bilimleri Fakültesi Spor Yöneticiliği Kısmı Öğretim vazifelisi Mehmet İnce’ye Gold Diploma ve Gold Pin onur mükafatı verildi.

Olimpiyat Oyunları ve Dünya Şampiyonalarında Artistik Cimnastik Erkekler Branşında 4 devir (16 yıl) vazife alarak Türkiye’yi temsil eden Memleketler arası Hakem ve EÜ Spor Bilimleri Fakültesi Spor Yöneticiliği Kısmı Öğretim bakılırsavlisi Mehmet İnce, Dünya Cimnastik Federasyonu tarafınca onur mükafatına layık görüldü.

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, Öğretim nazaranvlisi Mehmet İnce’yi makamında ağırlayarak tebrik etti. Rektör Prof. Dr. Budak, “Tam kurumsal akredite araştırma üniversitemiz akademisyenleri bir yandan eğitim öğretim ve araştırma geliştirme faaliyetlerini sürdürürken öbür yandan da milletlerarası kurum ve kuruluşlarda vazife alarak hem üniversitemizi tıpkı vakitte ülkemizi temsil ediyorlar. Üniversitemizde oluşturduğunuz bilim, kültür, sanat ve spor ekosistemi son periyotta kendini memleketler arası ödüllerle kendini daha fazlaca göstermeye başladı. Akademisyenlerimizin hem bilim hem kültür ve sanat birebir vakitte spor alanlarda milletlerarası mükafatlar alarak göğsümüzü kabartıyorlar. Spor Bilimleri Fakültesi Spor Yöneticiliği Kısmı öğretim vazifelisi hem de Türkiye Cimnastik Federasyonu Artistik Cimnastik Erkekler Teknik Heyet Lideri Mehmet İnce hocamız, Dünya Cimnastik Federasyonu tarafınca onur mükafatına layık görüldü. Başarılı akademisyenimiz ve memleketler arası hakemimiz Mehmet İnce’yi tebrik ediyorum. Hocamızın aldığı bu mükafatı ülkemiz cimnastik sporu ismine epeyce kıymetli ve gurur verici buluyorum. Yaptığı çalışmaların gençlere örnek olmasını dileyerek kıymetli hocamızın muvaffakiyetlerinin daim olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

“Ülkemizi memleketler arası arenada temsil etmek gurur verici”

Dünya Cimnastik Federasyonunda 16 yıldır bakılırsav yaptığını söz eden EÜ Spor Bilimleri Fakültesi Spor Yöneticiliği Kısmı Öğretim nazaranvlisi Mehmet İnce, “Akademisyenliğin yanı sıra Türkiye Cimnastik Federasyonu Artistik Cimnastik Erkekler Teknik Konsey Lideri ve Milletlerarası Artistik Cimnastik Erkekler Branşı İkinci Kategori Hakemi olarak da bakılırsav yapıyorum. Olimpiyat Oyunları ve Dünya Şampiyonaları’nda Artistik Cimnastik Erkekler branşında ülkemizi hakem olarak temsil ettim. 2016 Rio Olimpiyatlarında vazife alan birinci Türk Artistik Cimnastik Erkek Memleketler arası hakemi olarak Ay Yıldızlı bayrağımızı en üstlerde dalgalandırdım. Dünya Cimnastik Federasyonu 4 devir (16 yıl) vazife yapan hakemleri özel ödül ile onurlandırıyor. Olimpiyat Oyunları ve Dünya Şampiyonalarında Artistik Cimnastik Erkekler branşında aldığımız nazaranvler sonucunda milletlerarası bir hakem olarak Gold Diploma -Gold Pin onur mükafatı ile taltif edilen Türk hakemlerinden birisi oldum. Üniversitemizi ve ülkemizi milletlerarası arenada temsil etmek, bu biçimde manalı bir mükafata layık görülmek epeyce hoş bir his, gururluyum. Son periyotta hayata geçirdiği projelerle ve çalışmalarla Üniversitemizin ismini hem eğitim öğretimde hem araştırma geliştirmede tıpkı vakitte kültür, sanat ve sporda memleketler arası alana taşıyan Rektörümüz Prof. Dr. Necdet Budak hocamıza şükranlarımı sunuyorum. Takviyelerinden dolayı fakültemiz üst idaresine, hocalarıma, grup arkadaşlarıma Dünya ve Türkiye Cimnastik Federasyonlarına epey teşekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı