Egeli Genç Diş Tabiplerinin Mezuniyet Heyecanı

accur

New member
Ege Üniversitesi (EÜ) Diş Hekimliği Fakültesi, 2021-2022 eğitim ve öğretim yılı mezunlarını uğurladı. EÜ Prof. Dr. Yusuf Vardar MÖTBE Kültür Merkezinde gerçekleşen mezuniyet merasimine; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cemil Gürgün, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nazan Ersin, Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Murat Türkün, Diş Hekimliği Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Doç. Dr. İstek Aykut Yetkiner, İzmir Diş Doktorları Odası Lideri Yaman Yamangil, fakülte akademisyenleri, emekli hocalar, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Mezuniyet merasiminin açılışında konuşan Ege Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cemil Gürgün, “Sizlere evvela Rektörümüz Prof. Dr. Necdet Budak’ın selam ve sevgilerini iletiyorum. Mezunlarımızı samimiyetle kutluyor, meslek hayatlarında muvaffakiyetler diliyorum. Bugün, 145 öğrencimizi mezun ederek ülkemize epeyce kıymetli diş doktorları kazandırmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Ege Üniversitesine adım attığınız birinci günden bu yana bu uzun yolu muvaffakiyetle yürüdünüz. Türkiye’nin en yeterli diş hekimliği fakültelerinden birinden mezun oluyorsunuz” diye konuştu.

“Hekimlik üzere fazlaca kutsal bir mesleğe adım attınız”

Egeli olmanın bir ayrıcalık olduğunu belirten Prof. Dr. Cemil Gürgün, “67 yıllık tecrübesiyle tam akredite bir araştırma üniversitesi olan Ege Üniversitesinden mezun olma talihini yakaladınız. Bugün sizler donanımlı, dürüst, çalışkan birer genç diş tabibi olarak ayrılırken, kuvvetli bir arkadaş ağı kurarak her vakit dayanak alabileceğiniz hocalarınızın da mentorlüğünü kazandınız. Hekimlik üzere epeyce kutsal bir mesleğe adım attınız. Birer sıhhat çalışanı olarak tüm dünyayı, insanlığı daha sağlıklı kılmak için bakılırsave atılıyorsunuz. Eğitiminizin başında beyaz önlük giyerken ettiğiniz yeminin gerisinde duracağınıza ismimiz üzere eminiz” dedi.

Genç diş tabiplerine seslenen Dekan Prof. Dr. Nazan Ersin, “Zorlu bir eğitim maratonunun akabinde muvaffakiyetle mezun olan genç meslektaşlarımı tebrik ediyorum. Sizlere, meslek topluluğumuza ‘Hoş geldiniz’ demenin memnunluğunu ve gururunu yaşıyorum. Diş Hekimliği eğitimi, güçlü bir eğitimdir. Sizler, bu eğitimi pandemi koşullarına karşın tamamlayarak sıkıntı bir işin üstesinden geldiniz. Mesleğe adım attınız, sorumluluklarınız arttı. Bizden aldığınız eğitimle meslek yaşantınızda karşılaşacağınız tüm meselelerin üstesinden muvaffakiyetle geleceğinize inanıyorum. Fakülte idaresi olarak sizlere mesleksel hünerlerinizi kazandırabilmek ismine uğraş ortasında çalıştık. Bu çalışmalarımızda takviyelerinden dolayı Rektörümüz Prof. Dr. Necdet Budak’a ve Üniversitemiz üst idaresine teşekkür ediyoruz. Sizlere bir şeyler öğretmek ismine seferber olan akademik ve idari çalışanlarımıza da teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

“Üniversitemizin ve fakültemizin kapıları sizlere hep açık”

Meslek eğitiminin ömür uzunluğu sürdüğünü belirten Prof. Dr. Ersin, “Bilim ve Teknoloji, bilhassa ortasında bulunduğumuz çağda epey süratli gelişiyor. Bizler, daima yeni bilgilerle donanmak zorundayız. Üniversitemizin ve fakültemizin kapıları sizlere hep açık olacak. Yolunuz ne olursa olsun, Atatürk unsur ve inkılapları doğrultusunda, etik ve ahlaki pahaların ışığında ilerleyin. Öğrencilerimizi yetiştiren pahalı ailelerine de inançları ve dayanakları için teşekkür ediyorum” dedi.

“Donanımlı bireyler olarak mezun oluyoruz”

İzmir Diş Doktorları Odası Lideri Diş Tabibi Yaman Yamangil ise, “Ege Üniversitesi ve İzmir Diş Doktorları Odası yıllardır adeta parçalanamaz bir bütündür. Ben de tam 30 yıl evvel bu üniversiteden ve bu fakülteden mezun oldum. Üniversiteme girerken büyük gurur duyardım. Mezun olduğumda da diplomamı daima yanımda taşıdım. Zira Egeli olmanın ayrıcalığını taşıyordum. Sizler, nitelikli mezunlarsınız. O yüzden buradaki tüm hocalarıma tek tek teşekkür ediyorum. Pahalı öğrenciler, bundan daha sonra da daima yanınızda olacağız. Sizden yalnızca etik, ahlak ve bilim çizgisinden hiç bir vakit ayrılmamanızı istiyorum. Zira epeyce kıymetli bir mesleği icra ediyorsunuz. Hepinize başarılı bir meslek hayatı temenni ediyorum” dedi.

EÜ Diş Hekimliği Fakültesi 2021-2022 eğitim – öğretim yılı birincisi Ceren Etik, mezuniyet kütüğüne isim plakasını çaktı. Tam donanımlı bireyler olarak mezun olduklarını tabir eden Etik, “Öncelikle ‘Dünyada her şey için, medeniyet için, hayat için, muvaffakiyet için en gerçek yol gösterici ilimdir, fendir. İlim ve fennin haricinde yol gösterici aramak gaflettir, cahilliktir, gerçek yoldan sapmaktır’ diyen ve burada kendimi özgürce tabir etmemi sağlayan, unsurlarıyla yolumu aydınlatan ülkemizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü hasret ve hürmetle anıyorum. Uykusuz geçen ağır günler, sözlüler, ödevler, haftalarca süren imtihanlar ve uğraşlarımız bu şiddetli eğitimin manasını daha da özel hale getiriyor. Fakültemi birincilikle bitirmenin gururunu yaşarken, bu memnunluğu yaşamamda büyük hissesi olan hocalarıma ve aileme epeyce teşekkür ediyorum. Yeni bir başlangıca adım attığımız bu vakitte tüm mezun arkadaşlarıma muvaffakiyetler diliyorum” diye konuştu.

Ant içerek kep attılar

Konuşmaların akabinde Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Murat Türkün öncülüğünde Egeli diş tabipleri tarafınca “Hekim Andı” okundu. Merasim sonunda 2021-2022 eğitim ve öğretim yılı mezunları içinde dereceye giren öğrenciler ilan edildi. EÜ Diş Hekimliği Fakültesi birincisi Ceren Etik’e diploması Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cemil Gürgün tarafınca verildi. Fakülte ikincisi Alkım Can, diplomasını Dekan Prof. Dr. Nazan Ersin’in elinden alırken, fakülte üçüncüsü Esma Demirtaş’a diplomasını Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Murat Türkün verdi. Merasimin akabinde Egeli mezunlar, klâsik kep atma merasimi ile keplerini fırlatarak mezun olmanın tadını çıkardılar.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı