Ergin Ataman: ‘Galibiyeti küçümsemeyin’

semaver

New member
A Ulusal Erkek Basketbol Grubu Başantrenörü Ergin Ataman, Belçika galibiyeti daha sonrası konuştu.

Ataman, “Çocukları kutluyorum. Türk Ulusal Grubu’na yakışır biçimde, tam bir kadro oyunu oynadılar. Fevkalade savunma yaptılar. Seyirci de epey iyiydi” dedi.

Deneyimli başantrenör ayrıyeten, “Takım halinde daima bir arada uğraş ederek epey pahalı bir galibiyet aldık. Kimse Belçika’yı küçümsemesin. Bu grup, bundan evvelki maçta Sırbistan’ı, Sırbistan’da yendi. Bizi artık fazlaca kuvvetli bir maç bekliyor. Tıpkı çabayı Sırbistan karşısında verip, kazanmaya çalışacağız” sözlerini kullandı.

BASIN TOPLANTISI

Sinan Fazilet Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmanın akabinde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Ataman, “Bütün çocuklarımızı kutluyorum. Türk Ulusal Kadrosu’na yakışan, gurur dolu bir çaba gösterdiler. Manalı bir gün. Hele ki dün Ata’mızın mevt yıl dönümünden daha sonra bugün bu biçimdesine manalı bir çabayı gösterdikleri için bütün çocuklarımı kutluyorum” diye konuştu.

Hücumda topu hayli düzgün paylaştıklarını aktaran Ergin Ataman, “Belçika’nın kısalarına ağır baskı yapmayı planlamıştık. Maç içerisinde 12 oyuncuyu da döndürerek bilhassa kısaları baskı altına almaya çalıştık. Çok kıymetli bir galibiyet elde ettik. Bir galibiyet sonuçta bizi Dünya Kupası’na götürmeyecek ancak bu sayı farkı bizim için ileri maçlarda değerli olabilir. Önümüzde Sırbistan maçı var. Daha farklı bir kadro. Belçika’nın 2 ay evvel Dünya Kupası eleme maçında Belgrad’da Sırbistan’ı yendiğini düşünürsek… Yarından itibaren Sırbistan maçına hazırlanacağız” değerlendirmesinde bulundu.