Eski Ramazanların Coşkusu İnegöl’ü bir daha Sardı

accur

New member
İnegöl Belediyesi, 11 ayın Sultanı Ramazan-ı Şerif’i kentin dört bir yanında düzenlenen etkinliklerle dolu dolu geçirdi. İftarlar, sahurlar, ramazan cümbüşleri, teravih programları, Kuran-ı Kerim tilavetleri, çay ikramları ve daha bir epeyce tertiple, pandemi daha sonrası eski ramazanların coşkusu bir daha kenti sardı.

2 yıldır pandemi niçiniyle kısıtlamalarla geçen ramazan ayı, bu yıl bir daha eski günlerine kavuştu. 11 ayın Sultanı Ramazan-ı Şerif, evvelden olduğu üzere bir daha kalabalık sofralar, iftarlar buluşmaları, ramazan cümbüşleri ve teravihlerle şenlendi. Mescitlerin dolduğu, insanların bir daha kucaklaştığı, konuk ağırlayıp davetlere katıldığı ramazanın hasreti, İnegöl Belediyesi’nin 30 gün boyunca düzenlediği tertiplerle giderildi. Ramazan ayında iftarlar ve sahur programları, yetim çocuklara mesken ziyaretleri, mescitlerde Kuran-ı Kerim tilavetleri, ramazan cümbüşleri kapsamında müzikli tiyatral şov ve 12D sinema gösterimi ile ikramlar, hafta sonları iftar öncesi mahalle şenlikleri ve sokak aktiflikleri ile İnegöl’de ramazan dolu dolu geçti.

TEKNE ORUCU İFTARI DÜZENLENDİ

Ramazan ayı, İnegöl’de kalabalık iftar sofraları ile bereketlendi. İnegöl Belediyesi tarafınca düzenlenen iftarlarda; çocuklar, gençler, polisler, yetimler, şehit ve gazi aileleri ile muhtarlar iftar sofralarında ağırlandı. Ramazan ayının en renkli iftar tertibi, çocuklar için düzenlenen Tekne Orucu İftarı oldu. 11 ayın sultanı Ramazan-ı Şerif’i düzenlediği etkinliklerle dolu dolu yaşatan İnegöl Belediyesi, çocukları da unutmadı. Bir Osmanlı geleneği olan ve bütün gün oruç tutamayan küçük yaşlarındaki çocukların günün yalnızca bir kısmını oruçlu geçirmesi manasına gelen Tekne Orucu, İnegöl Belediyesi tarafınca yaşatılmaya devam eden geleneklerimiz ortasına girdi. İnegöl Belediyesi tarafınca 06-10 yaş ortası 400 çocuğun iştirakiyle tekne orucu iftarı yapıldı. Belediye Spor Salonunda dev bir iftar tertibi hazırlandı. Ailelerin tribünlerde, çocukların ise hazırlanan masalarda heyecanla öğle ezanını beklediği tekne orucu iftarına, Belediye Lideri Alper Taban da eşi ve çocuklarıyla bir arada katıldı. Öğle ezanının okunmasıyla birlikte çocuklar daima bir arada oruçlarını açarak iftar yaptılar.

GENÇLERLE İFTAR BULUŞMASI

Gençler için de iki farklı tertiple iftar sofraları kuruldu. 18-25 yaş ortası 400 gencin iştirakiyle Gençlik İftarı düzenlendi. Gençlerin talep ve tekliflerinin konuşulduğu iftarda, kimi üniversite öğrencisi, kimi mezun, kimi çalışma ömrüne atılmış, kimi evlenerek yuva kurmuş, kimi okumak için İnegöl’e gelmiş, kimi üniversite, kimi lise son sınıf öğrencisi 400 genç konuk edildi. Öte yandan, İnegöl Belediyesi Nöbetçi Kitaphanede de bir daha gençlerle birlikte iftar programı yapıldı.

RAMAZAN, KALABALIK SOFRALARLA BEREKETLENDİ

Çocuk ve gençlik iftarlarının yanı sıra ramazan ayında; şehit ve gazi aileleri başta olmak üzere; yetim çocuklar ve aileleri, Muhtarlar, Polisler ve daha bir epey kısımla iftarlar düzenlendi. bununla birlikte İnegöl Belediyesi Umuteli Toplumsal Yardım İşleri Müdürlüğü tarafınca İdlip’te bin kişilik yetim iftarı gerçekleştirildi. Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafınca da İshakpaşa Camii Meydanında 2500 kişilik iftar düzenlendi. İnegöllülerin ağır ilgi gösterdiği programa, Büyükşehir Belediye Lideri Alinur Aktaş ile İnegöl Belediye Lideri Alper Taban da katıldı.

İnegöl’de yalnızca iftarlar değil, sahur programlarıyla da ramazan ayı buluşmaları devam etti.

BELEDİYE ÖNÜNDE FİYATSIZ ÇAY İKRAMLARI

İnegöl Belediyesi tarafınca ramazan müddetince iftar daha sonrası belediye binası önündeki alanda fiyatsız çay ikramları yapıldı. Vatandaşlar havaların da ısınmaya başladığı gecelerde, İnegöl Belediyesi ikramlarıyla sohbet ederek ramazan gecelerini süsledi.

YETİM ÇOCUKLAR UNUTULMADI

Hem yetimler günü birebir vakitte 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olması niçiniyle ramazan ayında yetim çocuklar için özel bir tertip yapıldı. Belediye Meclis Üyeleri ile Umuteli Toplumsal Yardım İşleri Müdürlüğü’nün belirlediği 105 yetim çocuğun yaşadığı 47 haneye ziyaretler yapıldı. Iftarlık ikramların yapıldığı ziyaretlerde, yetim çocuklara 450 TL’lik giysi yardımı kartları da dağıtıldı.

7 MESCİTTE KURANI KERİM TİLAVETİ DÜZENLENDİ

Ramazan ayının ruhuna uygun programlarla 11 ayın Sultanı Ramazan-ı Şerif’i kutlayan İnegöl Belediyesi, 7 farklı mescitte Kuran-ı Kerim tilavetleri düzenledi. Birbirinden değerli hafızların konuk edildiği programlara ilçe halkının ilgisi ağır olurken, teravih daha sonrası cemaate Osmanlı Şerbeti ikramları da yapıldı. Kadir Gecesinde ise OSB mescidinde özel bir program düzenlendi.

30 TERAVİH 30 CAMİ ZİYARETİ

Belediye Lideri Alper Taban, ramazan mühletince her akşam farklı bir mescitte teravih namazını eda ederek hem mahalle sakinleriyle bir ortaya geldi birebir vakitte ramazan gecelerini vatandaş sohbetleriyle süsledi. beraberinde her akşam farklı bir mescitte tatlı ikramları gerçekleştirildi.

4 MAHALEDE RAMAZAN CÜMBÜŞÜ DÜZENLENDİ

İnegöl Belediyesi tarafınca beldeden mahalleye dönüşen 4 mahallede ramazan cümbüş programları düzenlendi. Müzikli tiyatral şov ve 12D sinema gösterimi ile ikramların yer aldığı cümbüşlere hem çocuklar hem yetişkinler büyük ilgi gösterdi.

6 BAŞKA NOKTADA HAFTA SONLARI SOKAK ŞENLİKLERİ YAPILDI

Ramazan müddetince Cumartesi ve Pazar günleri ise farklı mahallelerde sokak şenlikleri gerçekleştirildi. Kültür Sanat Otobüsü ile çocuklar için 2’şer saatlik yarış ve cümbüşlerle süslenmiş sokak şenlikleri, ramazan ayına farklı bir renk kattı.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı