EÜ Ziraat Fakültesi mezunları bir ortaya geldi

accur

New member
Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi mezunları, Feyzi Başkan Konferans Salonunda gerçekleştirilen aktiflikte bir ortaya geldi. Aktifliğe EÜ Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Banu Yücel’in yanı sıra fakülte akademisyenleri, mezunlar ve öğrenciler katıldı.

Etkinlik, EÜ Ziraat Fakültesi Kurumsal Bağlantı ve Memleketler arası Münasebetler Koordinatörü Doç. Dr. Fulsen Özen’in program takdiminin akabinde hürmet duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Fakültenin mezunlarıyla bir ortada olmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti lisana getiren Dekan Prof. Dr. Banu Yücel, “Biz, hayli pahalı bir aileyiz. 67 yıllık esaslı tarihimizin hayli değerli mezunlarıyla bir ortada olmaktan epeyce memnunum. 17 yaşında bir öğrenci olarak geldiğim ve bugün yuvam olan Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesinde okumaktan ve mezunu olmaktan hayli büyük onur duyuyorum. Eminim ki bu onuru siz de duyuyorsunuzdur. Burada öğrendiğimiz bütün temel bilgiler, mesleksel bilgiler ve şahsi donanımlar ömrümüzün bir yerinde küçük birer çakıl taşı oldu, üst üste birikti ve bizim kendi yapımızı oluşturdu. Bizi oluşturan bu yuvayı her vakit sahiplendik. Sahiplenmeyi sürdüreceğiz” diye konuştu.

“Biz, hocalarımızın yolunda yürümeye devam ediyoruz”

Prof. Dr. Yücel, aktifliğe katılamayan yahut vefat eden mezunları da yâd ederek, “Onlara da bu yuvaya sağladıkları bütün dayanaklar için teşekkürlerimi sunuyorum. Onlar bizim yolumuz aydınlattılar, bize yol açtılar. Biz, o yolda yürümeye devam ettik. Bugün artık bizim yetiştirdiğimiz, birebir yolda yürüyen öğrencilerimiz var. Yeni mezun olacaklarımız var. 67 yıldır ilmek ilmek hayatımıza dokunarak bu noktaya kadar getiren herkese hürmetlerimi sevgilerimi sunuyorum” dedi.

Konuşmanın akabinde gerçekleştirilen müzik dinletisiyle mezunlar doyasıya eğlendi. Aktiflik sonunda pasta kesilerek bir daha sonraki buluşma için kelamlar verildi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı