Galatasaray ana maksadı belirledi

semaver

New member
Spor Toto Harika Lig’in 29. haftasında Galatasaray, konutunda Beşiktaş’ı 2-1 devirmeyi başardı. Müsabaka daha sonrası Galatasaray Kulübü Lider Yardımcısı Mustafa Özgür Kalelioğlu, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Beşiktaş Kulübü’ne teşekkür ederek kelamlarına başlayan Kalelioğlu, “Beşiktaş Kulübü’ne, liderine, idare konseyine göstermiş oldukları ziyaretten ötürü teşekkür ediyorum. Bizi epey hoş ağırlamışlardı biz de onları hoş ağırladığımızı düşünüyoruz. Taraftarımıza büyük teşekkür borçluyuz. Kendilerinden ricamız bugüne kadar göstermiş oldukları takviyesi arttırarak devam ettirmeleri. Rize maçında başlayan harika takviyeleriyle maçı aldık. Barcelona’da dayanılmaz bir oyun sergiledik. Bugün fazlaca hoş bir futbol oldu centilmence. Taraftarımız birinci dakikadan son dakikaya kadar mükemmel bir dayanak verdiler. Lütfen rica ediyoruz, ligin sonuna kadar ve UEFA kupasındaki perşembe günü oynayacağız hayli kıymetli, tarihimizdeki tahminen de en kıymetli maçlardan bir tanesi olan Barcelona maçında da bu dayanaklarını bizden eksik etmesinler. Taraftarımız olmadan biz yarım oluruz. Futbolcularımız, teknik grubumuz, idaremiz bu dayanağı sonuna kadar hak ettiğini düşünüyoruz. Lütfen bizi takviyelerinden eksik etmesinler” diye konuştu.

“HEDEFİMİZ UEFA KUPASINI ALMAK”

Bekledikleri bir galibiyet olduğunun altını çizen Mustafa Özgür Kalelioğlu, “Geçen hafta oynadığımız maçtan daha sonra haklı bir talebimiz oldu; maalesef hava kurallarından ötürü kadroyuz İstanbul’a uçamadı. Son dakikaya kadar bekledik. Ardından hocamızın talebiyle İzmir’e uçmak zorunda kaldık. İzmir’e uçtuktan daha sonra idman alanlarını açan kadrolara teşekkür ediyoruz. Hoş bir idman sürecinden daha sonra beklediğimiz bir galibiyet aldık. Perşembe günü oynayacağız Barcelona maçı için hoş bir hazırlık maçı oldu. Eksiklerimizi görme bahtımız oldu. Umarız perşembe günü hoş bir galibiyetle finale kalacağız. Galatasaray’ın kuruluş gayesi olan yabancı kulüpleri yenme prensibini devam ettireceğiz. Gayemiz UEFA kupasını almak. Bunda kimsenin tereddüdü olmasın. Bugünkü oyun Perşembe günü oynanan oyun bunun göstergesidir. Defansif ve ofansif olarak kadronun ne kadar hoş bir oyun ortaya çıkardığını gördük kendine itimatla. Herkese teşekkür ediyorum. Perşembe günü bir şölen havasında bir maç olacağını kestirim ediyoruz. Bütün localar VIP’ler, bütün koltuklar satışmış durumda. Herkesi maça davet ediyoruz” sözlerini kullandı.

“TEK SEBEBİ FİZİKİ KURALLARDI ÖBÜR SEBEBİ YOKTU”

Erteleme talepleriyle ilgili de konuşan Kalelioğlu, “Biz polemiklere girmek istemiyoruz. Polemik için de bu talebi yapmadık. Tek talebimiz Galatasaray’ın fiziki ve bu doğal kaidelerden ötürü İstanbul’a gelememesiydi. Öbür bir niçini yoktu. Biz de bekledik son dakikaya kadar. Son dakikada ki daima birlikte gördük dün bugün bile kar yağışı devam etti. Ancak maksat burada uygun futbol oynayabilmek için elverişli idman ortamı yakalamaktı. Bu İstanbul’da mümkün değildi ve İzmir’e gittik. Beşiktaş’a bize katkılardın ötürü teşekkür ediyorum. Biz İzmir’e gitmesek İstanbul’da idman yapacaktık. Hocamıza, teknik takımımıza herkese teşekkür ediyorum. Çok baskı yaptılar biz idman yapmak istiyoruz, Beşiktaş maçını kazanmak istiyoruz diye. Biz polemik için değil büsbütün Avrupa’da Türkiye’ye bir tane daha UEFA kupası kazandırmak için bu talebi yaptık” dedi.

Beşiktaş Lideri Ahmet Işık Çebi’nin stattan ayrılmasıyla ilgili gelen bir soruya ise Kalelioğlu, “Açıkçası Sayın Çebi’yi ben karşıladım. İdare konseyi arkadaşlarımla birlikte. Liderimizle birlikte hayli hoş bir sohbet ve çay kahve içtik. birlikte oturduk. Ardından maç başladıktan daha sonra kendi localarımızda, protokolde seyrettik maçı. Benim bir bilgim yok Çebi’yle ilgili. Kendisiyle bu mevzuyu konuşmanızı tavsiye ediyorum” karşılığını verdi.