Galatasaray’da seçimlerin durdurulması için başvuran Develioğlu, mahkemeye teminat bedelini ödedi

semaver

New member
İstanbul Adalet Sarayı’na gelen davacı Galatasaray Kulübü Divan Heyeti Üyesi Mühendis Fırat Develioğlu, 50 bin liralık teminat bedelini İstanbul 2 Nolu Mahkemeler Veznesi’ne ödedi.

Adliye çıkışı açıklama yapan Develioğlu, Galatasaray Kulübü kongresinin iptali için dava açtığını hatırlatarak, “Yarın duruşması olacak. Bugün gerekli yasal teminatı yatırmaya geldim. İnşallah kulübümüz hakkında iyi olur. Zira Galatasaray Kulübü’nü bu biçimdelikle kaos ortamından kurtaracağımı düşünüyorum. Bir birey olarak, Galatasaray Kulübü’nün bir üyesi olarak, bir vatandaş olarak…” dedi.

Talebinin mali genel konseyin iptal edilmesi olduğunu aktaran Develioğlu, “Ayrıyeten ibrasızlık sebebiyle liderlerimizin bundan daha sonra her 8 ayda bir güvenoyu almak zorunda kalmaması… olağan olarak ki bilançolarında yanlışlar var ise, yüz kızartıcı hata işlenmişse bunların hepsi birebir biçimde olağanüstü kongrelerle halledilir ancak idari ibrasızlık konusunun büsbütün kaldırılmasını istiyorum. Zira bu, bütün yeni seçilecek bedelli liderlerimizin bir tehdit olarak her vakit önlerinde bulunacak. 8 aylık seçilmiş liderlere hiç bir futbolcu gelmeyecek, hiç bir antrenör gelmeyecek, hiç bir teknik işçi de gelmeyecek” diye konuştu.

Develioğlu, 25 yaşındaki bir futbolcunun bahtını 8 aylık bir lidere emanet etmesinin mümkün olmadığını lisana getirerek, “Bu Galatasaray’ı kaosa sürükler. Bunun için bir müracaat yaptım. Umarım kongremize hoş bir örnek olur. Bundan daha sonra bunun tedbirini acilen alır, Galatasaray’ı da aydınlık günlere hemen çıkarırız” sözlerini kullandı.

“BİREY OLARAK ANAYASAL HAKKIMI KULLANDIM”

Develioğlu, Galatasaray ile münasebetini bilmeyenlerin olabileceğini anlatarak şunları söylemiş oldu:

Galatasaray Lisesi mezunuyum. Galatasaray bu türlü yönetildiği sürece kaçınılmaz bir biçimde kaosların içine çekilecektir. Buna ‘Dur’ demek için bir taraftar olarak, birey olarak anayasal hakkımı kullandım. Reaksiyonlar elbette olacaktır fakat taraftarımız beni anlayacaktır. Uzun vadede keyifli kalacak, kazanacak kesinlikle Galatasaray taraftarı olacaktır.

Develioğlu, “Taraftardan dayanak bekliyor musunuz?” sorusuna, “Bu taraftarın kendi inisiyatifi. Bunu anlayan, bunun iradesinde olan pahalı taraftarlarımız dayanak verecektir, veriyorlar da aslına bakarsanız. sonucu beğenmeyenler, müracaatımı beğenmeyenler de olacaktır. Onların demokratik hakkıdır” karşılığını verdi.

MAHKEME TEMİNAT YATIRILMASINI İSTEMİŞTİ

Davacı Fırat Develioğlu’nun, davalı Galatasaray Spor Kulübü Derneği’ne açtığı dernek genel heyetinin iptali istemli dava dilekçesini inceleyen İstanbul 10. Asliye Hukuk Mahkemesi, tensip sonucunı vermişti.

Mahkeme, 27 Mart 2022’de alınan genel şura kararlarının uygulanması halinde Hukuk Mahkemeleri Kanunu’nun ilgili unsuru yeterince mevcut durumda meydana gelebilecek bir değişim ile hakkın elde edilmesinin değerli ölçüde zorlaşması ya da büsbütün imkansız hale gelmesi ve önemli ziyan doğması ihtimali niçiniyle davacının 50 bin lira teminat yatırmasına karar vermişti.

Mahkeme, bu teminatın yatırılması karşılığında 26 Mart’ta yapılan olağan genel heyet toplantısı ile 27 Mart’ta alınan genel şura kararlarının uygulanması ve Galatasaray Spor Kulübü Derneği tüzüğü gereği idare konseyi tarafınca alınan 23 Nisan 2022’de yapılacak olağanüstü seçim genel konseyi toplantısı ile kâfi çoğunluk olmadığı takdirde 30 Nisan’da yapılacak ikinci toplantının icrasının tedbiren durdurulmasını karara bağlamıştı.

Kararda, teminat bedeli yatırıldığında sonucun ifası için Galatasaray Spor Kulübü Derneği’ne müzekkere yazılmasına hükmedilmişti.

Dilekçelerin karşılıklı verilmesinden daha sonra ön inceleme yapılmasını kararlaştıran mahkeme, daha sonrasında birinci itirazların kıymetlendirilmesine ve akabinde da ön inceleme duruşması için gün belirlenmesine karar vermişti.