Galatasaray’dan TFF’ye istifa çağrısı!

semaver

New member
Galatasaray, bir açıklama yaparak Türkiye Futbol Federasyonu’nu istifaya davet etti.

Sarı-kırmızılılardan yapılan açıklama şöyle:

“Kulübümüzün demokratik bir biçimde ve tüzüklerimize uygun olarak gerçekleşen Olağan Genel Şurası daha sonrası, Türkiye Futbol Federasyonu Lideri’nin yaptığı açıklamayı hayret ve hüzünle okudum.

Kendisi, altı kişinin bir ortada şahit olduğu bir görüşmede yaşananları hiç bir tasa duymadan palavra olarak nitelemiştir.

Asıl palavra budur! Sayın Lider, asli nazaranvi olan Türk futbolunu yönetmeyi ve çürümüş hakemlik kuruluşunu ıslah etmeyi başaramadığından, her durumdan ucuz kahramanlık üretmeye çalışmaktadır.

Sayın Nihat Özdemir,

TÜRK FUTBOLUNA SON BİR DÜZGÜNLÜK YAPIN ve İSTİFA EDİN!

Bu vesileyle belirtmek isterim ki yeni idaremizin belirleneceği seçimlerimiz tamamlanıp, mazbatamızı devrettiğimiz misyondaki son saniyemize kadar Galatasaray ve adalet için uğraş etmeye devam edeceğiz.

Burak Elmas

Galatasaray Spor Kulübü Başkanı”

NELER OLMUŞTU?

Galatasaray Lideri Burak Elmas, mali genel şurada TFF ile bağlara değinirken, devrin teknik yöneticisi Fatih Terim’in hakkını savunurken görüşmede ‘masaya yumruğumu vurdum’ halinde konuşmuştu. TFF ise bu açıklamanın hayal eseri olduğunu açıklamıştı.

BURAK ELMAS’IN AÇIKLAMASI

Galatasaray’ın yıllık olağan mali genel konseyinde konuşan Lider Burak Elmas, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ile olan bağlantılarına değindi. Elmas, “Federasyon Liderinin odasında hocama laf edildiği vakit masaya yumruk vurdum” dedi.

Türkiye Futbol Federasyonu ile olan bağlarına değinen Elmas, “Türkiye’de batmış bir spor bölümü var. Galatasaray banka onay vermezse tek kuruşunu ortak hesaptan çekemiyor. her insanın bir fikri var. Yaptığın her şeye bir tenkit var. Galatasaray sevgim sebebiyle bu yolda epey fazla yara aldım ve üzüldüm. Lakin yürümeye devam ettim. Federasyon ile görüştükten daha sonra ‘Anlatırsam yer yerinden oynar’ kelamını niçin dediğimi biliyor musunuz? Hocama iki maç daha az ceza versinler diye. Federasyon Liderinin odasında hocama laf edildiği vakit masaya yumruk vurdum. Sorun çözülsün diye her masaya kendim oturdum. Galatasaray’ın haklarını savunduğum için vicdanım epeyce rahat. Türk futbolu batmış durumda. Dalın en büyük gelir yaratıcısı ve taraftarı olan Fenerbahçe ve Galatasaray kasıtlı olarak birbirleriyle hengame ettirilerek, Türk futbolunu geri kalan yüzde 20 ile yönetme iradesi vardı. Bugün hala var. aslına bakarsanız hepiniz resmi görüyorsunuz. Bu süreçte üzdüğüm arkadaşımız var ise şahsen epeyce üzgünüm ve kendilerinden özür diliyorum.” tabirlerine yer verdi.”

İŞTE TFF’NİN AÇIKLAMASI:

“Galatasaray Spor Kulübü Lideri Sayın Burak Elmas’ın, 2021 Olağan Genel Şura Toplantısı’nda, üyelerin tenkitlerine karşılık verdiği konuşmasında, Federasyonumuzu ziyaretine ait olarak açıklamaları olmuştur. Sayın Elmas’ın Federasyonumuzla ilgili daha evvel gündeme getirdiği tezleri üzere, ‘masaya yumruk vurma’ ve bahsetmiş olduğu diyaloglar da hayal eseridir. TFF Lideri’nin odasında, kurumlara yakışır biçimde ve son derece nezaket ölçülerinde geçen görüşmeyle ilgili, daima “Yer yerinden oynar” yaklaşımıyla hareket edilerek, Federasyonumuzun zan altında bırakılma ve yıpratılmaya çalışma gayretlerini kabul etmemiz mümkün değildir. Kamuoyunun detaylarıne hürmetle sunarız.”