Gaziemir’de bayanlar için kıymetli bir adım daha

accur

New member
Toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması ve kadınların, lokal karar alma süreçlerinde ve sistemlerinde eşit temsilini içeren Avrupa Mahallî Hayatta Bayan Erkek Eşitliği Şartı’nı imzalayan Lider Arda, “Kadın dostu Gaziemir gayemize daha kuvvetli ilerliyoruz” dedi.

Gaziemir Belediyesi, bayan erkek eşitliğinin sağlanması maksadıyla Avrupa Belediyeler ve Bölgeler Kurulu (CEMR) tarafınca hazırlanan Avrupa Mahallî Ömürde Bayan Erkek Eşitliği Şartı’nı uygulama sonucu aldı. Belediye Lideri Halil Arda, bayan meclis üyeleri, bayan bürokratlar ve bayan çalışanların katıldığı merasimle kuralı imzaladı. İmzalanan taahhütnameye göre günlük hayatta ve mahallî idare siyasetlerinde kadın-erkek eşitliğini geliştirmek için Mahallî Eşitlik Aksiyon Planı oluşturulacak. Plan kapsamında bayanlara yönelik eğitim ve istihdam programları, şiddet aykırısı çalışmalar, bayanların lokal karar alma sistemleri ve süreçlerine iştirakini ve kentteki tüm hizmetlerden eşit yararlanabilecekleri siyasetler yaşama geçirilecek.

“Türkiye yedincisi kentimizi daha ileriye taşıyacağız”
Kadınların ömrün her alanında yer almaları ve yaşadıkları kentin idaresinde kelam sahibi olmaları için özel çalışmalar yürüttüklerini tabir eden Belediye Lideri Halil Arda, “İNGEV’in Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Endeksi’nde 160 ilçe içinden 7. sırada yer alan kentimizi, bu alanda daha ileri taşımak için bir adım daha attık. Kadın Dostu Gaziemir vizyonumuz doğrultusunda, Lokal Hayatta Avrupa Kadın-Erkek Eşitliği Şartı’nı imzaladık. Mahallî Eşitlik Hareket Planımızı hazırlayarak kadınların, mahallî karar alma süreçlerinde ve düzeneklerinde eşit temsilini sağlayacak ve kentin tüm hizmetlerinden eşit seviyede yararlanacakları çalışmalar hayata geçirmeye devam edeceğiz. Kadınlar hayatın tam merkezinde ve toplumun gelişmesinde, dönüşmesinde kilit rol oynadıklarına inanıyorum. Bu anlayışla bayanlara belediyemizin idaresinde kıymetli bakılırsavler veriyoruz. 4 lider yardımcımızın 3’ü bayan, meclis kümemizin yarıya yakını bayan, ünite müdürlerimizin yarısı bayan. Gaziemir bayanların emeğiyle daha da güzelleşecek” diye konuştu.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı