Gaziemir’in birinci bayan ambulans sürücüsü Hazal Sert

accur

New member
Gaziemir Belediyesi Sıhhat Köyü’nde hastaneye gidemeyecek durumda olan hastaları taşımak için kullanılan Hasta Nakil Ambulansı’nı birinci sefer bir bayan ambulans sürücüsü kullanıyor. Bayanlara yönelik fırsat eşitliği ve istihdam imkanlarıyla dikkat çeken Gaziemir Belediyesi, bu kere de, bayanların her işi yapabileceğini gösteren değerli bir çalışmaya imza attı. Belediyenin Sıhhat Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Hasta Nakil Ambulansı bayan sürücü Hazal Sert’e emanet edildi.

bununla birlikte hemşire olan Hazal Sert, 1 ay evvel gerekli evrakları alarak ambulans sürücülüğüne başladı.

Belediyede sürücü olarak 7 aydır bakılırsav yaptığını, ambulansta bakılırsav yapmaya başlamasının üzerinden geçen bir ayda ise 200 hasta taşıdığını tabir eden Sert, “Gaziemir Belediyesi Sıhhat Köyü’nde sürücü olarak vazife yaparken, ambulans için gerekli evrakları alarak bu alanda da araç kullanmayı hayli istedim. Gerekli evrakları tamamlamamın akabinde 1 aydır ambulans sürücüsü olarak bakılırsav yapıyorum. Yolda bilhassa bayanlar beni gördükleri vakit hayli memnun oluyorlar. El sallayanlar oluyor. Yüzlerinden gurur duyduklarını da anlayabiliyorum. Lakin kimi erkekler benimle yarış yapmak, kimileri da beni sıkıştırmak istiyorlar. Unuttukları bir şey var ki, biz burada bir can taşıyoruz. Tüm araç şoförlerin bunu güzel düşünmesi gerekiyor. Ambulanslar ile yarış da yapılamaz. İçinde taşıdığımız hastalar, daha hayli kendi başlarına hastaneye gidemeyen, yatalak, kanser üzere kuvvetli hastalıklarla gayret eden bireyler. Onları en rahat biçimde istedikleri hastaneye gdolayıp getirmek için uğraş harcıyoruz. her insanın de bu hususta hassas olmasını bekliyoruz” diyor.

Kadınların her mesleğini yapabileceğini, yaptığı meslekle bunu gösterdiği için gururlu olduğunu da anlatan Sert, şunları lisana getiriyor:

“bayanın toplumun her katmanında yer alması gerektiğini düşünüyorum. hanımın yapamayacağı hiç bir iş yok. Sürücülük de buna dâhil. Deneyimim arttıkça yaptığım işi daha da epeyce seviyorum. Gittiğim olaylarda hastalar beni görür görmez fazlaca memnun oluyor. Hiç beklemedikleri biçimde bayan bir ambulans sürücüsü görür görmez hastaların ve yakınlarının şaşkınlıklarını görmek memnunluk verici. Motive edici kelamlar söylüyorlar. Birtakım bireyler de, ‘acaba yapabilir mi?’ diye kuşkuyla yaklaşıyor. Onları da en güzel biçimde hastaneye gdolayıp getirince o kuşkularını yıkmış oluyorum. Gaziemir Belediyesi’nin birinci bayan ambulans sürücüsü olmak gurur verici. Tüm bayanlara sesleniyorum. hayatının her alanında yer alın. Gaziemir’de hanımın gücü var.”

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı