“Gerçeklere sırtımı dönmem”

acidizing

New member
İngiliz yazar, senarist ve karikatürist, “Hiç kimseyle rızam dışında cinsel ilişkiye girmedim. Asla” diyor Neil GaimanÇok satan kitapların yazarı 64, sekiz kadının onu çağırmasının ardından kendisine yöneltilen tüm iddiaları reddetti. 'New York Magazine' makalesinde cinsel taciz.

Gaiman, Salı günü web sitesinde yayınlanan tam açıklamasında, “hikayelerini paylaşan insanlara duyduğu saygıdan ve birçok yanlış bilgiye daha fazla dikkat çekmeme arzusundan dolayı” iddialar hakkında kamuya açık bir şekilde konuşmaktan kaçındığını söyledi. Bir şey söylemem gerektiğini hissettiğim noktaya ulaştım“. 'New York Magazine' yazısında “Yarı yarıya tanıdığım anlar da var, hiç tanımadığım anlar da var” ifadesini kabul ederken, 'Herkese Mutlu Kıyamet!', 'Hiçbir Yer', 'Yıldız Tozu' romanlarının yazarı , 'Amerikan Tanrıları' ve 'Babamı İki Japon Balığı Karşılığında Takas Ettiğim Gün' cinsel saldırıda bulunduklarını reddederek şunları yazdı: “Mükemmel bir insan olmaktan çok uzağım, ancak hiçbir zaman kimsenin rızasıyla cinsel faaliyette bulunmadım. Asla”.

Buna inanmaya devam ederken tüm kadınlarla olan ilişkileri “tamamen rızaya dayalı cinsel ilişkilerdi” Gaiman, o sırada kendisiyle yaptıkları iletişime dayanarak, bu durumlarda nasıl davrandığını düşünmek için aylar harcadığını söyledi. “Cinsel olarak ulaşılabilirken, bencilken ve olabileceğim ya da olmam gerektiği kadar düşünceli olmadığımda duygusal olarak müsait değildim” diye yazdı. “Aynı zamanda geçmişimi düşündüğümde, yaşananları ve iddia edilenleri değerlendirdiğimde herhangi bir taciz olduğunu kabul etmiyorum. Tekrar ediyorum, bugüne kadar kimseyle rızam dışında cinsel ilişkiye girmedim.” Yazar, 'korkunç' iddialardan bazılarının 'asla gerçekleşmediğini' söyledi ve diğerleri “gerçekte olup bitenler yüzünden o kadar çarpıtılmış ki, gerçeklikle hiçbir ilgileri yok.” Gaiman, “Herhangi bir hatamın sorumluluğunu almaya hazırım” dedi. Gerçeğe sırtımı dönmeye hazır değilimolmadığım biri olarak anılmayı kabul edemem, yapmadığım şeyleri yaptığımı da kabul edemem ve etmeyeceğim.”

suçlamalar

Geçtiğimiz Temmuz ayında, 'Tortoise Media' podcast'i tarafından yapılan bir araştırma, iki kadının Gaiman'a yönelik cinsel şiddet suçlamalarını bildirdi. Bunlardan biri, yazarın 22 yaşındayken ve Yeni Zelanda'da yazarın ailesi için bebek bakıcısı olarak çalışırken, rızası olmadan kendisine cinsel eylemlerde bulunduğunu iddia etmişti. O zamanlar Gaiman, tüm cinsel ilişkilerinin rızaya dayalı olduğunu söyleyerek herhangi bir yanlış yaptığını şiddetle reddetti.

Podcast yayınlandıktan sonra, New York'un kuzeyinde Gaiman'ın bakıcısı olarak çalışan bir kadın, Gaiman'ın kendi mülkünde yaşaması karşılığında kendisiyle seks yapması için kendisine baskı yaptığını iddia etti ve ardından ona bir gizlilik sözleşmesi imzalattı. 275.000 dolarlık bir ödeme karşılığında açıklama. Gaiman o sırada kendisiyle olan ilişkisinin tamamen rızaya dayalı olduğunu söylemişti. New York Magazine bu hafta başka kadınların da Gaiman'a karşı suçlamalarda bulunduğunu bildirdi. cinsel saldırı, cinsel suiistimal ve zorlama. Dergi, Tortoise Media podcast serisine katılan dört kadın da dahil olmak üzere altısı kayıtlı olmak üzere sekiz kadınla röportaj yaptı.

New York Magazine'e konuşan kadınların tamamı, yazarla rızaya dayalı seks yaptıklarını, ancak yazarın her zaman önceden rıza göstermedikleri şiddet içeren seks ve erotik tahakküm uygulamalarını tercih ettiğini söyledi. Onun için çalışan iki kadın, Gaiman için çalıştıkları ve onun evinde yaşadıkları için kendilerini bir ilişkiye mecbur hissettiklerini söyledi.

Gaiman'ın temsilcileri daha önce Tortoise Media'ya “cinsel aşağılama, esaret, tahakküm, sadizm ve mazoşizmin herkese hitap etmeyebileceğini ancak BDSM'nin rıza gösteren yetişkinler arasında yasal olduğunu” söylemişti. Ocak 2023'te Yeni Zelanda polisine Gaiman'ı cinsel saldırıyla suçlayan bir şikayette bulunuldu, ancak soruşturma sonuçta düştü.

Gaiman'ın eserlerinin üç uyarlaması askıya alındı veya iptal edildi

İddiaların ortaya çıkmasından bu yana, aralarında Netflix'in 'Dead Boy Detectives', Amazon draması 'Good Omens'in üçüncü ve son sezonu ve Disney uyarlaması 'The Graveyard Book'un da bulunduğu Gaiman'ın eserlerinin üç uyarlaması iptal edildi veya prodüksiyonu askıya alındı. ' geliştirme aşamasındaydı. Yayın hizmetlerinden hiçbiri bu kararların iddialar nedeniyle alındığını doğrulamadı ancak Deadline, Gaiman'ın iddialar nedeniyle 'Good Omens'e katılmaktan vazgeçtiğini bildirdi. (kaydeden Paolo Martini)

Ayrıca okuyun