“Gerçeküstü alarmizm yazarları, İtalya'da kültürel çoğulculuk var”

acidizing

New member
“Mektubu aldım ve katılmadım.” Tarihçi Alessandro Campi, AdnKronos'a, uygulanan yönetimle ilgili “endişelerini” dile getiren kırk yazarın Buchmesse müdürü Jurgen Boos ve İtalyan Yayıncılar Birliği başkanı Innocenzo Cipoletta'ya gönderdiği mektubu imzalamadığını söylüyor. Ülkemizden sahaya 'siyasetin müdahalesinden' şikayet ediliyor.

“Giordano'nun mektubunun polemik amacını paylaşmıyorum,” diyor Campi, çok da örtülü bir hedef bile değil: İtalya'da yazarlara ve entelektüellere karşı bir hoşgörüsüzlük ve zulüm ortamı olduğu fikrini onaylamak. Ve bu iklimin hatası da bu. Yaymak istedikleri alarmın gerçeküstü ve hatta biraz saçma olduğunu söylemeye gerek yok. İtalya'da aslında solun bazı çevrelerinde tam bir kültürel çoğulculuk rejimi var. , kendine gönderme yapan, fikirlerin karşı karşıya getirilmesiyle pek ilgilenmeyen, hoşgörüsüz eğilimler taşıyan, her kültürel alanın kendi kontrolü altında olmasına alışkın olan, İtalya'yı Frankfurt'ta temsil etmek üzere çağrılan yüz yazar arasında en çok ilgi çekeni. Farklı hassasiyetler ve duyarlılıklar deneyimlerle temsil ediliyor. Neden bunu sadece ahlaki öfke olarak gizlenmiş sıradan ve açık bir ideolojik önyargı olarak kabul etmiyoruz?” diye soruyor Campi.