Hakan Çalhanoğlu: İtalya her vakit favoridir

semaver

New member
Ulusal futbolcu Hakan Çalhanoğlu, İtalya müsabakası öncesi açıklamalarda bulundu. Ulusal gruptan emekliliğini açıklayan Burak Yılmaz hakkında görüşlerini bildiren deneyimli futbolcu, Stefan Kuntz’un taktik tercihi ile ilgili niyetlerini belirtti.

KAPTANLIK VE 3’LÜ SAVUNMA

Ulusal kadro kaptanlığı ve 3’lü savunma oynanması ile ilgili açıklama yapan Hakan Çalhanoğlu “Kaptanlık sorumluluğunun farkındayım. İnşallah gururla taşıyacağım. Sorumluluğu her insanın alması gerekiyor. En başta benim. 2015 yılından beri bu formayı taşıyorum. Vakit çabuk geçiyor. Emre ağabey ve Arda ağabeyle oynadım, artık Burak ağabey ortamızdan ayrıldı. İtalya maçının âlâ geçeceğini düşünüyorum. İki grup da Dünya Kupası’na katılamadı ve üzgün. Bu maç bizim için kıymetli. Konya halkı bize daima güzel gelmiştir. İnşallah âlâ bir maç izleriz. 3’lü savunmadan mutluyum, kendi kulübümde de bunu oynuyorum. çok mutluyum. Artık bizim de bu sistemde oynamamız istiyorum. Avrupa elemelerinde herkes bu biçimde oynuyor. Vakit zaman zorluk yaşayabilirsiniz. Biz de Portekiz’e karşı yaşadık lakin ikinci yarıda konumlar da bulduk. Lakin ben 3’lü sistemden epeyce mutluyum. 3’lü savunmayla ilgili hocayla konuşmadım. Hocanın sonucu bu. Bu karar verildiyse biz de bunu takip etmek zorundayız. Ben yalnızca kendi fikrimi söylemiş oldum. Ben hocayla konuşmadım bu husus hakkında” dedi.

“BURAK AĞABEYİN ÜZÜNTÜSÜ”

Burak Yılmaz ile ilgili konuşan Hakan Çalhanoğlu “Maçtan daha sonra soyunma odasına girdiğimizde fazlaca sakindik. Çok üzgündük. Burak ağabeyin hüznünü kimse hissedemez. O kadar emek göstermiş ulusal kadro için. Biz onu ayağa kaldırmaya çalıştık. Bize her vakit sahip çıktı. Ben bir daha buradan teşekkür ediyorum. Onun emeğine sıhhat, benim için fazlaca yürekli bir insan. Hayat devam ediyor, önümüze bakmamız lazım. İkinci yarıda o çabayı gösterdik geri dönmek için ancak başaramadık. İtalya da birebir üzüntüyü yaşıyor” açıklamasını yaptı.

“İTALYA HER VAKİT FAVORİDİR”

İtalya’nın Dünya Kupası’na gidememesiyle ilgili konuşan Hakan Çalhanoğlu “İtalya Ulusal Ekibi, benim şahsî fikrim her vakit favoridir. Oyun hali, sistemi her vakit hoşuma gitmiştir. Kaliteli oyunculara sahip bir ekip, hürmetim sonsuz. Yeterli bir maç olacağını düşünüyorum. Birçok oyuncu gelmeyebilir lakin başka oyuncular da kaliteli. Kulübüme döndüğüm vakit şampiyonluk gayretine odaklanmam gerekiyor. Biz şampiyonluğa oynuyoruz. Milan önder, bizim bir maçımız eksik. Döndükten daha sonra da Juventus maçı var, final üzere bir maç olacak” sözlerini kullandı.