Hakkarili Zana Öztunç, gözünü şampiyonluğa dikti

Zakariya

New member
Milli sportmen Zana Öztunç, ilçedeki antrenörler tarafınca 12 yaşında keşfedildikten daha sonra kayakla tanıştı.

sonrasındasında bu sporda kendisini geliştiren Öztunç, kısa müddette ulusal kadroya girmeyi başardı.

Milli sportmen Öztunç, bu yılki kış olimpiyatlarında ise dünya şampiyonu olmak için hazırlıklarını Yüksekova etraf yolunda sürdürüyor.

“Dünya şampiyonluğuna hazırlanıyorum”

Ulusal ve milletlerarası karşılaşmalarda Biatlon Türk Ulusal Kadrosu ismine şimdiye kadarki en düzgün puanı alarak Türkiye rekoru kıran ulusal atlet,Bu yıl Norveç, İsveç ve İtalya’da yapılacak yarışlara hazırlanıyorum. Dünya şampiyonluğunun kotasını alarak, büyükler dünya kupasını almak için çaba edeceğim. Ulusal kadroda hem Hakkari ismine hem Türkiye ismine ulusal ekipte atlet olarak ülkemizi temsil ediyorum. 100’ün üzerinde milliliğim var. Yarıştığım ülke sayısı ise 33’tür.dedi.

“Her yarışta puanlarımı daha da yenilemeye başladım”

Bireysel olarak günde 3 saat Yüksekova etraf yolunda çalışan Öztunç, emelinin dünya şampiyonluğu olduğunu söylemiş oldu. Bugüne kadar aldığı muvaffakiyetleri da anlatan Öztunç, şunları kaydetti:

Şampiyonluk için fazlaca çalışıyorum”

Bayrakta Balkan 3’üncülüğü aldıktan daha sonra Avrupa’daki milletlerarası yarışlara katıldım. Orada da epeyce önemli dereceler aldım. Kendi branşımda birinci dünya kupasına Türkiye’den katılan ben oldum. 2017 yılında Rusya’da dünya 8’inciliği, bayrak yarışında dünya 4’üncülüğü aldım. Bu da beni biraz daha umutlandırıldı. Daha epey çalışmaya başladım. Her yarışta kendi puanlarımı daha da yenilemeye başladım. Slovenya’da yapılan müsabakada Avrupa şampiyonasında 150 kişi içinde iki atış kaçırarak 25’inci sırada yer aldım. İnşallah atışlarımı düzelterek daha hoş dereceler elde edeceğim. Bunun için de fazlaca çalışıyorum.