Hanif Kureishi, Roma’da 6 ay hastanede kaldıktan sonra Londra’ya döndü

acidizing

New member
Hanif Kureishi Londra’ya döner. 2022 yılının sonunda suçladığı bir hastalıktan sonra 6 ay Roma’da hastanede yatan İngiliz-Pakistanlı yazar, İtalya’dan ayrılmaya hazırlanıyor. Kureishi, Twitter’daki günlüğünden, tedavilerine devam edeceği Londra’daki bir tesise transferinin yakın olduğunu duyuruyor. “Aralık ayında beni ellerimi ve bacaklarımı kullanmadan bırakan kazadan bu yana – büyük bir rahatsızlık – dikte ederek haftalık bir günlük yazıyorum, hepiniz bunu büyük bir sevgiyle okuyup yanıtlıyorsunuz. Beni hayatta tuttunuz”, diye yazıyor En son güncellemeden önce Kureishi.

“İşler iyiye gidiyor. Kesinlikle Salı günü yola çıkacağız ve sonunda Londra’ya döneceğiz. Garip bir şekilde, sırtüstü yatarak tavanda hareket eden bir sineği izleyerek çok zaman geçirseniz bile yerlere bağlanıyorsunuz. Her Yatağıma geri döndüğümde o sineği arıyordum, nerede ve nasıl olduğunu merak ediyordum. Aynı boşlukta dönüp çıkış yolu arayan o sinek miydim? Ama sinek için çıkış yolu olmadığını biliyordum. .Bir gün gitmiş.’Her yeri aradım ama nafile’ diye yazıyor.

“Bu durum sona eriyor ve başka bir durum – belki daha da rahatsız edici, bilmiyoruz, öğreneceğiz – ortaya çıkacak. Taksiyle gidiyorum, sonra uçakla, sonra başka bir taksiyle. Batı Londra’daki bir hastaneye, sonra Batı Londra’daki başka bir hastaneye, ardından Londra’nın hemen dışındaki başka bir tesise gidiyorum. Aylarca hiçbir şey olmuyor, sonra birdenbire oluyor ve neler olduğu hakkında hiçbir fikriniz yok gibi görünüyor. Siz, sevgili okuyucu, bilgilendirmeye devam edeceğiz. Bundan sonra nice maceralar yaşanacak.”